Случај ЗАЕВ - генерална дискусија

• Креатор на темата drle
  • Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
16 февруари 2007
Мислења
1.196
Поени од реакции
10
Абе јас ке кажам дека има и милјарда луѓе што виделе повеќе од мене, не викам не ама јас сакам со тебе да се споредувам не со другите, зошто ме изнервира дека као демек ЕХ ШТО Е ТОА ТРГОВСКИ ЦЕНТАР ОД 12-13 МИЛИОНИ ЕВРА...
fakt e deka global mozebi IZGLEDA kako neso posebno ama ne e. znaci vo svetot ima mnogu po dobri i po golemi trgnovski centri. i nema veze kolku pari se vlozeni biten e krajniot produkt. ramstore vlozija mn pomalce pa mene poveke mi se sviga. mnogu po dobro e ureden a pomal e! taka da ne e se do toa kolku e vlozeno!

Член од
16 февруари 2007
Мислења
1.196
Поени од реакции
10
Абе ти глуп ли си или што ти е, јас како сопственик на деловен простор во ГЛОБАЛ не сум го сретнал во ниеден документ името на заев,ама буквално во ниеден документ.
lol mnogu naivno razmisluvanje...

Robbie

Hope Never Dies
Член од
8 август 2008
Мислења
110
Поени од реакции
1
[acko]®;1559260 напиша:
fakt e deka global mozebi IZGLEDA kako neso posebno ama ne e. znaci vo svetot ima mnogu po dobri i po golemi trgnovski centri. i nema veze kolku pari se vlozeni biten e krajniot produkt. ramstore vlozija mn pomalce pa mene poveke mi se sviga. mnogu po dobro e ureden a pomal e! taka da ne e se do toa kolku e vlozeno!

Значи ке мешаме баби и жаби, не можеме да го споредуваме рамсторе со глобал, ако гледаме реално рамсторе е многу многу поубав од глобал,ама не е от таков тип,глобал е од типот пазар со покултурни места за продавање и плус продавници и сл. како што не можеме да го споредуваме рамсоре со Mall of Michigan и тн...

Robbie

Hope Never Dies
Член од
8 август 2008
Мислења
110
Поени од реакции
1
[acko]®;1559265 напиша:
lol mnogu naivno razmisluvanje...

Да читаш некаде дека сум кажал мислам, јас само зборувам т.е. пишувам со факти а ако не е така тогаш нема смисла за пишување...

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Латас за 33
Вечер 11.08.2008

Заев бара јавен дуел со Груевски. Да му објаснел. Но, дечкото З.З. треба прво да го заврши својот дуел со истражниот судија и обвинителот, па после се друго. Дотогаш, тој е неквалификуван предизвикувач
Имам предлог: да распишеме самопридонес. Да ни се одбива на сите по пет отсто од плата. На пензионерите и стечајците да не им се одбива, затоа што тие на Бранко му дадоа толку што овој за сто и петнаест животи не може да им ги врати парите назад. Па макар во секој од тие животи бил премиер и претседател со по еден ТАТ, приватизација, ФЕНИ, Рамстор... во секој мандат.
Значи, да распишеме самопридонес и парите да им ги дадеме на СДСМ за развој, закрепнување и создавање политичка сила која, како што изјави Прецедникот, ќе ги врати онаму каде што природно припаѓаат. На власт.
Ако успее, добро. Ако не, парите од самопридонесот ќе пропаднат. Ништо страшно. Пропаднале толку пари со СеДеСето што тоа станува наша навика.
Со парите да ангажираат експерти, од странство, кои ќе ги научат како се прави партија. Како се селектира раководство од чесни и угледни, успешни луѓе во своите професии. Ќе биде теш- ко. Ќе отпаднат сите неуротици, алкохоличари, сплеткароши, лопови и крадци во најава на кои им се дала аболиција... ќе има отпор, ама странските експерти ќе најдат начин како да го решат.
Прво, странските експерти немаат финансиски обврски кон сегашното и минато раководство на СеДеСето. Второ, во СДСМ отсекогаш најмногу се палеле на странци. Ако не им оди, одат по амбасади и во Брисел да ја кодошат државата за своја корист. Потоа лажно изјавуваат дека меѓународната заедница е на нивна страна, затоа што без нив, и нивните трикови, државата е во опасност. А да не збориме за евроатлантски перспективи кои, без нив таквите, не се можни.
Експертите ќе ги научат да не се надеваат само на свои, приватни фабрички новинари и медиуми. И да ги научат дека партија никогаш не тужи новинар. Да не лупетаат јавно. Нивниот Цар шест месеци пред претседателски избори кажува коне- чен став дека нема повторно да се кандидира. После што, до крајот на мандатот, е обична лујка на која никој не рачуна, и ја гледа како штетен елемент кој од државна канцеларија, и со државна прецедничка плата, работи на консолидација на една, своја политичка партија. А ние треба да му веруваме. И тоа да го плаќаме.
Сега СеДеСето најавува дека специјална партиска комисија ќе оди кај Бранко да го праша што има намера да прави понатаму. Ќе се враќа ли за шеф на партијата, или не. И тоа го кажуваат јавно! Ебате клошарите. Па партија ли е тоа во која еден човек сам решава дали ќе и биде шеф, а другите легнуваат да попушат во строј. Додека е време. Дури ни Сталин не го правеше тоа така.
Но, не се запира тука. Откако Бранко му даде аболиција, она испеченоно кускуле Заев сам, без прашање, изјавува дека би се нафатил за шеф на СеДеСето ако членството тоа го бара. Арно, ама бара и промена на партискиот Статут кој треба да биде демократски. Според Заев, за да биде демократски, потребно е да се даде право на претседателот на СеДеСето сам, а не Конгресот, да бира генерален секретар и Извршен одбор. Цар! Заев, во недостаток на углед и поширока доверба, на пола од тие функции ќе го донесе својот струмички кадар, со се оние смешни маици на кои пишуваше - и јас сум Зоран Заев!
Нема идентитет. Сите се тие Заев. Без свои имиња. Како во најтврдиот комунизам. Очекуваме Струмица да ги смени таблиците на автомобилите, и наместо СР, да има ЗЗ. Нешто као Земјоделска Задруга, или Здраво Забегани...
Некои министри, вели З.З., се мешале во процесот. Некои лица му се заканувале... и се така: некои. Види бе дечко, така запечен и недораснат ни сантиметар после седмо одделение, или излези со имиња, или ќути и покри се. Тие трикови со криење имиња се селска фора на која се палат твоите со ЗЗ маиците. И никој друг. А и они се палат за добра наплата, а не затоа што ти веруваат.
Со тој кукавички вокабулар, има една друга приказна. Еден градоначалник проневерил осум милиони евра. Договорил со еден претседател да го поделат пленот. Тој еден градоначалник за четири милиони евра да си ја купи слободата. Сега, тој еден претседател е држен за муда. Мора тој еден градоначалник да го стави за шеф на една партија, ако сака работата да не се провали. Ако не... се бива, нели.
Заев бара дуел со Груевски. Да му објаснел. Абе дечко, кога секоја битанга против која се води процес за милионска кражба би излегла на дуел со Премиер, тогаш тој не би бил Премиер. Иако битангата, дури и тогаш, би останала битанга.

Robbie

Hope Never Dies
Член од
8 август 2008
Мислења
110
Поени од реакции
1
Латас за 33
Вечер 11.08.2008

Заев бара јавен дуел со Груевски. Да му објаснел. Но, дечкото З.З. треба прво да го заврши својот дуел со истражниот судија и обвинителот, па после се друго. Дотогаш, тој е неквалификуван предизвикувач

Заев бара дуел со Груевски. Да му објаснел. Абе дечко, кога секоја битанга против која се води процес за милионска кражба би излегла на дуел со Премиер, тогаш тој не би бил Премиер. Иако битангата, дури и тогаш, би останала битанга.

Ако потпредседател на опозицијата,ако најуспешен градоначалник на една општина од осамостојувањето на Р.Македонија е битанга ,тогаш кој е тој латас се прашувам јас?

И ке кажам дека инвеститорот се товари за 8-те милиони евра....

Член од
30 мај 2008
Мислења
830
Поени од реакции
27
Se gleda deka "novinarot" se vratil od odmor .Veke see magla vo negoviot medium.
Saka da prikaze deka Zaev e obicen kradec,sto ne e taka.Ne zaboravajte deka uste negoviot pra dedo bil najbogat vo Strumicko,i za razlika od drugi koji bez nisto vlegoa vo politikata,a sega se miljarderi,toj toa bol i toa ke bide.Starite strumicani go znaat negovoto semejstvo i zatoa znaat deka poteknuva od posteno semejstvo i zatoa zalat sto takov sram i rusenje na ugledot mu se pravi na nivniot covek,koj uspea so mnogu rabota i umeenje da ja napravi Strumica ubav grad.
Sporeduvate Ramstor i Global,koi se sve razlicni nesta.Sekoj od niv e so posebna funkcija.za goleminata moze da zboruvaat samo onie koi videle i pogolemi nesta.
Poveke nema smisla da se napaga nekoj koj ne napravil nikakov kriminal,a kriminalcite setaat po svetot i se vrakaat vo Makedonija bez nikoj da im spomne za nivnite kriminalni zdelki.

Член од
16 февруари 2007
Мислења
1.196
Поени од реакции
10
Ако потпредседател на опозицијата,ако најуспешен градоначалник на една општина од осамостојувањето на Р.Македонија е битанга ,тогаш кој е тој латас се прашувам јас?

И ке кажам дека инвеститорот се товари за 8-те милиони евра....
pa bitanga e. toj potrpetsedatel i navodno najuspesen gradonacalnik bese obvinet za krivicno delo pronevera na 8 milioni evra i za toa bese osloboden od sudenje so sto bese javno proglasen za vinovev za mene e bitanga. site kriminalci za mene se bitangi!! Z.Z. ne ja dokaza svojata nevinost i za mene kriminalec e!

Член од
16 февруари 2007
Мислења
1.196
Поени од реакции
10
Se gleda deka "novinarot" se vratil od odmor .Veke see magla vo negoviot medium.
Saka da prikaze deka Zaev e obicen kradec,sto ne e taka.Ne zaboravajte deka uste negoviot pra dedo bil najbogat vo Strumicko,i za razlika od drugi koji bez nisto vlegoa vo politikata,a sega se miljarderi,toj toa bol i toa ke bide.Starite strumicani go znaat negovoto semejstvo i zatoa znaat deka poteknuva od posteno semejstvo i zatoa zalat sto takov sram i rusenje na ugledot mu se pravi na nivniot covek,koj uspea so mnogu rabota i umeenje da ja napravi Strumica ubav grad.
Sporeduvate Ramstor i Global,koi se sve razlicni nesta.Sekoj od niv e so posebna funkcija.za goleminata moze da zboruvaat samo onie koi videle i pogolemi nesta.
Poveke nema smisla da se napaga nekoj koj ne napravil nikakov kriminal,a kriminalcite setaat po svetot i se vrakaat vo Makedonija bez nikoj da im spomne za nivnite kriminalni zdelki.
da bese taka ke se slozese na fer sudenje i ke mozese da ja dokaze svojata nevinost. vaka pomiluvan on e KRIMINALEC i nisto pomalce!!

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Па Латас не е само “новинар“,тој пред се е познат како дудлач со тапија од Кумровац,беа “школски“ со Бранко и се разбира како и сите “школски“ така и овие имаа различен успех во својата политичка кариера базирана врз политичката школа во Кумровац.Е сега,оти му е криво за пропуштената шанса да се инволвира во политиката како неговиот “школски“ тоа и од авион се гледа,ама на крајот ќе видиме кој ќе биде исфрлен на Македонското “политичко буниште“ каде што треба да завршат многумина дипломирани кадри на споменатата комуњарска политичка школа.:toe:

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
ABC;1559502....................... Кумровац............[/quote напиша:
Од кај па сега успеа и Кумровец (не ги вреѓај Хрватите со КумровАц) да го вмешаш тука........Изгледа Бранко добро го подучил со лекциите од Кумровец и на 33.
Беше ли на Антарктикот?
.....................................да ја избереш локацијата, зошто изгледа од Мојсеј2 ништо работата.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Од кај па сега успеа и Кумровец (не ги вреѓај Хрватите со КумровАц) да го вмешаш тука........Изгледа Бранко добро го подучил со лекциите од Кумровец и на 33.
Беше ли на Антарктикот?
.....................................да ја избереш локацијата, зошто изгледа од Мојсеј2 ништо работата.

Хехехе,провоцираш,а?Ако де терај си,форумчево е слободно за дискусии.
Инаку од Мојсеј-2 нема ни сантим одстапка,посебно кога ги гледам Хазарине во Тбилиси како го попушија на големо со тоа што сакаа да си обезбедат “преку леб погача“ завземајќи го Цхинвали одкако ги изманипулираа планерите на Мојсеј.Значи им преостанува Македонија со сервилните дудлачи од комуњарската Кумровачка школа која всушност едуцираше само потенцијални слуги на нивните парадоксални планови кон цивилното население за каде се наменети.
-Само ти си мал за тоа па кога ќе пораснеш,можеби ќе сватиш кој всушност и зошто му го кроел и на Заев и на многу други кој мислеа барем малку дека Македонија ќе пркне од безнадежната апатија која ја спопадна во “годините на опасно живеење“.:smir:

Esobar

Македонија над СЕ !
Член од
12 февруари 2008
Мислења
4.895
Поени од реакции
453
криминалците зад решетки:je:

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.247
Поени од реакции
57
Овој Латас си мисли којзнае што е?! Смета дека има добра позадина и ај ќе навредува сега, не му личи на работата која веќе долги години ја врши, а важи за еден од поугледните новинари во Македонија.
Дали зборовите од типот - запечен и недораснат ни сантиметар после седмо одделение, кускуле, битанга, земјоделска задруга, му доликуваат?

Сметам дека ако текстот го напишел на повисоко ниво на култура дека ќе биде подобро разбран.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom