Скутерчиња: Се за и околу нив

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
А да ставаш што е можно поскапо масло? Од 800 ден литар поскапо нема (и да има ова ти е доволно). Барем знаеш дека возиш салам масло. А за свеќичка... Би требало да пишува на кабелот која марка користи (кај мене пишува NGK). Ке си одиш во продавница (или од каде што го купи моторот ако го купи нов) па таму ке ти кажат од кој производител и кој модел на свеќички користи. Можеш да ставиш каква било ама одењето и потрошувачката се различни. Еве кај мене на пр. со NGK повеќе прима и помалку троши. (ама една свеќичка чинеше 10 евра).

Член од
4 февруари 2007
Мислења
328
Поени од реакции
8
на 4 тактниве мотори, мислам дека неморат да се менвит свеќица толку брзо, на 2 тактните морат, зш тие се многу гнасни. иначе баш денеска разбрав, дека овај мотор, шо го имам јас(можда и ВОРЕТКС) имал многу квалитетни делој, од СУЗУКИ. зато е олку јак, и квалитетен, ама пак, за колку ке се покажит моторот квалитетен е најважен возачот. како ќе го возит моторот.последно време, изгубив желба за брзо возење. многу ми е попријатно да возам бавно, ем помалку трошит, ем подолго ќе трајт моторот.

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Твоево машинче шо марка е и 125-ка е? А за свекицата... Не е лошо кога менуваш масло да ја смениш и неа. А за возењето и бавно цело време не чини. Сака повремено да се "издува" машината.

VORTEX

Кафански човек
Член од
10 мај 2006
Мислења
673
Поени од реакции
1
METALECOT напиша:
на 4 тактниве мотори, мислам дека неморат да се менвит свеќица толку брзо, на 2 тактните морат, зш тие се многу гнасни. иначе баш денеска разбрав, дека овај мотор, шо го имам јас(можда и ВОРЕТКС) имал многу квалитетни делој, од СУЗУКИ. зато е олку јак, и квалитетен, ама пак, за колку ке се покажит моторот квалитетен е најважен возачот. како ќе го возит моторот.последно време, изгубив желба за брзо возење. многу ми е попријатно да возам бавно, ем помалку трошит, ем подолго ќе трајт моторот.
Таков е и мојот само плав. Него колку го имаш возено и колку ти троши?

Попај

Буржоазија
Член од
10 јуни 2006
Мислења
699
Поени од реакции
9
Дали некој знае при увезување на мотор на пр. од Бугарија (скутер од 50цц,2002 година) колку царина се плаќа??

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
За царина тоа мислам дека оди по каталог. Маката е друга. Увезував јас пред 4 години Yamaha DT 50 R. Ендуро 50 кубици. Ми викаат плати царина.. Ок платив. Плати данок.. ок. Сега треба А-тест и хомологација. Хомологација за таков модел на мотор немаше никаде. И во Тифф Минхен прашав немаа (и ме шетаа по тавани овие нашиве појди овде појди онде...). И на крај додјоа од царина ми го зедоа поради тоа што не е регистриран незнам колку време, за на крај да си го купам на лицитација. И кога ке видеш есапот ме фати ѓаол и пол. Ке купев од тука мотор без нервози. Затоа ти прво види дали има хомологација за овај мотор после прашувај за царини и сл.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Prvo ne e e motor! Tuku e toritinet so akumulagtor.
Попај напиша:
Дали некој знае при увезување на мотор на пр. од Бугарија (скутер од 50цц,2002 година) колку царина се плаќа??
Vtoro, po katalog, a treto, ima eftini i doma, oti moze da te zakaci gjaol ipol.

Член од
4 февруари 2007
Мислења
328
Поени од реакции
8
VORTEX напиша:
Таков е и мојот само плав. Него колку го имаш возено и колку ти троши?
imam 2400km pominato, i trosit malku pokje zato so nemat plombi, isto taka zavisit dali go vozis so dvajca, dali go stegas vkraj.
inace sega brzo retrovizorot go skrsiv :( i go odnesov da go napraet, i obicno ogledalo mi stade, i rabotive pogolemi gi kazvit.po so originalnoto e sferno, i pomali gi kazvit rabotive. i taka sea cudno ke mi e, dur da se naviknam.
i deneska po studojve, nemav so da pram, se vozev edno dvaestine km pominav, mi bese kejf da go stegnam do 70km/h , ama ladno e.

a ti od ohrid si???

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Cet na drugo mesto, ova e forum.

Tanes

Ништо Море!
Член од
23 јули 2006
Мислења
664
Поени од реакции
6
I am back!!! Inace mi se spoeba maticnava zato me nemase :D :jaj: BTW koj e uvoznik za GILLERA vo MK???

Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.702
Поени од реакции
27
Tanes напиша:
I am back!!! Inace mi se spoeba maticnava zato me nemase :D :jaj: BTW koj e uvoznik za GILLERA vo MK???
Со среќа новата матична...

KIA Motors Македонија
02/ 2580 - 300

Tanes

Ништо Море!
Член од
23 јули 2006
Мислења
664
Поени од реакции
6
Izvinite vaka so dosadvam aj ve molam i za Piaggio koj nosi za mk

Член од
19 септември 2005
Мислења
5.616
Поени од реакции
180
Дајте кажете што да купам.... од 700 - 1000 евра....

Да барам некој 50 Кубици - добра марка, или 125 кубици - Кинески?

Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.702
Поени од реакции
27
Па не знам што можиш да најдиш за 700-1000 евра добра марка...

Имаш едни 700 евра за 125 кубика горе имам напишано телефони за контакт...

Земи си нешто што ќе те служи, не гледај марки!

Kajgana Shop

На врв Bottom