- Член од
- 28 март 2010
- Мислења
- 76
- Поени од реакции
- 11
Земав едно вакво и сега за сега е добро, брка работа, само ме интересира едно нешто , знае ли некој од кои поквалитетни скутерчиња пасуваат делови за овој модел? Не дека ми треба нешто него да си знам , едино не ми се свиѓаат предните амортизери , некако многу се меки , па ако знае некој ме интересира од кој модел би одговарале предни амортизери (малку потврди).Поздрав , прв пост :smir:
Ме интересира дали некој има Баотиан BT49QT-12A1 , и некој збор за него , арен , лош ?
Сакам да земам некое скутерче од Вторник Среда (иначе досега сум немал, ме подлажаа ова Кинезиве со парите :pos2 за доовде-доонде , за до работа 10-12 км релација на ден , за летово да не се варам у кола. Мене убаво ми лици на фаца , знам Кинеско ама не ми се даваат многу пари (ова е 630 еура).
еве спец. и слика
[FONT=宋]Motor No.[/FONT][FONT=宋]:[/FONT][FONT=宋]BT49QT-12A1[/FONT][FONT=宋]L*W*H (mm)[/FONT][FONT=宋]:[/FONT][FONT=宋]1850[/FONT][FONT=宋]×680×1150[/FONT]
[FONT=宋]Wheelbase (mm)[/FONT][FONT=宋]:[/FONT][FONT=宋]1300[/FONT]
[FONT=宋]Unloading weight (kg)[/FONT][FONT=宋]:[/FONT][FONT=宋]92[/FONT]
[FONT=宋]Max loading capacity (kg)[/FONT][FONT=宋]:[/FONT][FONT=宋]150[/FONT]
[FONT=宋]Brake system[/FONT]: [FONT=宋]Fisc R[/FONT][FONT=宋]:Drum[/FONT]
[FONT=宋]Tire(F,R)[/FONT][FONT=宋]: [/FONT][FONT=宋]F[/FONT][FONT=宋]:120/70-12 R:130/70-12[/FONT]
[FONT=宋]Engine type[/FONT][FONT=宋]:[/FONT][FONT=宋]139QMA[/FONT]
[FONT=宋]Displacement (cm[/FONT]3)[FONT=宋]:[/FONT][FONT=宋]49[/FONT]
[FONT=宋]Compression ratio[/FONT][FONT=宋]:[/FONT][FONT=宋]10.5:1[/FONT]
[FONT=宋]Max power (kw/rpm)[/FONT][FONT=宋]: [/FONT]2.728/8500
[FONT=宋]Max torque (N.m/rpm)[/FONT][FONT=宋]:[/FONT]3.29/6500
[FONT=宋]Min Idling speed (rpm)[/FONT]: [FONT=宋]1900[/FONT][FONT=宋]±100[/FONT]
[FONT=宋]Clutch[/FONT]: [FONT=宋]Automatic[/FONT]
[FONT=宋]Gasoline (#)[/FONT]: [FONT=宋]90#[/FONT]
[FONT=宋]Lubricant[/FONT]: [FONT=宋]SAE 15W/40 SF[/FONT]
[FONT=宋]Start method: [/FONT][FONT=宋]Electric/kick-start[/FONT]
[FONT=宋]Ignition method: [/FONT][FONT=宋]CDI[/FONT]
[FONT=宋]Max speed (km/h[/FONT][FONT=宋]) [/FONT][FONT=宋]limited speed [/FONT][FONT=宋]≤45 unlimited speed ≤60[/FONT]
[FONT=宋]Oil consumption (L/100Km): [/FONT][FONT=宋]1.92[/FONT]
Поздрав!
Фала!