Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
12 март 2009
Мислења
20.773
Поени од реакции
17.006
Стари дај бе искрено не го поти..У конверзација со постари,сите кажаа дека од ланска и предланска година не било полошо за откуп.
Владата е битна за да ја искоординира(изменаџира) цела таа работа помеѓу винарии(откупувачи)-лозари. Зошто владата му даде субвенции на винариите за откупено грозје пред воопшто да почне откупот? Па овие сите лупнаа нереални цифри да земат пари,и на крајот откупија сосема мала количина на грозје. Зошто владата нареди еден откупувач да биде за една винарија? Се знаеше порано,си го носиш на откупувачи,они си прават бизнис со винариите(значи не со една,со повеќе) и на крај сите среќни и задоволни...Вака доаѓаш у ситуација да винариите не откупуваат грозје,откупувачите се со врзани раце поради наредбата од владата,грозјето скапува на нивите..Е заради тоа пријателе е одговорна ДИРЕКТНО владата,да не влегувам у други теми кога не направија притисок за винариите кога не откупуваа грозје итн.
нема врска опткупот само со министерството, зависи и ситуацијата каква е со залихите и каква е годината. Ако е влажна и неквалитетно грозје сите избегнуваат да откупуваат. Не е работата воопшто да се бере грозјето ако не го бива.
Време ќе покаже, лесно е еднаш да фрлиш предизборно пари за стимулации и слични социални мерки...
Еве сега спадна литар вино во продавница и на 59мкд... тоа народ индиректно пак го плаќа или сите се задолжуваме, а за некој да лока беспари:mad:

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Нема врска, снимен е Бејли како полни кутии. Ги намести изборите. Тој и овие Албанците во Битола кои гласаа за СДСМ.
„До толку повеќе...“[DOUBLEPOST=1509363764][/DOUBLEPOST]
Добро,тогаш очекувајте фракција.Груевски изгуби углед кај членството не поради изгубените избори.Туку година време не смогна сили да го признае криминалното владеење,кое е јасно по разговорите од бомбите и сметките во Белизе.Ако имаше образ,ќе се повлечеше заедно со Мијалков,Јанкуловска,Јанакиески.Ама не,сега изиграва будала и бара формирање ново СЈО.
Добро де. Кај нас тоа е практика. И претходниците (му), слично постапија. Заев дури и актуелно со снимка за барање мито, со уцена на премиер.. го поставија премиер, дури и со изгубени избори.
Така е редот кај нас. Ние си држиме до обичаите и традициите. :)

Последно уредено:
Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
„До толку повеќе...“
Што ќе правиш сега без 500 денари на ден? Изборите беа поминаа, Гвујо го фати поплава, сега твоето јадење гурабии по форуми е безвредно. Нема ни сендвич да добиваш повеќе.

Чаре?

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
А заев ќе си даде ли оставка откако ги изгуби изборите?
Ланските? Уште го чекаме лажгото. Мивка. Ако јас дадам збор... цел свет нека се преврти, ќе го одржам. Ама има секакви... Зборот треба да е ЗБОР. Подобро не го давај.[DOUBLEPOST=1509364025][/DOUBLEPOST]
Што ќе правиш сега без 500 денари на ден? Изборите беа поминаа, Гвујо го фати поплава, сега твоето јадење гурабии по форуми е безвредно. Нема ни сендвич да добиваш повеќе.

Чаре?
Ќе морам да преминам во филозофи. Не се грижи за мене, имам јас професија, не сум „вилозоф“ по вокација.

D

Daedalus

Гостин
Ќе морам да преминам во филозофи. Не се грижи за мене, имам јас професија, не сум „вилозоф“ по вокација.
Не си, треба акал за тоа. Не пробувај жити мене да преминеш во вилозофи, држи се до изучување на Ворд.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.773
Поени од реакции
17.006
Па да имаш завршено правен и да ја тераш прикаската СЈО е криво, треба да си талент.
не е криво СЈО, крив си е самиот што го прифати... а всушност се е циркус за прост народ, изнудено договорена работа...овој е колатерална штета и нормално се буни..

k3b

Член од
17 декември 2010
Мислења
2.811
Поени од реакции
4.287
Денеска од Илче другарите на распит во СЈО :)

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.527
Поени од реакции
18.433
Булеваркото даде добар заклучок, според мене.

