Скутерчиња: Се за и околу нив

Член од
11 мај 2015
Мислења
34
Поени од реакции
17
Se izvinuvam greska vo pishuvanjeto.. GIlera SP 50 haha. Kazete mi nekoe mislenje sto i kako e so ovie vespi. Imav pred izvesno vreme kinez baotian 50 cc go ubiv od vozenje.. krajna kilometraza beshe 24800 so mnogu popravki lepenki itn itn itn. I od togash rekov nareden skut ke bide nesto kvalitetno. Pa od ovie kvalitetnive mi se chini gilerata e najdobra i po izgled i izdrzlivost??? :? pozdrav

Член од
6 февруари 2010
Мислења
882
Поени од реакции
923
Se izvinuvam greska vo pishuvanjeto.. GIlera SP 50 haha. Kazete mi nekoe mislenje sto i kako e so ovie vespi. Imav pred izvesno vreme kinez baotian 50 cc go ubiv od vozenje.. krajna kilometraza beshe 24800 so mnogu popravki lepenki itn itn itn. I od togash rekov nareden skut ke bide nesto kvalitetno. Pa od ovie kvalitetnive mi se chini gilerata e najdobra i po izgled i izdrzlivost??? :? pozdrav
Што пари ќе ја зимаш ? Јас имам џилера сп 50 земена сега за сега е топ ама сеуште е нова. Добар избор. Еден од најдобрите и најпродаваните скутери.

Член од
12 јули 2011
Мислења
872
Поени од реакции
427

Моторот што го носи е на Пијаџо , што значи дека ист како кај Априлија, пошто Пијаџо им е и татко и мајка и на двете ( и други марки покрај овие ), а Пијаџо знаеме сите кој е и што е во однос на квалитет и издржливост ... Е сега ако не те мрзи да прочепкаш пар страници назад, таму праевме муабет и ја пишував зошто Гилера-та би била мој избор пред Априлија-та, иако како можен избор покрај Гилера наведов и Јамаха Аерокс ... Моторчето е екстра, нема лоши зборови за него, убаво квалитетно... Води сметка само секогаш да имаш уље во резерварчето за уље што е и чист филтер за воздух и немаш гајлееее ... ;):D

Член од
11 мај 2015
Мислења
34
Поени од реакции
17
Blagodaram ArHanG3L . Prochitav dosta unazad na ovaa tema i zabeleziv sto si napishal. Gilerata ima poubav lik i nekako e poseksi taka da kazam haha. Za piaggio motorite nemam zborovi znam koj se i sto se ( dedo mi imashe piaggio od 60 ta godina, nemashe maka 50 godini )... Samo kazi mi filterot za vozduh kako se chisti,? prochitav nesto kao prvo so voda go ostavash da se isushi pa posle so benzin ili taka nekako beshe....? Ako moze nekoj da mi objasni poubavo. I kakvo ulje e najdobro i kolku pari e istoto. Pozdrav i blagodaram

Член од
6 февруари 2010
Мислења
882
Поени од реакции
923
Blagodaram ArHanG3L . Prochitav dosta unazad na ovaa tema i zabeleziv sto si napishal. Gilerata ima poubav lik i nekako e poseksi taka da kazam haha. Za piaggio motorite nemam zborovi znam koj se i sto se ( dedo mi imashe piaggio od 60 ta godina, nemashe maka 50 godini )... Samo kazi mi filterot za vozduh kako se chisti,? prochitav nesto kao prvo so voda go ostavash da se isushi pa posle so benzin ili taka nekako beshe....? Ako moze nekoj da mi objasni poubavo. I kakvo ulje e najdobro i kolku pari e istoto. Pozdrav i blagodaram
Еве што сум запишал јас за уље, прибрано од други форуми.

Наводно овие биле најдобри
Motul expert 2t
Silkolene scoot sport 2
Agip

Член од
12 јули 2011
Мислења
872
Поени од реакции
427

Филтерот за воздух ти е сунѓерест а се чисти т.е. се пере со вода и со обичен благ дерегент за садови миење за да искочи убаво нечистотијата и мрсноќата од него ( пошто веќе е намрсен и фабрички кога е ставан ) . После го оставаш да се исуши убаво и го прскаш со некој спреј ( ја користам WD40 - одлично врши работа и не е скап ) за да биде малку мрсен и да се лепи прашината на него и монтираш назад. Со бензин не, пошто иако ке го исчисти убаво, може и да го нагриза. А пошто скутер се вози низ град и низ смог не е лошо барем еднаш месечно да се прави тоа. За уље препорачано од Пијаџо групација ти е Agip т.е Eni, конкретно за 2 тактни :

Eni i-Ride 2T
- 450 денари литар
Eni i-Ride 2T Top - 600 денари литар
Agip Racing - 700 денари литар

Член од
11 мај 2015
Мислења
34
Поени од реакции
17
Blagodaram ArHanG3L za ubavoto objasnuvanje. Se rasprashav denes vo vrska so AGIP vo prodavnicive za delovi i pogolemiot del od benzinskite, site rekoa deka agip vo makedonija malce potesko... no i ova eni i ride bilo isto taka mnogu dobro. Za WD40 nemam zborovi, vrsham mnogu raboti po doma so pomosh na nego sto znachi vekje mi e poznat i dobro e sto ke mozam da go koristam i za ova... I usthe da stigne skuterot i ke bide se ok hahah...[DOUBLEPOST=1431556959][/DOUBLEPOST]I usthe nesto NAJVAZNOTO ! Dali moze nekoj da me posovetuva kako da se izvede transportot vo kombe. Kako najdobro da go osiguram i izvrzam ? Blagodaram

Член од
6 февруари 2010
Мислења
882
Поени од реакции
923
Blagodaram ArHanG3L za ubavoto objasnuvanje. Se rasprashav denes vo vrska so AGIP vo prodavnicive za delovi i pogolemiot del od benzinskite, site rekoa deka agip vo makedonija malce potesko... no i ova eni i ride bilo isto taka mnogu dobro. Za WD40 nemam zborovi, vrsham mnogu raboti po doma so pomosh na nego sto znachi vekje mi e poznat i dobro e sto ke mozam da go koristam i za ova... I usthe da stigne skuterot i ke bide se ok hahah...[DOUBLEPOST=1431556959][/DOUBLEPOST]I usthe nesto NAJVAZNOTO ! Dali moze nekoj da me posovetuva kako da se izvede transportot vo kombe. Kako najdobro da go osiguram i izvrzam ? Blagodaram
Со многу јажиња :)

http://modernvespa.com/forum/topic70607

Последно уредено:

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.887
Јас користам АГИП масло, го имаш во динамикс

Член од
12 јули 2011
Мислења
872
Поени од реакции
427

Agip и Eni се едно исто, иста фирма е ... И го има кај нас, ја го зимам редовно ... Ја тие цените што ти ги кажав се од кај нас, поточно од кај Мото Јове Априлија сервис во Скопје... Еве ти адреса www.motojove.com.mk , а може да ти прати и по карго што сакаш и колку сакаш, нели да не идеш до Скопје... Во продавниците за авто-делови и бензински пумпи нема да најдеш такво уље ... Од каде ке го транспортираш ??? Ако е од Скопје таман на ист трошок пројди до кај Јове и земи си 2-3 литри уљенце и ке ти е таман за цело лето ... Мислам дека 1 литар на околу 1000км трошеше, ама не сум сигурен ... :D За транспорт убаво ти кажаа, само со тие јажињата за затегнување што се и обавезно некој нека има позади со моторчето, чисто за секој случај ...

Kajgana Shop

На врв Bottom