Скутерчиња: Се за и околу нив

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Па мислам дека само РАН има инструктори за А категорија...Или Мото Рели беше? Една од тие две се. Други нема.

Значи бев и прашав. Комисијата е од РАН, а нивно е и МЗ-то.

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Tanes напиша:
Abe brat koja e taa gilera 180???Gillera runner??
Појма немам кој модел е. Знам дека има 180 кубици дво-тактна машина и салам се намачив дури ја “скинав“ со 125-ката. Ама стварно оди...

Член од
4 февруари 2007
Мислења
328
Поени од реакции
8

абе вие сакате со скутерчина 200 на сат да ојте. ако ви е за брзање и пување, зејте си голем мотор. скутерот се знајт за шо служит. за низ град, да те однесит од едно до друго место, и за уживање. да качиш некоја женска, тогаш не требит да брзаш да и покажиш демек колку е брз моторов и да се глупираш. тогаш се возит бавно, да те видет сите.:)

иначе ова е мојот скутер, за брз-брз е, 75км/ч на прав пат, на удолница го имам кренато околу 90км/ч. иначе неќам да го возам многу брзо, околу 40 - 55км/ч некаде.50 кубици, 4-тактен. шо е многу убо. не брчит, не чадит. само безоловен си турвиш и шибај си. 1050 евра го зедов.гумите се 130/70-12(колку од фичо) и досега поминав 2400км и само кајшот се скина, пред една недела. то е све шо не чинело до сега. значи, за евтини пари земаш квалитетен мотор.

Член од
4 февруари 2007
Мислења
328
Поени од реакции
8
а за дали моторот ќе се покажит квалитетен најмногу зависит од возачот, дали ќе си го чуват и ќе го одржвит моторот, или ќе се прајт џек, ќе се тркат и ќе прајт секакви глупости, со шо го оштетвит скутерот. или, пак, сакет тројца да се возет, или на планина да се качвит, со скутерче. сега...од вас зависит, дали сакате да ви бидит квалитетен моторот, и да ви трајт многу долго, или сакате да го испробвите до крајните граници и да ви трајт многу кратко.

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
METALECOT напиша:
а за дали моторот ќе се покажит квалитетен најмногу зависит од возачот, дали ќе си го чуват и ќе го одржвит моторот, или ќе се прајт џек, ќе се тркат и ќе прајт секакви глупости, со шо го оштетвит скутерот. или, пак, сакет тројца да се возет, или на планина да се качвит, со скутерче. сега...од вас зависит, дали сакате да ви бидит квалитетен моторот, и да ви трајт многу долго, или сакате да го испробвите до крајните граници и да ви трајт многу кратко.
Донекаде си во право... Одржувањето е најважно... А она со испробвање до крајни граници... може повремено ама да не е претерано. Впрочем во тоа е кејфот (барем за мене) да го испукаш еднаш-двапати месечно до даске. А останатото време вози како нормален човек.

Член од
4 февруари 2007
Мислења
328
Поени од реакции
8
да де. ама луѓево сакет нонстоп така да прает.па то и голем мотор да е, немат да издржит долго.

Член од
29 јули 2005
Мислења
2.973
Поени од реакции
178
METALECOT напиша:

абе вие сакате со скутерчина 200 на сат да ојте. ако ви е за брзање и пување, зејте си голем мотор. скутерот се знајт за шо служит. за низ град, да те однесит од едно до друго место, и за уживање. да качиш некоја женска, тогаш не требит да брзаш да и покажиш демек колку е брз моторов и да се глупираш. тогаш се возит бавно, да те видет сите.:)

иначе ова е мојот скутер, за брз-брз е, 75км/ч на прав пат, на удолница го имам кренато околу 90км/ч. иначе неќам да го возам многу брзо, околу 40 - 55км/ч некаде.50 кубици, 4-тактен. шо е многу убо. не брчит, не чадит. само безоловен си турвиш и шибај си. 1050 евра го зедов.гумите се 130/70-12(колку од фичо) и досега поминав 2400км и само кајшот се скина, пред една недела. то е све шо не чинело до сега. значи, за евтини пари земаш квалитетен мотор.
Од каде го зема моторчево?

Член од
4 февруари 2007
Мислења
328
Поени од реакции
8
па во охрид живеам, и имаја донесено неколку вакви. во градов со си моево имам 4 вакви мотори видено.

ако си од охрид, мислам дека вакви, слични мотори, имат, на она улицана, кај шо е отекс, ко ќе ојш кун братство школоно од лева страна. имат изложени мотори. улицава е широка, и тука се стесвит.

Tanes

Ништо Море!
Член од
23 јули 2006
Мислења
664
Поени од реакции
6
imase vakvo i na turisticka posle top market kaj so prodavet televizori tockoj ova ona ne do top market tuku ona SONY&sony ili kako se ivkat

Член од
4 февруари 2007
Мислења
328
Поени од реакции
8
Tanes напиша:
imase vakvo i na turisticka posle top market kaj so prodavet televizori tockoj ova ona ne do top market tuku ona SONY&sony ili kako se ivkat
од тука го зедов мојов мотор. :) ииначе SONY се викат. ама таму немало да носет поќе мотори.

Tanes

Ништо Море!
Член од
23 јули 2006
Мислења
664
Поени од реакции
6
Dzish напиша:
Појма немам кој модел е. Знам дека има 180 кубици дво-тактна машина и салам се намачив дури ја “скинав“ со 125-ката. Ама стварно оди...
a daj slika da ja vidam taa gilera 180

Tanes

Ништо Море!
Член од
23 јули 2006
Мислења
664
Поени од реакции
6
Секој сељак имат априлиа како не ви се смачи туку Gilera runner e zakon samo da znaev koj e dlier za makedonija t.e. uvoznik ako moze nekoj da mi kaze

Kajgana Shop

На врв Bottom