Локалниве избори покажаа неколку битни работи:
-Македонија сака проевропска и иднина на заедништво на сите нејзини граѓани.
-Концептот на национализмот го попуши
-Дуи се покажа како партија која се отвори и кон Македонците за разлика од Беса и Алијансата на Села која ги омаловажи гласвите на Македонците кои ДУИ ги доби.
-Гујо е лик кој не дозволува ни да го жалиш. Едноставно сака да биде отров античатичен до крај.
-Државата врие од сончогледи.
-Овој народ си поштува апсолутна власт. Црвената мапа ја обои во Сино и сеа као сите се среќни. Да не се случи за 4-5 години пак да плаче и да бара слобода. Јасно е. Секој народ си добива власт каква што си избрал.
-ДУИ се каобојци и нивната проевропска агенда нема да ги спречи да пукаат со Магнуми, Берети и Калаши, од плоштадите
-Партиската книшка ќе си пичи и понатаму
-Миленко си остана дебилчуга која не смее да зуцне ни еден збор за тоа како и во кој правец треба да оди ВМРО.
-Нема да има ни бројчаник на Триумфална ниту па ЧЕ СИ ЛЕЖАТ големците. Гујо ги испорача своите гревови со поклонување апсолутна власт на Сините.
-Луѓето во Македонија повеќе никогаш не смеат да се мразат и караат заради политика. Семката отровна што ја посеа Паторот треба да иструли.
-На овие резултати, ликуваат само Левите и вистинските ВМРО-вци.
-Белиот дворец не е повеќе симбол на Царство и Империја.
-Доаѓаат тешки денови за вистинските Демо Христијани и Десни.
-Ново Лисиче е најубаво у Есен...

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Не си, треба акал за тоа. Не пробувај жити мене да преминеш во вилозофи, држи се до изучување на Ворд.
Јас кога сум знаел што е Ворд, ти не си знаел дали се мачка на леб или се пие тоа нешто.. или нешто трето. Ова ти е како на Роналдо да му се „топориш“ за фудбал.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
...Имаку албанците да не плачат. Кога освоjат доволно гласови на парламентарните избори тогаш и ке бидат коалициски партнери на Заев. Села и БЕСА не освоиjа, БЕСА остана и опозициjа, сега што реват?
Сега СДСМ е претставник на Албанците, а ВМРО ДПМНЕ треба да влези како претставник на Македонците. Сега Македонците не се застапени со кредибилен претставник.

k3b

Член од
17 декември 2010
Мислења
2.811
Поени од реакции
4.287
Јас кога сум знаел што е Ворд, ти не си знаел дали се мачка на леб или се пие тоа нешто.. или нешто трето. Ова ти е како на Роналдо да му се „топориш“ за фудбал.
А Ворд како поим или да отвориш Ворд документ? :pos:

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Учи Ексел бе глупердо само ворд не е доволен веке за добиванJe сендвич!
Јас кога сум работел на Ексел, ти си мислел дека е тоа нешто од вселената дојдено. Ако си бил роден воопшто, мрсул еден.[DOUBLEPOST=1509367202][/DOUBLEPOST]
А Ворд како поим или да отвориш Ворд документ? :pos:
Кога ќе го надиграш Роналдо (или Меси) во фудбал, тогаш мери се со мене за она што ми е струка и вокација, можеби подолго и од возраста твоја.

A

Avenger99

Гостин
Повише од толку. Да не се разбериме грешка,има вистина и у тоа шо го кажа @Bateman ..Добар е Митко и се тоа,ама да беше независен подруго ќе беше. Вака некој си ја спасува кожата преку него. Иначе не ги изгуби Кавадарци изборите,изборите ги изгубија селата. Во градот имаше водство Бетиан,во сите села изгуби(во Ваташа околу 800-900 гласа беше разликата). Чудно ми е,па и како се горди дека Кавадарци е бастион на ДПМНЕ...Кавадарци покрај индустриски е и голем земјоделски град. Преку 7-8.000 фамилии работат лозје за да остварат дополнителен приход. Лани и пред 2 години не можам со зборови да ви опишам какви се заебанции не се случуваа на откупни пунктови и во винариите...најголема заслуга за катастрофалната ситуација со откупот оди на сметка на тогашната влада. По сите тие глупости,ти со цел памет да му даваш поддршка треба стварно да ти фали нешто..
Тотално се сложувам, знам кој е Мито и се шо напраил за градот.. Али, каде бе со ВМРО ? Да беше како независен ок, нема проблем, или пак, шо к*р ќе му е на Мито градоначалник?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom