Скутерчиња: Се за и околу нив

kpbKENGUR

Devil's Advocate
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.132
Поени од реакции
201
Acid напиша:
Колку пари е ова?
еве колку пари е
THE_BOSS напиша:
ne me razbiras, ova e neso novo. Da, i ja mislev deka CPI se sranjE ali koa go vidov u zivo, ima logika da ide nad stotka, 100 pati e po aerodinami4en od apriliata! a i uvek tie so vodno ladenje se podobri (a i ne e eftin, 2100 evra e! uste 400 i ete ti apriliata tvoja )

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.216
Поени од реакции
34.484
Се извинувам, не прочитав. Обично не дочитувам постови на латиница.
2000 евра за тоа се премногу, мислам - ако немаш кола.

За тие пари асално количе може да си купиш, што ќе ти врши работа во лето и зима...

Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.702
Поени од реакции
27
Acid напиша:
Се извинувам, не прочитав. Обично не дочитувам постови на латиница.
2000 евра за тоа се премногу, мислам - ако немаш кола.

За тие пари асално количе може да си купиш, што ќе ти врши работа во лето и зима...
I agree... Не се исплаќа да купуваш толку скап што вика Гарфиелд Тротинет ...
Јас ако би купувал...би купил нешто ДО 1000 евра...
Сепак...застапник сум на 750+ ccm3 така што...скутерите не се моја област...

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
А бе мојон ѕвер беше само 1400 евра, на старо додуше, ама ене го, каде не ме однесе. Башка кон него другите шофери, било на коли, камиони или тротинети имаат еден гоолем РЕСПЕКТ!
А на скутерче....а бе, ако сакаш да изгинеш, купи тротинетче со акумулатор ебате.

Член од
26 февруари 2007
Мислења
366
Поени од реакции
10
Ej i apriliite se so vodno ladenje i toa odkoga uste.Neznam mozebi se dobri nemam vozeno takov ali da odi standarno 100 ne mi se veruva stvarno.Sepak ne se nekoj tolku golemi brzini pa aerodinamikata da igra tolkava uloga

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.812
Vaka da vi kazam imav Piaggio NRG 2 Sport So vodno ladenje So klip od 125 cilndar malossi prenos malosi kais Sega vise ne e moj go dadov no jas bi se trkal so tie vasi aprilii i so 125 bese registrian na 50 cc na soobracajna. Edinstven respekt bi dal za Gilera 180 e toa zver A so se tice za golemi mali motori skuterot e stvar na ukus kade sto jas ce vlezam i kacam so skuterot so golem motor nemoze.I aprilijata e ok samo mislam deka za taa cena i ne vredi tolku 2500evra???

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
SuBZerO напиша:
Vaka da vi kazam imav Piaggio NRG 2 Sport So vodno ladenje So klip od 125 cilndar malossi prenos malosi kais Sega vise ne e moj go dadov no jas bi se trkal so tie vasi aprilii i so 125 bese registrian na 50 cc na soobracajna. Edinstven respekt bi dal za Gilera 180 e toa zver A so se tice za golemi mali motori skuterot e stvar na ukus kade sto jas ce vlezam i kacam so skuterot so golem motor nemoze.I aprilijata e ok samo mislam deka za taa cena i ne vredi tolku 2500evra???
Јас имам ендуро Cagiva 125 со 6 брзини. Gilera 180 можи да ме види ако возам само со 4-та. Не е голем потрошач на бензин ама маана му е тоа што секоја година се регистрира + полицијата ме поболе од сопирање. Ме научија дека немам А-категорија и ми се плака мамата. А за веспа трајно регистрирана не бараат нишо, не те фаќа гужва, паркираш каде сакаш и најбитно внимваш да не ти ја украдат ако е нова 2500 евра :)

Tanes

Ништо Море!
Член од
23 јули 2006
Мислења
664
Поени од реакции
6
So e frkava nikoj nisto ne zboruva za PEUGEOT jet force jas mislam toa ti e podobro i GARFILD jas mislev vikas za trikolka 50cc!!!Sry!!!Nego koja e ova GILERA 180

p.s. ovaa li????

Ljupco

...ExtraVagant...
Член од
20 јули 2006
Мислења
1.810
Поени од реакции
12
Sase91 напиша:
Haha me nasmea noa CPI ne ide nad 80 i apriliite se pobrzi od nego.Coek so ti e tebe kako moze 50 kubika 130 da odi.I so tolku spektakularno 2 takten pa skoro site 50ki se 2 taktni.Najarno slusajte me apriia zemete si gospod da ve vidi
...moze,ali samo 4-5 km...se stava barutno polnenje vo rezervoarot vo soodnos so gorivoto,ova chisto za kladba samo,:zlo: koj saka posle da stava nova mashina...mozno e.

Tanes

Ништо Море!
Член од
23 јули 2006
Мислења
664
Поени од реакции
6
Ta li e gilerata pogore???

Член од
17 март 2007
Мислења
40
Поени од реакции
1
мене ако ме прашуваш тие пари за скутер се ПРЕМНОГУ. зависи дали сакас нов мотор или половен. ич нејќам скутери(иако имам).за тие пари со планираш да ги дадеш можеш да земеш 125 или 250 половна ама ќе биде ѕвер.мојот скутер е кинески 125 цц и досеа супер ме служи, малку троши и оди 100 км-ч. ти казав мое мислење па изборот е твој

A__

Супер модератор
Член од
16 март 2005
Мислења
5.115
Поени од реакции
11.629
Dzish напиша:
Јас имам ендуро Cagiva 125 со 6 брзини. Gilera 180 можи да ме види ако возам само со 4-та. Не е голем потрошач на бензин ама маана му е тоа што секоја година се регистрира + полицијата ме поболе од сопирање. Ме научија дека немам А-категорија и ми се плака мамата. А за веспа трајно регистрирана не бараат нишо, не те фаќа гужва, паркираш каде сакаш и најбитно внимваш да не ти ја украдат ако е нова 2500 евра :)
Имаш Б категорија? Те гњават дека немаш А а возиш 125 или ти пишат казни?

Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.702
Поени од реакции
27
Абе можат да ти пишат казна, ама бидејки пола од условите ги имаш исполнето (кога полагаше за возачка ги положи и прашањата за моторцикл над 125...па веќе кога можиш да го возиш... :)) само така ќе те гњават ...ама ...то е то! Јас да возам мотор над 125 нема да одам да полагам...ќе им покжаам возачка иам Б категорија!

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Nema vrska, moras da imas A kategorija za da vozis motor, samo ispod 50 cc ne mora A kategorija, ama za se nad treba, ako te fatat moze i kazna, gnjavenje, a ako se OK tipci moze i da ti progledaat niz prsti. Baska polaganjeto e pickin dim ako veke imas B kategorija, ne polagas testovi, samo poligon i gradska.
- Poligon: napred vozis, megju dve lenti, prva i vtora, koga ke smenis krevas raka da vidat, i posle nazad se vrakas so drugata raka isto.
Posle imas da zavrtis osmicite po linijata, pod mala gas vo prva. (najdobro za polaganje e MZ za poligon
- gradska: ti kazuvaat kade treba da vozis, oni odat pot ebe, najvazno e da ne vozis prebrzo, da ne ti ugasi, da davas i gasis na vreme zmigavci i da vozis po sredina, a ne po strana, kako da vozis kola i da ne preteknuvas.

Pickin dim.

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Ме гњават и ми пишат записници. До сега не ми има дојдено за на суд. А за полагање знам што треба и можам да извозам што се вели со заврзани очи возам мотор 6 години. Ама скапо е да му е** мамата. Околу 100 ева е сосе лекарско. А што имаш во тоа? Авто школа драпај си мевот. Ке ме учат како да возам. Тоа е. Можи ке положам некогаш ако имам пари.

Kajgana Shop

На врв Bottom