Скутерчиња: Се за и околу нив

Член од
7 јануари 2008
Мислења
368
Поени од реакции
2
Aprilia скутер 50cc

Planiram da kupam Aprilia skuter od 50cc. Problemot e so mn luge mi vikaat da ne kupam zaradi elektronikata.... Sega ne znam dali e ova vistina ili ne?
Sto mislite vie?

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
темава отиде во скутерчиња, се за и околу нив.

Инаку априлија ако ја купиш нова, има да и се изнавозиш. Остај шо викаат имале мака со електрониката. Тоа се ретки случаеви. Сепак Италјанците се бр1 во светот за производсво на моторцикли.

Nitro

Veltro
Член од
11 октомври 2007
Мислења
260
Поени од реакции
2
Planiram da kupam Aprilia skuter od 50cc. Problemot e so mn luge mi vikaat da ne kupam zaradi elektronikata.... Sega ne znam dali e ova vistina ili ne?
Sto mislite vie?
Море брат незнам шо прашуваш уште, убо знајш за мојана Aprilia колку имат истерано и уште оди... хехе, а за то со електрониката врска немат....:pos2:

LostGhost

Invisible
Член од
20 јануари 2008
Мислења
252
Поени од реакции
1
Sto mislite vie?
Ма каква електроника, имам пежо од оние speedfight и во лето се замарам само со скутери, купи слободно априлија и тоа моја препорака е да земеш од таа серија што се SR 50 limited, односно оние кои ке ти трошат 2 кила на 100 км.

SrRulz

Siempre Real Madrid
Член од
8 декември 2007
Мислења
4.845
Поени од реакции
221
Aprilia

Aprilia sr 50 super se ova e 3 god. otkako go imam,problem nema.. :):)

Nitro

Veltro
Член од
11 октомври 2007
Мислења
260
Поени од реакции
2
Ма каква електроника, имам пежо од оние speedfight и во лето се замарам само со скутери, купи слободно априлија и тоа моја препорака е да земеш од таа серија што се SR 50 limited, односно оние кои ке ти трошат 2 кила на 100 км.
Брат тие не се викаат Limited туку Di-Tech(како мојата) односно многу попознати се под името Injection, јас на пример му туривам 50 денари бензин(пресметајте вие колку е тоа) и и сигурно си поминувам околу 20-30 km и + ќе си оставам бензин за уште некој круг другиот ден:pos2:... Вистина ептен малце троши, али ја купив 2850 евра, пред 4 години.

Член од
16 декември 2007
Мислења
89
Поени од реакции
0
Od GILERA nema bolje motor be!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!SPORED MENE...........

Nitro

Veltro
Член од
11 октомври 2007
Мислења
260
Поени од реакции
2
Ништо брате ни Gilera ни ништо... Дури ми беше понова Aprilia-та на сите му се бркав никој неможеше да ме победи... Јас со двајца тие сами и пак неможеа на долго да ми избегаат, а се стандард ми е... Вистина Aprilia немаат конкуренција во скутерчиња и 125 и 250... Можеби тука малце мати работа Cagiva Mito(единствениот 7 брзинец меѓу моторите) кој вистина е извонреден...:vozbud:

Член од
29 јули 2005
Мислења
2.973
Поени од реакции
178
@John Моторот од 50cc на пијаџо и џилера и истиот само не сум сигурен за априлијата (ср50). Али што да купиш од овие нема да згрешиш!
Цената е малку заебана али тоа ти е, нема заебанции, кварови како со кинескине срања.

Nitro

Veltro
Член од
11 октомври 2007
Мислења
260
Поени од реакции
2
Абе незнам сите шо изнакупиле кинески мотори(вистина да се 2-3 пати поефтини, разбирам дека се немат вистина) ама ако требит на старо ќе купам некоја асолна машина да не му се мислам на 1500(или после брзо време) да го прам ремонт(му се скршило карики и такви глупости). На пр. на мојон мотор прв пат му се скрши карика на 22000 km и друга голема грешка направив го однесов кај еден многу неписмен мајстор ми ја заеба радилицата па морав нова да купувам:( али ево сега е се ок....:)

Alek_Sk

If you wanna learn something, bring your mothers!
Член од
14 септември 2007
Мислења
614
Поени од реакции
18
Decki gledam se razbirate za motorcinjava,valjda sledite kako im se dvizat cenite,eden mi nudi Aprillia Sr50r 10ti mesec 2006 godina so 3500km i giannelli auspuh za 7500e,vredi tolku ili skapa e?I me interesira kolku e nova nemam vreme da trknam da prasam kolku e na novo.

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Брат нека не ве лажат бе... 7000 евра е речиси нов Р1 се зема (незнам точно 9.000 беа нови оние naked што се?)... А ти 7000 за веспа што сменал само ауспух. Да не е 7500 денари :pos:?

Kajgana Shop

На врв Bottom