Случај ЗАЕВ - генерална дискусија

• Креатор на темата drle
  • Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
13 октомври 2007
Мислења
3.175
Поени од реакции
434
Па Латас не е само “новинар“,тој пред се е познат како дудлач со тапија од Кумровац,беа “школски“ со Бранко и се разбира како и сите “школски“ така и овие имаа различен успех во својата политичка кариера базирана врз политичката школа во Кумровац.Е сега,оти му е криво за пропуштената шанса да се инволвира во политиката како неговиот “школски“ тоа и од авион се гледа,ама на крајот ќе видиме кој ќе биде исфрлен на Македонското “политичко буниште“ каде што треба да завршат многумина дипломирани кадри на споменатата комуњарска политичка школа.:toe:
Мислиш исто како ти и Миле Јанакиевски, само разликата е во тоа што он стана министер а ти ни обичен новинар , него мудомрчатор по форуми.
АБЦ ,Црна има вода??????
Знам дека се плашиш од нешто , ама еве , жими мајка не тече од Грција:kesa:

Член од
30 мај 2008
Мислења
830
Поени од реакции
27
Овој Латас си мисли којзнае што е?! Смета дека има добра позадина и ај ќе навредува сега, не му личи на работата која веќе долги години ја врши, а важи за еден од поугледните новинари во Македонија.
Дали зборовите од типот - запечен и недораснат ни сантиметар после седмо одделение, кускуле, битанга, земјоделска задруга, му доликуваат?

Сметам дека ако текстот го напишел на повисоко ниво на култура дека ќе биде подобро разбран.
Vidi,Latas ako e ugleden novinar,onoj den koga toj gi ureduva vestite,mnogumina go menuvaat kanalot.Taka e i so novinarot Mirka,pa veke nikoj i ne cita Fokus.Lugeto ne sakaat da slusaat plukanja i frlanje drvja i kamenja po sekogo.Stom se spomne Latas ili Mirka Velinova,znaeme sto vesti ke slusneme i procitame.
A za Zoran Zaev,mislam deka ne e kriminalec i poradi taa pobuda bese aboliciran.Ke trebase vreme,kakvo sto ni e sudstvoto,da se dokaze negovata nevinost,a vremeto ne go dozvoluva toa.Strumica za nekolku dena bez nego,bila vo sostojba na ocaj.Covekot ima sposobnost za menadziranje.Kamo sreka i gradonacalnikot na Stip da bese tolku sposoben,a ne da go dovede gradot vo nered brkajki gi sposobnite luge od nekoi JP,plasejki se od lokalni moknici i stravuvajki deka nekoi nedela ke bidat otkrieni.
Vo slucajot Global,bile napraveni 24 generalni finansiski kontroli,a nikoj ne nasetil kriminal,a sega covekot go stavaat na stolbot na sramot.Mora da ima pricina???

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
Не е криминалец, феудалец е. А во феудално општество, гласот на царот е најважен, земјопоседниците, во случајов заев како градоначалник, треба да го слушаат.
Феудалецот може да прави што сака на својата територија, тој е локален владетел, неговата обврска се состои во плаќање на давачки кон апсолутниот владетел и во случај на војна учество со своја војска.
Баш убаво се демонстрира истото со плачење на жени, кубење на коси, напади кон институциите на власта и безрезервна поддршка и увереност во невиноста негова од неговите потчинети.
Интересен е степенот на развиток на свеста кај македонскиот народ.
Оставило турското и титовото длабоки белези во менталитетот.

Член од
17 јули 2008
Мислења
1.101
Поени од реакции
23
само ме интересира едно колку пари потроши власта (оцрнувајки го заев)
интересен е степенот на развиток на свеста кај македонскиот народ
да да многу интересна е никако да се навикне на демократија , дека постојат и поразлични мислења,
е мој Македонецу, и после сме имале синдром на самоуништување,па човекот е едноставно способен ,и само зато што не е од дпмне не чини. А локалните се приближуваат па ке видиме како ке помине ЗАЕВ НЕ ЗАБОРАВАЈ народот наградува ама и казнува, со законите за енергетика,работни односи,деловодникот,...... точно како што велиш ФЕУДАЛИЗАМ,,,, продуциран и практициран од коалиицијата,или сега си ги сакаш ДУИ ????ајде разбирам сдсм да се криви за нешто кога биле на власт ама кога се во опозиција е тоа е за ФРОЈД....

ogledalo

провинцијалец
Член од
12 мај 2008
Мислења
3.198
Поени од реакции
174
Абе ти глуп ли си или што ти е, јас како сопственик на деловен простор во ГЛОБАЛ не сум го сретнал во ниеден документ името на заев,ама буквално во ниеден документ.
dali moize da ni skeniras i tuka da ni predstavis nekoj od tie dokumenti za sopstvenost na deloven prostor vo gloibal? ili pa ako sakas da ne zapoznaes kako se stanuvase sopstvenik na deloven prostor, dali pred gradbata ili vo tek na istata potpisavte nesto so izvduvacat ili drugo odgovorno lice, dali nesto pred da bidat gotovi dukjanite uplativte ili seto toa bese zavrseno posle zavrsuvanjeto na global?

Член од
17 јули 2008
Мислења
1.101
Поени од реакции
23
огледало да не сакаш дукан да купиш во Глобал :je:

ben

Член од
22 јули 2008
Мислења
70
Поени од реакции
0
dali moize da ni skeniras i tuka da ni predstavis nekoj od tie dokumenti za sopstvenost na deloven prostor vo gloibal? ili pa ako sakas da ne zapoznaes kako se stanuvase sopstvenik na deloven prostor, dali pred gradbata ili vo tek na istata potpisavte nesto so izvduvacat ili drugo odgovorno lice, dali nesto pred da bidat gotovi dukjanite uplativte ili seto toa bese zavrseno posle zavrsuvanjeto na global?
www.strumica.gov.mk/html/MKD/vistina.asp

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
192
Мислиш исто како ти и Миле Јанакиевски, само разликата е во тоа што он стана министер а ти ни обичен новинар , него мудомрчатор по форуми.
АБЦ ,Црна има вода??????
Знам дека се плашиш од нешто , ама еве , жими мајка не тече од Грција:kesa:
Така некако,само јас не сум премногу исфрустиран како Латас па да измислувам приказни за Миле,ја кажувам вистината,водејќи сметка да не ја нарушам неговата приватност,премногу.Е сега за “школски“ и не може да се нарече баш “школски“,кога моите родители не беа комуњари па да можат да ми купат диплома од Солун како неговите,кога ги фаќаа по граници со “валми“ пари,за следниот ден-два да ги пуштат како ништо да не било,аболициите јебига,се правеа уште тогаш за одредени личности,кој дале особен придонес во “приватизацијата“ на Македонските фирми,па со чичко Штерјо и ден денес си прават есап кого да го предложат да биде министер а кој да си остане мрчатор по форуми.А оти Црна има вода,има секојдневно сум таму на риболов каде и размислувам што да ви одговорам на провокацииве.:smir:

огледало да не сакаш дукан да купиш во Глобал :je:
Добра идеја,се гледа дека му запнал за око еден ваков убав и перспективен објект.

bitushanec

Борец за човекови права
Член од
17 јануари 2006
Мислења
3.741
Поени од реакции
814
Така некако,само јас не сум премногу исфрустиран како Латас па да измислувам приказни за Миле,ја кажувам вистината,водејќи сметка да не ја нарушам неговата приватност,премногу.Е сега за “школски“ и не може да се нарече баш “школски“,кога моите родители не беа комуњари па да можат да ми купат диплома од Солун како неговите,кога ги фаќаа по граници со “валми“ пари,за следниот ден-два да ги пуштат како ништо да не било,аболициите јебига,се правеа уште тогаш за одредени личности,кој дале особен придонес во “приватизацијата“ на Македонските фирми,па со чичко Штерјо и ден денес си прават есап кого да го предложат да биде министер а кој да си остане мрчатор по форуми.А оти Црна има вода,има секојдневно сум таму на риболов каде и размислувам што да ви одговорам на провокацииве.:smir:

Добра идеја,се гледа дека му запнал за око еден ваков убав и перспективен објект.
Ljubomoren si Mileve, neli?
Mlad, a minister, zenski mu se lepat, mu tece med i mleko :pos2:

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.947
Поени од реакции
5.571
Така некако,само јас не сум премногу исфрустиран како Латас па да измислувам приказни за Миле,ја кажувам вистината,водејќи сметка да не ја нарушам неговата приватност,премногу.Е сега за “школски“ и не може да се нарече баш “школски“,кога моите родители не беа комуњари па да можат да ми купат диплома од Солун како неговите..
Типичен АВС, мала доза на иронија, голема на мрчаторство, и завист кон поуспешните..Во своите намери да се направи поголем сезнајко и од Ајнштајн на секое поле,со разните Мојсееви планови, газејќи на мртви трупови..Купена диплома?Кога ќе заврши Министерскиот ангажман Миле ќе магистрира во Германија, во Берлин..Може и таму ќе си купи диплома а АВС?Ти дури трујаш на форумов, тој се усовршува, додека ти мрчиш и „солиш“ памет, тој ќе магистрира и верувај, не се занимава со завидливковци како тебе...А твојот одговор знам што ќе биде...Додека тој се пробива, ти ќе тониш во зависта и во љубомората...Од заушките во средно што си ги добивал сигурно од постарите батковци..

Член од
17 јули 2008
Мислења
1.101
Поени од реакции
23
и сега портокалови мои се надевам го прочитавте тоа и ке се засрамите ли барем малце или слепо ке гледате и на овие факти и докази , сега гледате зошто го браневме Заев,па некои и плачеа ,и имааа зошто,зато што струмица чекори кон подобро .... чекам коментари ама со факти и деманти а не од типот на миле бил малд па му се лепеле женски ,
ps. ваков отчет треба и владата да дава

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.947
Поени од реакции
5.571
и сега портокалови мои се надевам го прочитавте тоа и ке се засрамите ли барем малце или слепо ке гледате и на овие факти и докази , сега гледате зошто го браневме Заев,па некои и плачеа ,и имааа зошто,зато што струмица чекори кон подобро .... чекам коментари ама со факти и деманти а не од типот на миле бил малд па му се лепеле женски ,
ps. ваков отчет треба и владата да дава
Ваков отчет требаше Заев на судот да му дава...Ама му спрпа, како женче се пикна под фустан кај Шеќерна...И чисто сумљам во вистинитоста на овие на странава...Додека пак мистеријата ќе остане една..Зошто Заев не ги изјави овие на суд, или после војната сите се храбри, и јунаци, а кога била војната јаделе фстаци...???

ben

Член од
22 јули 2008
Мислења
70
Поени од реакции
0
da poburickame malku od desnata strana na bulevar "goce delcev" vo strumica a?? (od stara avtobuska do s. Dabile)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom