Скутерчиња: Се за и околу нив

Tanes

Ништо Море!
Член од
23 јули 2006
Мислења
664
Поени од реакции
6
Abe a so vikate Generic Xor Mnogu mi se bendisvet DOBRI SE iam vozeno i ko so kazvet dobri bile i se vozet mnogu niz gradov ZGODNI MI BILE lool mislev zs se nekako niski nekemozam da vozam lol

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.216
Поени од реакции
34.485
Ептен се опседнав и јас. Мора да зеам некое моторче летоска.

Му го фрлив пикот на едно кинеско од оние на Плоштад. Не ми текнува што марка беше, ама не беше од познатив... 150-ка, од поголемите, околу 1.200 евра. Ме јаде тоа што неам баш толку кеш, а МРЗАМ да се бафтам по банки за да го земам на кредит. :(

Еден колега пред 2 недели зема од оние Baotian, ама он ја имаше таа среќа да го земе на кредит и тоа само со потврда за плата, а останатото од продавницата му збркале работа.

Фак. Како до 1000 евра? :pos:

Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.702
Поени од реакции
27
Acid: Ја знаеш онаа народната „Сакаш да се ебиш, неќиш да ти влези”? :)

Па, то е то, long live the banks, едно кредитче, на 2 години еве...50 евра месечно (карикирам) и брмчи :)

Плус то имаш за 750 евра 125 кубика кинеско!

Погоре има слики (во темата погоре)...

Поздрав :)

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.216
Поени од реакции
34.485
Volkswagen напиша:

Ова моторчево на насловна страна во Дневник огласник за 700-800 евра така нешто го продаваа :) Ново...фирма од Велес.
Ова не би го возел... Прермногу е копиљско и фушерајски изработено. Бар мене така ми изгледа.

Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.702
Поени од реакции
27
Ќе ја извадиш таа маската што е за питбул (решетката) и не изглеа толку лошо...ако сакаш поќе изглед Keeway Matrix е најдобар!

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Е да. Според мене матрикс се најарни од сите најфаца се и не се којзнае колку пари. Ако земаш слушај луѓе што си имале мака :)

Член од
25 декември 2005
Мислења
49
Поени од реакции
0
abe za skuter samo sr50r i nisto drugo.... policen go nema i poizdrzliv sve drugo e J*bi vetar ......

Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.702
Поени од реакции
27
bullet напиша:
abe za skuter samo sr50r i nisto drugo.... policen go nema i poizdrzliv sve drugo e J*bi vetar ......
И колку пари се тие? :)

2500 евра?

И вие...дами и господа...сте спремни да дадете 2500 за тротинет...

:tapp::tapp::tapp:

Член од
26 февруари 2007
Мислења
366
Поени од реакции
10
2400 potocno kazano i gratis kaciga davaat taka da nekade 2300 te faka.Ali u sporedba so tie kineskite poarni se barem i moe mislenje e deka vredat.A inaku i drugite so bi rekle podobri marki Piagio i Gilera tuka nekade odat +/- -100 evra taka da tuka nekade se.Ova e moe mislenje

Член од
19 април 2007
Мислења
31
Поени од реакции
0
ima li nekoj kupeno od novite keeway matrix so digitalen prikaz.cenata mislam deka e 1350 evra,i kako e zadovolen.

Член од
26 февруари 2007
Мислења
366
Поени од реакции
10
Jas ko so slusnav istata masina bila, samo toa tablata bila smeneta so digitalna i auspuhot vrten, i boite sega se podobri.Drugoto(masinata,amortizerite i sl) isto bilo se od starite

Член од
19 април 2007
Мислења
31
Поени од реакции
0
nekako slusam deka site gi falat tie keeway,bilo od novite bilo od starite.sum za kupuvanje ama ima uste eden sto mi pravi merak,Sym nekade okolu 1690 ili 1890evra.ke vidam za sto ke se odlucam.fala za odgovorot.

Член од
7 мај 2007
Мислења
318
Поени од реакции
99
ace28 напиша:
nekako slusam deka site gi falat tie keeway,bilo od novite bilo od starite.sum za kupuvanje ama ima uste eden sto mi pravi merak,Sym nekade okolu 1690 ili 1890evra.ke vidam za sto ke se odlucam.fala za odgovorot.
Да си го земиш SYM-от и ич да не се мислиш. Јас имам SYM JET 50 векје 7 години и поминав 12000 километри а немам ништо сменато на него, дури и свеќицата е оригиналната. Само двотактол и бензин и шибај.На рамно оди околу 75 км/ч, доста е силно за на угорници и потрошувачката му е 2,5-3 литри на 100 км. За APRILIA ili GILERA ќе платиш дупло , а не добиваш ништо повеќе од SYM-от. Имам другар сервисер за скутерчиња и ми кажува дека кинеските биле редовни кај него, а ако се расипела некоја произведена во Италија дефектот бил над 100 евра :) . Кинески скутер можеш да најдеш ист модел под две различни имиња (KEEWAY и BAOTIAN) шо значи ги произведуваат некаде во некоја дупка и после ставај каква сакаш лепенка :baeh: .

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.216
Поени од реакции
34.485
Kymco е тајванска марка. Важи за една од најквалитетните „кинески” марки заедно со Baotian и Keeway. Го видов ова во Мотомаркет. 1500 евра е цена, може и на 36 рати да се земе, а има и 2 години гаранција.

Што мислите?

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
lexmark напиша:
Да си го земиш SYM-от и ич да не се мислиш. Јас имам SYM JET 50 векје 7 години и поминав 12000 километри а немам ништо сменато на него, дури и свеќицата е оригиналната. Само двотактол и бензин и шибај.На рамно оди околу 75 км/ч, доста е силно за на угорници и потрошувачката му е 2,5-3 литри на 100 км. За APRILIA ili GILERA ќе платиш дупло , а не добиваш ништо повеќе од SYM-от. Имам другар сервисер за скутерчиња и ми кажува дека кинеските биле редовни кај него, а ако се расипела некоја произведена во Италија дефектот бил над 100 евра :) . Кинески скутер можеш да најдеш ист модел под две различни имиња (KEEWAY и BAOTIAN) шо значи ги произведуваат некаде во некоја дупка и после ставај каква сакаш лепенка :baeh: .
Тоа со потрошувачката е за фалење? Па мене 125-ката ми троши 3,5-4л на 100 км. А за возењето и одењето не правиме муабет... А пашај го другарти колку италијански се сипат во годината? Искрено јас имам Каџива 125 и има поминато 46.000 па нема гајле. И ако ја имам јас без проблем ке помине уште 100.000

Kajgana Shop

На врв Bottom