Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
12 март 2009
Мислења
20.180
Поени од реакции
16.312
Фактот што треба да се забележи е дека Дпмне има изградено гласачко монолитно тело до тој степен што Груевски може да се шета по улици со сачмарка и да убива луѓе по желба, и пак на наредните избори да има +400 илјади гласови.
од сачмарка брзо се умира, лошо жив да те јадат...

W

wicked_1

Гостин
Може ли ова со сигурност да се каже? Сега пред малку го слушав Воислав Стојановски од ХК на ТопТема за СЈО кажа дека ќе треба двотретинско мнозинство коешто со ДПМНЕ тешко да пројде... И рече дека до јуни СЈО (најверојатно) ќе се фокусира само на најважните случаи...
Не верувам, за корегирање и менување на вонуставни норми речиси секогаш е потребно или апсолутно мнозинство или консензуални договори, а дури и да е таков случајот 2/3ско мнозинство со калкулираниве состави е невозможно. Премногу пратеници има опозицијата за ефектна влада.

Ова со случаиве е енигма што понатаму.

Член од
6 август 2011
Мислења
682
Поени од реакции
1.065
Заев ги предаде снимките, нема што да објавува.
Не мора заев, може некој загрижен патриот да ги пушти од интернет кафе во Софија, исто како на Бошковски што му ги пуштија.

Член од
19 март 2013
Мислења
825
Поени од реакции
601
оние пред Дик не знам зошто се дереа толку.
Знаеш, знаеш, за случај да не му текне на претседателот на ДИК да ги извади резервните резултати па после тоа да посака да излезе жив, за случај ако во седумте саати додека го немаше изиграл лотарија за виза за себе и/или семејството и добил. :uzi:

Член од
20 јули 2014
Мислења
3.272
Поени од реакции
8.659
Не знам, можно е. А зошто за жал?
ДРПМНЕ нема никогаш да гласа за продолжување на мандатот на СЈО. За продолжување на мандатот на СЈО нужно е 2/3 мнозинство (81 глас во собранието) кое без гласовите ДРПМНЕ не може да пројде (гласовите од останатите партии не се доволни). Со тоа СЈО до јуни ќе се фокусира само на десетина случаи, за останатите би немало време. За жал затоа што корумпираното ЈО нема никогаш да ги покрене останатите случаи и криминалот ќе остане несанкциониран. Јас вака го разбрав Воислав Стојановски прееска на Телма, ако грешам некаде или не разбирам нешто, се извинувам, не сум правник.

Член од
19 мај 2012
Мислења
1.550
Поени од реакции
364
Сакате промене дојдете у Куманово да видите какви промене ве очекуев.

Sent from my MI 5s using Tapatalk

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.945
Живееме во едно никакво, неписмено, лошо општество. Јас, кој немам право на глас за некои си 10тина месеци, се надевам имам право барем овде да го искажам мојот личен став.

Зошто повторно 450.000 гласови, зарем не се жалиме дека имаме ниски плати? Не се жалите дека има само споменици? Дали тие 450.000 имаат нешто во главата? Дали малку размислуваат дека само во Скопје има толку споменици кои се еднакви на процентот на сиромаштија во Македонија? Каде е умот на тој народ, каде ви е умот? Како може повторно да подржувате криминалци, луѓе кои би требало да се срамат да излезат надвор од спална соба, а не пак со цело лице, со гордо и достоинствено подгината глава да слават победа. Двојазичноста на Заев? Течифшаноне! Која црна двојазичност, зарем веќе Македонија не е двојазична бе? Зарем низ цела Македонија, во сите маркети, установи, низ сите автобуски не пишува на 2 јазика? Кој ги крена Албанците до врв во Македонија? Заев? И тој пак е крив? Уште многу години Македонците ќе ја полнат Пјаченца, Њу Јорк, Берлин и Берн. Уште многу...

Уште 100 години Македонија ќе нема држава со која ќе можеме да се пофалиме на интернационално ниво.

W

wicked_1

Гостин
ДРПМНЕ нема никогаш да гласа за продолжување на мандатот на СЈО. За продолжување на мандатот на СЈО нужно е 2/3 мнозинство (81 глас во собранието) кое без гласовите ДРПМНЕ не може да пројде (гласовите од останатите партии не се доволни). Со тоа СЈО до јуни ќе се фокусира само на десетина случаи, за останатите би немало време. За жал затоа што корумпираното ЈО нема никогаш да ги покрене останатите случаи и криминалот ќе остане несанкциониран. Јас вака го разбрав Воислав Стојановски прееска на Телма, ако грешам некаде или не разбирам нешто, се извинувам, не сум правник.
Не те разбрав добро претходно, мислев дека ме прашуваше од аспект дали можат да го укинат.

За да продолжување на мандатот е потребно 2/3ско мнозинство по закон е ова правилн оси напиша, и ќе стискаат копчиња без проблем.

Член од
21 мај 2008
Мислења
10.981
Поени од реакции
11.621
ДРПМНЕ нема никогаш да гласа за продолжување на мандатот на СЈО. За продолжување на мандатот на СЈО нужно е 2/3 мнозинство (81 глас во собранието) кое без гласовите ДРПМНЕ не може да пројде (гласовите од останатите партии не се доволно). Со тоа СЈО до јуни ќе се фокусира само на десетина случаи, за останатите би немало време. За жал затоа што корумпираното ЈО нема никогаш да ги покрене останатите случаи и криминалот ќе остане несанкциониран. Јас вака го разбрав Воислав Стојановски прееска на Телма, ако грешам некаде или не разбирам нешто, се извинувам, не сум правник.
Мандатот на СЈО ако не се лажам е 5 години. До јуни треба да поднесат обвинителен акт за одредени предмети. Ако не се лажам, од наредба за покренување на истрага до поднесување на обвинителен акт можат да поминат максимум 18 месеци. Слаб сум на овие рокови у пм, затоа ќе повикам помош од кривичари. @Bojan Van Buuren или било кој што знае со сигурност.

Член од
20 јули 2014
Мислења
3.272
Поени од реакции
8.659
Мандатот на СЈО ако не се лажам е 5 години. До јуни треба да поднесат обвинителен акт за одредени предмети. Ако не се лажам, од наредба за покренување на истрага до поднесување на обвинителен акт можат да поминат максимум 18 месеци. Слаб сум на овие рокови у пм, затоа ќе повикам помош од кривичари. @Bojan Van Buuren или било кој што знае со сигурност.
Слушни од 19:30, па натаму (денес побрзо ја прикачиле ТопТема). Мислев за рокот за обвинителни акти (пак се извинувам ако не ми е точна терминологијата...)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom