Не знам, можно е. А зошто за жал?Јас разбрав дека 81 ќе треба, без ДРПМНЕ ништо. За жал...
Не знам, можно е. А зошто за жал?Јас разбрав дека 81 ќе треба, без ДРПМНЕ ништо. За жал...
од сачмарка брзо се умира, лошо жив да те јадат...Фактот што треба да се забележи е дека Дпмне има изградено гласачко монолитно тело до тој степен што Груевски може да се шета по улици со сачмарка и да убива луѓе по желба, и пак на наредните избори да има +400 илјади гласови.
Не верувам, за корегирање и менување на вонуставни норми речиси секогаш е потребно или апсолутно мнозинство или консензуални договори, а дури и да е таков случајот 2/3ско мнозинство со калкулираниве состави е невозможно. Премногу пратеници има опозицијата за ефектна влада.Може ли ова со сигурност да се каже? Сега пред малку го слушав Воислав Стојановски од ХК на ТопТема за СЈО кажа дека ќе треба двотретинско мнозинство коешто со ДПМНЕ тешко да пројде... И рече дека до јуни СЈО (најверојатно) ќе се фокусира само на најважните случаи...
Не мора заев, може некој загрижен патриот да ги пушти од интернет кафе во Софија, исто како на Бошковски што му ги пуштија.Заев ги предаде снимките, нема што да објавува.
А уште полошо е да цртаат со ножеви на тебе, и некој да ги ослободи нив.од сачмарка брзо се умира, лошо жив да те јадат...
Знаеш, знаеш, за случај да не му текне на претседателот на ДИК да ги извади резервните резултати па после тоа да посака да излезе жив, за случај ако во седумте саати додека го немаше изиграл лотарија за виза за себе и/или семејството и добил.оние пред Дик не знам зошто се дереа толку.
ДРПМНЕ нема никогаш да гласа за продолжување на мандатот на СЈО. За продолжување на мандатот на СЈО нужно е 2/3 мнозинство (81 глас во собранието) кое без гласовите ДРПМНЕ не може да пројде (гласовите од останатите партии не се доволни). Со тоа СЈО до јуни ќе се фокусира само на десетина случаи, за останатите би немало време. За жал затоа што корумпираното ЈО нема никогаш да ги покрене останатите случаи и криминалот ќе остане несанкциониран. Јас вака го разбрав Воислав Стојановски прееска на Телма, ако грешам некаде или не разбирам нешто, се извинувам, не сум правник.Не знам, можно е. А зошто за жал?
Мислам дека се разотидоа, кој во Арачиново, кој во Сарај...Vie sto ste od Skopje: SDSM uste li slavi pred Vlada ili se razotidoa?
Не те разбрав добро претходно, мислев дека ме прашуваше од аспект дали можат да го укинат.ДРПМНЕ нема никогаш да гласа за продолжување на мандатот на СЈО. За продолжување на мандатот на СЈО нужно е 2/3 мнозинство (81 глас во собранието) кое без гласовите ДРПМНЕ не може да пројде (гласовите од останатите партии не се доволни). Со тоа СЈО до јуни ќе се фокусира само на десетина случаи, за останатите би немало време. За жал затоа што корумпираното ЈО нема никогаш да ги покрене останатите случаи и криминалот ќе остане несанкциониран. Јас вака го разбрав Воислав Стојановски прееска на Телма, ако грешам некаде или не разбирам нешто, се извинувам, не сум правник.
Мандатот на СЈО ако не се лажам е 5 години. До јуни треба да поднесат обвинителен акт за одредени предмети. Ако не се лажам, од наредба за покренување на истрага до поднесување на обвинителен акт можат да поминат максимум 18 месеци. Слаб сум на овие рокови у пм, затоа ќе повикам помош од кривичари. @Bojan Van Buuren или било кој што знае со сигурност.ДРПМНЕ нема никогаш да гласа за продолжување на мандатот на СЈО. За продолжување на мандатот на СЈО нужно е 2/3 мнозинство (81 глас во собранието) кое без гласовите ДРПМНЕ не може да пројде (гласовите од останатите партии не се доволно). Со тоа СЈО до јуни ќе се фокусира само на десетина случаи, за останатите би немало време. За жал затоа што корумпираното ЈО нема никогаш да ги покрене останатите случаи и криминалот ќе остане несанкциониран. Јас вака го разбрав Воислав Стојановски прееска на Телма, ако грешам некаде или не разбирам нешто, се извинувам, не сум правник.
Слушни од 19:30, па натаму (денес побрзо ја прикачиле ТопТема). Мислев за рокот за обвинителни акти (пак се извинувам ако не ми е точна терминологијата...)Мандатот на СЈО ако не се лажам е 5 години. До јуни треба да поднесат обвинителен акт за одредени предмети. Ако не се лажам, од наредба за покренување на истрага до поднесување на обвинителен акт можат да поминат максимум 18 месеци. Слаб сум на овие рокови у пм, затоа ќе повикам помош од кривичари. @Bojan Van Buuren или било кој што знае со сигурност.