Сега па СЈО е криво што имале вмро глупа кампања и изгубиле на избори.
Поинтересен беше спинот со Бејли дека пунел кутии, терајте со тоа.
Изглеа интелигенција ти тече од мозок штом до ваков заклучок си дошол.
"терајте со тоа" .... хаахахахахахахах .... смешки.
Дечко, нити сум партиски обележан ниту сум гласал на избори досеа. Неам ни причина зашто да учествувам у деструктивни процеси. Уште помалце сакам да бранам некого.
Темава ко што читам е "случувања во Македонија". Мојот пост беше стриктно насочен кон критика на една релативно актуелна институција последниве години.
Не давате чоек СЈО да го искритикува? Кај виде дека реков оти СЈО е изрично крив за некаков пораз? Никаде. Само ја истакнав мојава разочараност и критика кон оваа институција која треба да и служи на "правдата" и истата да ја задоволи, оти по професија ме засегнува тоа прашање. Пази, институција со најголема доверба кај граѓаните на нашава држава излезе најголема политичка дроља у модернава ера.
И да, многу бе се по-вмровчивте вие тоа новиве владетели или подржувачи на власта. Не поминаа ни три месеци, а исти гласноговорници и спинери станаа/станавте (незнам дали си ти дел од нив, не сакам да лепам етикети ко што ти лепиш,).
п.с не постои нешто "повеќе" или "помалце" демократски. Или е, или не е. А избориве вчера и пред две недели не беа фер и демократски. Затоа на секои избори губи Македонија.
Пази, сеуште, и во 21 век, после падот на режимот... ние сеуште се бавиме со теми како изборни поткупи, пунење кутии, уцени, закани, лобирања, притисоци за/околу избори. Тоа кажува колку сме го надживеале режимот.
Чувај боже значи, ако човек го искритикува СЈО, одма бе вмровец го праите . Sounds familiar ?
Ако човек ги искритикува изборите, одма со муабет "А претходниве поарни да не беа со мвро,брклата,миле" и тн. Тоа не е во ред.
Како колектив, мораме да престанеме да ја гледаме праксата која се воспоставувала од преходната такозвана режимска гарнитура, и да не земаме преседани од неа, тоа никогаш да не се повтори. Треба сите заедно да ја надживееме. А тоа нема ни во најмал процент да се случи, ако секоја наредна власт БАРЕМ МАЛЦЕ се служи со гебелсовите методи на вмро, уште помалце ако се труди да глуми помал брат на режимашите.