Скутерчиња: Се за и околу нив

A__

Супер модератор
Член од
16 март 2005
Мислења
5.106
Поени од реакции
11.558
Како бе, немаш пари за дозвола а возиш мотор барем 5 пати поскап башка шо лапа бензин тој кросот? :)

Шала на страна, проблем може да ти биде покасно, кога ќе сакаш да земеш А или Б. Ако не најдеш некоја врска ќе моа да ги платиш кога-тогаш.

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Б веќе имам 2 години, а имам и дозвола за управување на велосипед со мотор од 2002 (и пак ме гњават!). А кросот сакајте верувајте сакајте не ми троши 3,5-4 литри на 100 низ град (да не го силоваш многу т.е. да не оди обртомерот во црвено). Ако го стегаш знае и 6 да стигне. Ако дојде казна нормално ке си ја платам (јеби га тоа е). Ама некако се помалку и помалку го возам моторот (ја возам колата, никој не ме гњави), или ако го возам одам по споредни улици каде нема полиција.

A__

Супер модератор
Член од
16 март 2005
Мислења
5.106
Поени од реакции
11.558
Каква е таа дозвола за управување на велосипед со мотор?

Член од
22 јули 2006
Мислења
1.265
Поени од реакции
36
Dzish напиша:
Б веќе имам 2 години, а имам и дозвола за управување на велосипед со мотор од 2002 (и пак ме гњават!). А кросот сакајте верувајте сакајте не ми троши 3,5-4 литри на 100 низ град (да не го силоваш многу т.е. да не оди обртомерот во црвено). Ако го стегаш знае и 6 да стигне. Ако дојде казна нормално ке си ја платам (јеби га тоа е). Ама некако се помалку и помалку го возам моторот (ја возам колата, никој не ме гњави), или ако го возам одам по споредни улици каде нема полиција.
А? Ај стварно објасни.

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Па таа се добива со наполнети 14 години (минимум) и се полагаат само тестовите нема вожња. И добиваш возачка потврда. Во неа пишува дека можеш да управуваш трактор, работна машина и велосипед со мотор (така ги викаат до 50 кубици). Уствари таа е единствена дозвола за управување било што до 18 години. Околу 3.000 денари е да се изваде. А ја бараат ако возиш веспа да имаш 18 год. а да немаш Б категорија.

Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.702
Поени од реакции
27
Абе цепи таму...ти е гајле :) хехехе

Глупава работа записници. Што туку малтретираат? Важно си ги положил тестовите за B, гледаат дека знаеш да возиш...

Се гледа дека им е за парите, а не за безбедноста! (зборам за оние кои го правеа законот). Јас мислам кога земаш B треба да ти дадат печат и за A, сепак си полагал тестови. Плус то,...мотор имаат тие? Или треба да си донесиш мотор?:)

Член од
20 март 2007
Мислења
7
Поени од реакции
0
najdobra vespa e aprilia SR 50...sportski model i mnogu mi se sviga so ima takvo ekran4e

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Дават едно МЗ (ем зе)од 80 колку да има шо да возиш. А во тие 100 евра немаш обука. Тоа ме лути. Еднаш да пробаш и толку. Ако положиш чао ако не ке си платиш казнено и пак ке полагаш. А за шо ги даваш парите ? Авто школа. Е зато неодам да положам. Не е за парите не е за ништо. Само зарад тоа што нема обука никаква. А шо има и тие да ме учат? Јас можам нив да ги учам како се вози мотор. А ако знаеш да возиш или ако имаш возачка потврда нема никаков попуст.

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Добри се скутерите. Ама некако не ми се бендисуваат. Ако би избирал би одбрал Gilera 180. А инаку само ендуро. Aprilia Tuareg 600. Закон.

Tanes

Ништо Море!
Член од
23 јули 2006
Мислења
664
Поени од реакции
6
Abe brat dali ti bi dal skoro 5000 eur na scooter ziti majka???Mislam dek e 4600 ama ne sum siguren JET FORCE ti e dobar ama ne 125 compressor za 5000 eur ke si zemes kola ebate NOVO JUGO ti e 5000

Tanes

Ништо Море!
Член од
23 јули 2006
Мислења
664
Поени од реакции
6
Dzish напиша:
Добри се скутерите. Ама некако не ми се бендисуваат. Ако би избирал би одбрал Gilera 180. А инаку само ендуро. Aprilia Tuareg 600. Закон.

Abe brat koja e taa gilera 180???Gillera runner??

Член од
25 јануари 2007
Мислења
127
Поени од реакции
2
daj be kazete kaj ima stranica zxa da kupam vespa polovna ve mo,lam

Tanes

Ништо Море!
Член од
23 јули 2006
Мислења
664
Поени од реакции
6
armin06 напиша:
aprilija ide 90 so garancija ama 2400 evra se
73 km na cas dokazano mislam na google videos ima maximum so trgnati blokadi nema sansa pojke od 73km/h da odi TI GARANTIRAM

p.s. osven ako ne go ima nesto nadogradeno kako auspuh POSO ako staes nekoj sportski auspuh ke ti krene negde 7-10km/h MAXIMUM

Edited:
Nekoj spomna malaguti na forumov DAJ KAZITE NESTO ZA NIV edno drugarce saka takvo ama mora da go zeme od italija(poso nema uvoznik za makedonija!) i kolku bi kostalo da go nosis od italija poso danok ti e 18%+negdeka carina e 10% e sea kazite +prevoz +homologacija +ova ona= POJMA NEAM

Tanes

Ништо Море!
Член од
23 јули 2006
Мислења
664
Поени од реакции
6
armin06 напиша:
ee kaj me najdovte na ovaa tema me fatifte na sentimentalnost i emocii.Jas mnogu sakam skuteri mislam deka apriliine se epten jaki sr50 ama i novono pezo so izleze na mestono na spid fajt 2 (kako se vikaa ne znam epten licni se)

I ne mi kradi sliki :):baeh: JET FORCE C-TECH ama brate neznam so e rabotava vo PEUGEOT uste nemaat doneseno lol:)

Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.702
Поени од реакции
27
На шо ги трошат парите ... цццц барем едно моторче да купеа салам...мамицата нивна! А за која авто-школа збораш?

Kajgana Shop

На врв Bottom