1990 СДСМ - 31 ДПМНЕ - 38Каква ти е таа влада со 61 пратеник бе? Па пред 2 години само, Вмро имаше 61 пратеник. Каква е таа влада со кнап мнозинство? Не ме заебавај, ова е пораз за Вмро и тие си знаат, оние пред Дик не знам зошто се дереа толку.
Може ли ова со сигурност да се каже? Сега пред малку го слушав Воислав Стојановски од ХК на ТопТема за СЈО кажа дека ќе треба двотретинско мнозинство коешто со ДПМНЕ тешко да пројде... И рече дека до јуни СЈО (најверојатно) ќе се фокусира само на најважните случаи...Многу хаосна ситуација ќе следува сега, премала е разликата меѓу пратениците за да функционира било која влада како што треба. ДУИ сега ќе решава дали ќе иде со мандатарот во коалиција или не. Ако коалицираат со нив, отприлика на сите им е јасно што ќе ги очекува.
За оној почитавиот народ што остана, добро е што СЈО ќе ужива заштита и ќе добие нов мандат, неговиот легитимитет во моментов е неоспорен.
Одлука на Уставен суд треба. За да го прогласи за неуставен законот со кој се воспостави СЈО. Истиот закон може да биде променет и во Собрание, мислам апсолутно треба, 61 пратеник во моменталниов распоред на Собранието. ДРПМНЕ имаат 51, така да нема како да се измени тој закон. (албанските партии јавно кажаа дека ја поддржуваат работата на СЈО).Треба 2/3 мнозинство за да се укини СЈО или можат и со 50%?
Па и не беа толку страшни криминалите во бомбите.Без разлика дали си во право или не, срам нека му е на македонскиот народ. Ова што го кажуваш погоре после сите бомби, после цел соголен криминал е дебакл за разумот на народот. Ама кажа некој еднаш: Народот е во право и кога греши.
Колку што знам он тврдеше дека доколку изгуби дека ќе ги објави и тие снимки а чим дава такви ветувања значи и дека има копии. Ти законски по правило на пример не смееш да вршиш и прислушкување без судска дозвола и не ни смееш да објавиш такви разговори во јавност а тој веќе докажа дека може да изненади.Заев ги предаде снимките, нема што да објавува.
И Американците не би гласале за Трамп во нормални услови, ама им здокурчи.Истото би го рекол и за тебе,никој нормален не би гласал за петре пијандурата(со овој се познавам лично,дебакл од човек),рада бомбона бизнис и зоќи шо со живи луѓе ќе се ранел.
Абе види, попрво за пијандура би гласал отколку за некој кој ослободил некој кој ми убил член од фамилија. Мислам дека тоа е разликата меѓу како што викате вие нас и вас. Јас не ги делам луѓето и не викам дека сите се Вмро, вие ги делите, ако некој ви е против значи е копито, комуњар, сељак, крајно нецивилизирано. Значи најголемото предавство го има направено Вмро тоа е факт, после тоа само се зголемуваа тие работи, како на пример Кале, замижувањето на секојдневното тепање и колење на Македонци по автобуси. Тоа е нешто несфатливо како може човек со мозок да застане и да гласа, ни малку жал ни ништо. Па сега силни дури, победиле, е ако де победиле ај со среќа нека им е.Истото би го рекол и за тебе,никој нормален не би гласал за петре пијандурата(со овој се познавам лично,дебакл од човек),рада бомбона бизнис и зоќи шо со живи луѓе ќе се ранел.
Мило ми е шо ти помогнав во докажување на тезатаИ Американците не би гласале за Трамп во нормални услови, ама им здокурчи.
Фала што ми ја докажа тезата. Еве одма ги изнесе тие вмровски епитети за секој што ќе им се спротистави. Бомбона бизнис, црпнат, проливер...
Катица ја заборави.
Јас разбрав дека 81 ќе треба, без ДРПМНЕ ништо. За жал...Одлука на Уставен суд треба. За да го прогласи за неуставен законот со кој се воспостави СЈО. Истиот закон може да биде променет и во Собрание, мислам апсолутно треба, 61 пратеник во моменталниов распоред на Собранието. ДРПМНЕ имаат 51, така да нема како да се измени тој закон. (албанските партии јавно кажаа дека ја поддржуваат работата на СЈО).
Па и не беа толку страшни криминалите во бомбите.