Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
28 март 2015
Мислења
5.428
Поени од реакции
11.338
Мислам дека Заев треба да се тргне од кормилото на СДСМ и да се држи на струмичкиот регион. Нека му ја дадат палката на Пендаровски, он е правилниот човек на таа партија. Делуваа многу поснаодлив од сите од опозицијата и има нешто во него да не можеш да го мразиш, нешто што кај Заев беше обратно. Скоро сите имаат позитивно мислење за него, а доказ за тоа е големата победа што ја оствари во ИЕ1.

Член од
7 април 2015
Мислења
2.815
Поени од реакции
1.714
Фактот што треба да се забележи е дека Дпмне има изградено гласачко монолитно тело до тој степен што Груевски може да се шета по улици со сачмарка и да убива луѓе по желба, и пак на наредните избори да има +400 илјади гласови.
Verojatno mislese na ova, sto ima smisla koga ke razmislis malce. Bas sega go slusam NG kako go vika ova.

Leo Bonnie

Кад се врате скитнице
Член од
20 декември 2008
Мислења
4.492
Поени од реакции
5.586
Претседател на собрание и финансии ќе ги бараат и ќе му ги дадат

T

templar55

Гостин

Дечки од сигурни извори ви го тврдам ова.
Слушнав дека Заев уште слави. Ке му каже ли некој на човекот дека е готово???
Зошто членството на СДС го трола?

P

PewDiePie

Гостин
Делуваа многу поснаодлив од сите од опозицијата и има нешто во него да не можеш да го мразиш, нешто што кај Заев беше обратно. Скоро сите имаат позитивно мислење за него, а доказ за тоа е големата победа што ја оствари во ИЕ1.
:pos:

Да не беа преку 50.000 шконски гласа ќе победеше кај богаташите во центар и карпош што лапнале станови од кпј

P

PewDiePie

Гостин
Делуваа многу поснаодлив од сите од опозицијата и има нешто во него да не можеш да го мразиш, нешто што кај Заев беше обратно. Скоро сите имаат позитивно мислење за него, а доказ за тоа е големата победа што ја оствари во ИЕ1.
:pos:

Да не беа преку 50.000 шконски гласа ќе победеше кај богаташите во центар и карпош што лапнале станови од кпј

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Како што кажав и на другата тема, мислите дека владата така лесно ќе се формира, за два дена, сигурни сте дека воопшто ВМРО ќе биде во таа влада.
Нема причина за радување кај ниедна страна, иако СДСМ има малку простор за радост, на сите анкети и анализи, остварија повеќе од кој што некој очекуваше.

Член од
29 февруари 2016
Мислења
569
Поени од реакции
641
Jas ne znam za slucaj vo nekoja drzava amerite da vmesale prsti vo izboren proces i vo sevkupen politicki zivot i da ne uspeale.
Jas vecerva za prv pat se custvuvam kako Makedonec.
A vie kako sakate.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom