Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

  • ВМРО-ДПМНЕ

    Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

    Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

    Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

    Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

    Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

    Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

    Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

    Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

    Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

    Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

    Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

    Гласови: 139 41,2%

  • Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
S

silmarillion

Гостин
golemo cudo ako ja zemat.
Treba da si lgbt,incesoiden,retardiran pa da se priklucis u toj klub
Колку што знам ти лично сам кажа дека си приклучен на тоа друштво:) башка гласаш 10 години за опцијата што сака да не приклучи на тоа друштво значи to sum up што те прави тоа тебе?:)
 

Makaron

КЕН ЛИИИИ лиду дибу даут јууууууу !!!!
Член од
16 јули 2014
Мислења
7.612
Поени од реакции
11.739
A i gledav edno intervju so latas i znam kaza kako mlad imase eden glup i cuden prekar, e sea dali bese tifani nz, mozit pogresno gi povrzvam rabotive.

Sent from my ALE-L21 using Tapatalk
 

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.992
A i gledav edno intervju so latas i znam kaza kako mlad imase eden glup i cuden prekar, e sea dali bese tifani nz, mozit pogresno gi povrzvam rabotive.

Sent from my ALE-L21 using Tapatalk
Хммм, ај ќе видиме. Како и да е - тоа говно требаа порано да го 'рчнат.

Него, Викса го видов као збори на маршов на небањативе - веќе све иам видено у животов :facepalm:
 
Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.515
За Латас е утре пресот 98%. Баш да видиме дали и тој ќе биде на службен пат.
 

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
12.292
Поени од реакции
22.541
Zaev ne e kradec. Da imase Zaev i na mravka zgaznato, familijata kako sto mu e nakrvena uste odamna ke go frlese vo zandana.

Zvrle sekoja nedela mu pusta krivicni prijavi na zaev koi sto se smesni i neosnovani i sudite sekoj pat go osloboduvaat od vina, normalno.

Familijata uste odamna mu se ima nakostreseno da go skine ama realno nema za sto da mu se fatat.

Zaev e cist kako solza. Ako ne bese cist, dosega odamna ke bese piknat vo zandani.

Zaev ne e ni biten. Za nego ke mu ja mislime koga ke dobie nekakva mokj vo drzavata.

Grujo e toj sto e biten.

Zatoa velam, najprvo grujo i familijata da se piknat vo zatvor, pa duri potoa ke mu ja mislime za se drugo sto ostanuva.

Posto ako tie lopovi se izvlecat bez kazna, jas ti garantiram deka makedonija bukvalno nema da postoi povekje.

:pos: da da sigurno e cist ko solza. Seceni lepeni montirani se snimkite, abe zaev samo se seguval.

Kako toa ne e biten? Covekot imase sansa da go smeni sistemot, da dobieme konecno asalen politicki sisten a on resi da brka vesterki, fantomi, parlamentarni komisii, da vospostavi cenzura na mediumite mesto specijalen sud i edna izborna edinica... Kretenot ne e zainteresiran za nisto drugo osven fotelja za on da dojde do pogolm budzet, ona u strumica malo, tamu nemoze da krade ko grujo. Nema tuka ni pravda ni napredok, tuka ima samo zamena na rezim, pocnuvajki od druga verzija na svarovski sudstvo. Se toa zacineto so albanski platformi, se samo za da se dojde na vlast.

Mi e gajle mene za grujo ama ako i ovoj ne naebe togas pravdata ne e ispolneta. Togas vie ste tie sto odrabotuvate za kriminalci toa da ti e jasno
 

Stoichkov

Царево Село/Делчево
Член од
9 февруари 2010
Мислења
204
Поени од реакции
60
График'т за реализацијата на проекта

График'т за етапност предлага Коридор № 8 и св'рзването му с европејската TEN-T мрежа да започне с изп'лнение на инфраструктурата от Дурас до Лин и Струга, като п'рва фаза, заедно с изграждане на два интермодални терминала в Струга и Радомир. Предполага се, че те ште активират смесен трафик (жп/п'тен/жп) от и за Черноморскија регион к'м југозападната европејска железоп'тна мрежа. Инвестициите за тази фаза са 158 мил.евро и изискват 6-7 години срок за изп'лнение. Другијат аргумент на Техническија секретариат е, че и сега вр'зка между Софија и Скопие с'штествува, макар и не директна, а през Ниш (С'рбија).

Втората фаза предвижда изграждане на липсваштата част от железоп'тната линија между Струга и Кичево на македонска територија, терминал в Скопие, както и дов'ршване на реконструкцијата в участ'ка Куманово – Белјаковци; строителство в участ'ците Белјаковци – Крива Паланка, Крива Паланка – Деве баир (Граница) – гара Гјуешево (на б'лгарска територија). Инвестиционните разходи за тази фаза в'злизат на 376 мил. евро, а срок'т за реализација е в рамките на девет години .

В третата фаза са вклјучени рехабилитацијата и реконструкцијата на участ'ци от с'штествуваштата железоп'тна инфраструктура, а именно участ'ците: Гјуешево – Радомир и Дурас – Лин – граница с Македонија, както и участ'к'т Кичево – Гостивар, на територијата на Македонија.

Проект'т вклјучва и модернизација на железоп'тната инфраструктура между гаровија ареал и пристаништето на град Бари, Италија. Св'рзаните с тази фаза инвестиции в размер на 632 мил. евро целјат достигане на европејските стандарти и ште б'дат разсредоточени за период от 9 години.

Предвижда се цјалостното изграждане на Коридора да б'де ос'штествено в рамките на 15 години, като необходимите инвестиции са от порјад'ка на 1 166 милиона евро. 21% от тези средства, или 239 милиона евро, се предвиждат за изграждане и подобрјаване на инфраструктурата по Коридора на б'лгарска територија.

В контекста на Коридор № 8, проект'т за железоп'тна вр'зка между Б'лгарија и Македонија се разглежда в цјалостната концепција за един интегриран проект за целија участ'к Дурас – Скопие – Софија. Инвестициите за отделните национални проекти не могат да б'дат осигурени лесно от с'ответните страни и доста трудно могат да б'дат икономически обосновани. Финансовата в'звраштаемост на подобни национални проекти е тв'рде несигурна и трудно би могла да получи подкрепа от европејските финансови институции. В тази вр'зка, при ос'штествјаването на проекта ДСС (Дурас – Скопие – Софија) трјабва да б'де взет под внимание п'лнијат икономически ефект на проекта в'рху доходността на националните икономики на заинтересованите страни. Икономическијат анализ ште даде оценка за приноса на проекта к'м обштија растеж на стандарта на живот, ползите от заетостта на работна р'ка за строителството и последваштата експлоатација на железоп'тната линија, и т.н.

От особено значение е политическата подкрепа за Коридор № 8 като в'зможност за развитие и икономически растеж на јужните Балкани.
Веке са минали 5 години ! При вас во Македонија работи ли се по коридорот или ... ?[DOUBLEPOST=1490251666][/DOUBLEPOST]
За Латас е утре пресот 98%. Баш да видиме дали и тој ќе биде на службен пат.
Мазен ср'бски колонист, јасен е.
 

LepiDzoni

Profesionalen ulichen cigan
Член од
25 јули 2014
Мислења
1.333
Поени од реакции
3.268
Грујо не е крадец. Да имаше Грујо и на мравка згазнато, странските платеници како што му се накрвени уште одамна ќе го затвореа или убиеја.

СЈО секоја недела му пушта кривични пријави на Грујо кои што се смешни и неосновани и судиите секој пат го ослободуваат од вина, нормално.

Соросоидите на чело со Бејли одамна му се имаат накострешено да го скинат ама реално нема за што да му се фатат.

Грујо е чист како солза. Ако не беше чист, досега одамна ќе беше отстранет.

Грујо не е е ни битен. За него ќе му ја мислиме кога државата ќе биде сигурна.

Заев е тој што е битен.

Затоа велам, најпрво од странските закани и платформи да се спасиме, па дури потоа ќе му ја мислиме за се друго што останува.

Пошто ако се подели државата, јас ти гарантирам дека Македонија буквално нема да постои веќе.



Не дека тоа што го напиша/в има некаква смисла само по себе, туку чисто да ти покажам како се пишува на македонски.
Takanarecenite "Stranski sluzbi" se samo izmislena baba roga koja e vo sluzba na grujo so cel da ja demonizira gragjanskata inicijativa protiv nego i familijata.

Se sto napravija i se zalozija Evropskata Unija i Amerika e vo direktna korist na narodot sto zivee vo makedonija, i na makedoncite i na albancite i site drugi.

Ne postojat nikakvi "stranski sluzbi".
Ne postojat nikakvi "neprijatelski platformi".
Postoi samo kriminalot i propagandata na grujo i familijata.

Zatoa najprvo grujo vo zatvor, a potoa ke mu ja mislime za se drugo.[DOUBLEPOST=1490253787][/DOUBLEPOST]Human development index za 2017 godina... edna slika iljada zbora

vWSpetR[1].png
 
Последно уредено:

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Takanarecenite "Stranski sluzbi" se samo izmislena baba roga koja e vo sluzba na grujo so cel da ja demonizira gragjanskata inicijativa protiv nego i familijata.

Se sto napravija i se zalozija Evropskata Unija i Amerika e vo direktna korist na narodot sto zivee vo makedonija, i na makedoncite i na albancite i site drugi.

Ne postojat nikakvi "stranski sluzbi".
Ne postojat nikakvi "neprijatelski platformi".
Postoi samo kriminalot i propagandata na grujo i familijata.

Zatoa najprvo grujo vo zatvor, a potoa ke mu ja mislime za se drugo.
..потполно сте у право Лепи Господине, нема ништо од тоа, нит служби, нит платформи.., само криминал и пропаганда...нормално и будалетинки кои веруваат дека е тоа така, ај тие што веруваат , туку уста им лепи од пљампање и нас да не убедат дека сме исти такви будалетинки ко нив.... :) :) Човек кога седне на темава , мора заради нив чадор да отвори или барем кабаница да нагрне...
 

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
4.914
Поени од реакции
7.834
Јанко недела дена на ладење, ради "технички проблеми" во неговото студио

:vrtioci:
човек со карактер, си кажа што му лежеше на душата наместо да паламуди од околку што би рекол @Beric Dondarrion округло на ќоше, овој и го закачи на шарената право во очи, очи да и излезат, па сега ќе се лади, ќе одмара, после таков секс и заслужи човекот да се излежава малку.
 
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom