Слаткаристика ,концерт на 13-ти февруари - Метрополис Арена

T

theTinule

Гостин
Воопшто не се посомневав во Слаткар дека ќе ја препуни Метрополис.
Што да кажам...успеа типот да се наполни со пари.
Инаку секоја му чест што нема срам, од ништо!
Немам ништо против неговите песни и безобрзни текстови, ама го мразам начинот на кој се рекламира. Ајде, дувам секој ден и сеа ќе се рекламирам,шо?
Не оди. Мали деца ги слушаат тие песни, 2ро-3то одделение, братучедка ми ја гледампо дома, ги цитира стиховите, греота...треба да се срами што ги учи децата на такви работи.
Инаку, човекот е целосно влезен во музички води, па имаше неверојатен background. Сите луѓе позади него на сцената се врвни музичари, секој во свој фазон. Ги познавам половината од нив, повеќето студенти на ФМУ. Малку ми фалеше да отидам, да ги испочитувам музичарите, иако тврдокорен хејтер на Слаткар. Се разочарав од тоа што прифатиле таква понуда од него, којзнае колку пари им дал...сега е пун ко брод !:vozbud:

\m/arko

A place where the beer flows like wine...
Член од
15 јануари 2008
Мислења
6.357
Поени од реакции
790
Јако беше!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Член од
6 јануари 2010
Мислења
1.120
Поени од реакции
104
Почнува да ми станува криво што не бев на Револуционерот...

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Кацар се избацил со чиста околина маичка! :)
Цар :)

Член од
6 јануари 2008
Мислења
1.899
Поени од реакции
717
Бев на концертот ептен дека најдов 5-6 гратиси и не беше нешто нај нај.Ниту пак салата беше епте пуна.Кога влегов пред мене дечиЊА имаше ,мошам да кажам 12-13 години ,имаше и помали кои беа дојдени со родителите...кај ли им е паметот на нив :uvo: Единствено беше јако , т.е беше јак Тони Зен ѕвер е,човекот дефинитивно има свој стил и мислам да и кажеше на публиката да се фрли во Вардар сите ке одеа.Според мене просек беше 14-15-16 години максимум :kesa:

Stre3T Danc@

The definition of #BFABB
Член од
10 април 2009
Мислења
1.690
Поени од реакции
146
Бев на концертот ептен дека најдов 5-6 гратиси и не беше нешто нај нај.Ниту пак салата беше епте пуна.Кога влегов пред мене дечиЊА имаше ,мошам да кажам 12-13 години ,имаше и помали кои беа дојдени со родителите...кај ли им е паметот на нив :uvo: Единствено беше јако , т.е беше јак Тони Зен ѕвер е,човекот дефинитивно има свој стил и мислам да и кажеше на публиката да се фрли во Вардар сите ке одеа.Според мене просек беше 14-15-16 години максимум :kesa:
Ш-т-о?
Салата не беше пуна?
...Ок. Не знам кај си бил, ама јас бев во прв ред и се плашев за сопствениот живот кога ќе погледнев зад мене. Имаше малолетници да, но зад мене стоеја можеби 10тина 30 годишни, а знам и дека горе на терасата имаше сигурно од 25-28 годишни, мои другари патем.
А Зен мислам дека кога ќе прави свој концерт ќе биде нешто ненормално. Може и со хеликоптер да улета, да отворат кров на Метрополис или нешто.. :zver:

T

Tetro

Гостин
Ш-т-о?
Салата не беше пуна?
...Ок. Не знам кај си бил, ама јас бев во прв ред и се плашев за сопствениот живот кога ќе погледнев зад мене. Имаше малолетници да, но зад мене стоеја можеби 10тина 30 годишни, а знам и дека горе на терасата имаше сигурно од 25-28 годишни, мои другари патем.
А Зен мислам дека кога ќе прави свој концерт ќе биде нешто ненормално. Може и со хеликоптер да улета, да отворат кров на Метрополис или нешто.. :zver:
за првиот дел со задебелени букви: тие биле фантоми :pos2:
за вториот дел со задебелени букви: не забегавај толку, молим те :tapp:

Член од
6 јануари 2008
Мислења
1.899
Поени од реакции
717
Ш-т-о?
Салата не беше пуна?
Не беше ЕПТЕН пуна,а не' не беше пуна...пуна може да се рече за Аца Лукас,тоа беше пуно. И 1000 триесет годинишници нека имало,неможе да се побие фактот дека имаше многу мали деца.Од Чаир само ги видов 50 души што се 15-16 години. :smir:

А Тони ѕвер.Прича за себе.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Моите 9 и 12 годишни братучеди биле на концертот со чичко ми. Баш револуција. Слаткар го сака публика која гледа Бакуган и собира албум од Ангели.

Stre3T Danc@

The definition of #BFABB
Член од
10 април 2009
Мислења
1.690
Поени од реакции
146
за првиот дел со задебелени букви: тие биле фантоми :pos2:
за вториот дел со задебелени букви: не забегавај толку, молим те :tapp:
Ако фантомите имаат дебели пивски стомаци, тогаш ок.
Не забегувам, тоа беше само метафора ебаго -.- а.к.а заебанција?
Така реков само затоа што влезе со Хамер овој пат. Jesus.
Не биди толку озбилен, демит.

ITK

Член од
10 октомври 2008
Мислења
1.107
Поени од реакции
51
Не знам од кај да почнам за концертот.
Нешто феноменално и уникатно...секој пат подобро. Иако во Охрид беше прв пат и незаменливо, во Скопје продолжи револуцијата.
Се започна со невидената гужва на влез. Никогаш не сум се туркала повеќе во мојот живот. Беше прашање на живот, не можев да дишам.. Ниту пак можев да земам слободна проценка на луѓе.
Друштвото за рака, низ врата и мачно туркање до први редови.
Чваре на сцеништето огромно, на миксета цела вечер. Се зачудив што не беше Димитри Је Ја Јо или Номадуз, но Чваре изненади со добрите олд скул тракици. Kriss Kross, House of pain, Terror Squad.. etc.
Гитаристи Кире а.к.а. Слеш и Гоги :wub:
21:20 на сцена се појавија Џоле, Кацар и АцеНЛ.
"Опушти се", "Римуван стих" (во drum&bass стил), "Јасно е", ненормално скокање на сцена.. Повикување на писателот со неговите скрипти & one of mah neighbors.. :) Сиги со "Премногу" и "Снимај".
Во позадина до Чваре цел оркестар, убаво распореден како во некоја опера. Сцеништето беше на 3 дела, средниот наголем секако, и двете од лево и десно помали. Невидено.
Брејк а лег исто така изненадија. Беа далеку подобри од Охрид, во кореографија, во облека (Acid wear).. дури и многу побројни. Многу креативно во секој случај. U had to be there moments :)
Слаткар се појави најавен од видеобим со водителка на Бекстејџ, како благодарам за спонзорите кои го овозможиле концертот. "Идиот", "Игра", "Жолта штампа" и секако "Mr.Komlex" со придружен вокал АцеНл и Џакси Накси бејби беа дел од шоуто.. Ѕверови!
Долу фотографирање до бесвест, од ефекти не се разбирам ама имаше убав сценски изглед дефинитивно. Озвучување отпрвин слабо, потоа за 10ка.
Следи "Што кур бараш ти со мене", "Секој ден".. после тоа Слаткар не потсетува на Единствена Опција и воедно, водве го најавува Скит. Скитара на сцена со Слаткар започнуваат да ги пејат "Дали ќе можеш?" , "Внимание".. ми се чини и "Хејтеризам и ренесанса" и тогаш стапија Пука козметика со добро познатите "Чекераукц" и "Смеј се и пеј".

Следеа "Колку е добро да си рапер", "Остај ме да пишувам" и продолжи Слаткар со Желе и "Ти ме натера" и "Ќе направам се".. голема пауза.
За Тони Зен!! а.к.а ЅВЕР !!! Значи какво улетување.. На човекот му симињам 5 капи. Уникатен, креативен, единствен.. Со сопствен стил. Влезе со Hummer внатре. :vozbud:
Најава на видео бим, Тони Зен пред Метрополис се качува на Хамерот и се возика внатре.. Доаѓа пред сцена и пее, па се качува на сцена ..и мислам дека се осети возбудата на цела хала. Ненормално вриштење, губење...
Секако ја пее во "Мој стил" заедно со напуканите билдери на Урко од спотот, настапи на сцената лево и главната сцена. Потоа следеше песната "Тони Зен", па "Скандал".
Потоа на сцената десно имаше цела кореографија на "Mi casa es su casa" на црвен кожен кауч со денсериците од Брејк а лег провокативно облечени и Слаткар (преоблечен).
Тони Зен во црно-бело, Слаткар во црно-бело.. тука беа негде, ама преелегантно облечени. За восхит.
Следеше "Спушти се доле", исто така со убава кореографија на сите 3 сцени.
Заврши Тони и продолжи Слаткар со "Љубов (Love)" придружен со огромен хор распространет на сцената десно, "Сите моменти", "Сакаш да си фаца?", "Шопинг", "ФМ" (на која сите беа во еуфории) и за крај, како што беше ветено, "Да полетам".. Најубавата која допре до сите. Ги повика сите пријатели од зад сцената на сцена.. филинг неопислив.
Ја испеа и заврши се. Се заблагодари 2 пати на сите поединечно, ги изговори по име сите кои учествуваа на концертот. 23:40 заврши се. Викање на бис, безуспешно бидејќи бевме капнати сите. Халата никогаш пополна, но се снајдовме за излез..
Уште едно од многуте преубави доживувања. Сакам пак.

Браво за обидот да опишеш како беше...ама сепак е неописливо:) За болдот да те прашам, кај колку влезе? Јас бев уште во 15 за 8 таму..значи 45 минути пред почетокот и имаше невидена гужва на влез. Тек како било 5,10 минути пред почеток...

Kajgana Shop

На врв Bottom