Појма немам кој модел е. Знам дека има 180 кубици дво-тактна машина и салам се намачив дури ја “скинав“ со 125-ката. Ама стварно оди...Tanes напиша:Abe brat koja e taa gilera 180???Gillera runner??
Донекаде си во право... Одржувањето е најважно... А она со испробвање до крајни граници... може повремено ама да не е претерано. Впрочем во тоа е кејфот (барем за мене) да го испукаш еднаш-двапати месечно до даске. А останатото време вози како нормален човек.METALECOT напиша:а за дали моторот ќе се покажит квалитетен најмногу зависит од возачот, дали ќе си го чуват и ќе го одржвит моторот, или ќе се прајт џек, ќе се тркат и ќе прајт секакви глупости, со шо го оштетвит скутерот. или, пак, сакет тројца да се возет, или на планина да се качвит, со скутерче. сега...од вас зависит, дали сакате да ви бидит квалитетен моторот, и да ви трајт многу долго, или сакате да го испробвите до крајните граници и да ви трајт многу кратко.
Од каде го зема моторчево?METALECOT напиша:
абе вие сакате со скутерчина 200 на сат да ојте. ако ви е за брзање и пување, зејте си голем мотор. скутерот се знајт за шо служит. за низ град, да те однесит од едно до друго место, и за уживање. да качиш некоја женска, тогаш не требит да брзаш да и покажиш демек колку е брз моторов и да се глупираш. тогаш се возит бавно, да те видет сите.
иначе ова е мојот скутер, за брз-брз е, 75км/ч на прав пат, на удолница го имам кренато околу 90км/ч. иначе неќам да го возам многу брзо, околу 40 - 55км/ч некаде.50 кубици, 4-тактен. шо е многу убо. не брчит, не чадит. само безоловен си турвиш и шибај си. 1050 евра го зедов.гумите се 130/70-12(колку од фичо) и досега поминав 2400км и само кајшот се скина, пред една недела. то е све шо не чинело до сега. значи, за евтини пари земаш квалитетен мотор.
да да, нови.Volkswagen напиша:1050 евра нови?
од тука го зедов мојов мотор. ииначе SONY се викат. ама таму немало да носет поќе мотори.Tanes напиша:imase vakvo i na turisticka posle top market kaj so prodavet televizori tockoj ova ona ne do top market tuku ona SONY&sony ili kako se ivkat
a daj slika da ja vidam taa gilera 180Dzish напиша:Појма немам кој модел е. Знам дека има 180 кубици дво-тактна машина и салам се намачив дури ја “скинав“ со 125-ката. Ама стварно оди...