Скопје низ призмата на еден „провинцијалец“

Член од
7 мај 2007
Мислења
318
Поени од реакции
99
па побарајте вие мајкуму стара..да не сакаш и да ти го донесам дома инвеститорот..Зашто ваш пратеник коа ке добиете не ги брани интересите на вашиот град туку на СКопје.
Ние ќе побараме и ќе добиеме:tapp:
За болдираното, и јас се прашувам истото...

Член од
31 октомври 2011
Мислења
6
Поени од реакции
8
Во право си за платите, на таков начин нема никаков напредок во тој поглед.
Но зошто не се буните што сите инвестиции се во Скопје кога не сакате да идат луѓе од другите градови???Да се отвораат фабрики еднакво низ сите краишта на земјата, нема будала што ќе се пресели во Ск. Исто и со министерствата, кога толку ви пречат „провинцијалците“ побарајте министерствата да се дисперзираат насекаде во државата(во поголемите градови), на тој начин ќе ви се намалат и дневните посети во вашиот град.

И не значи дека, ако некоја струмичанка ти го пумпала егото додека ти го тушела џебот, на скопјани им се најголеми:pos: Глупав муабет на ваква тема...
Јас највеке би сакал да се инвестира и во другите градови,така ке се решат многу проблеми ем и јас би работел кај друг за добра плата,нема да морам да се заебавам со административни срања.
И верувај би имале најголема поддршка од нас Скопјаните доколку вие би го побарале тоа.

Член од
25 октомври 2011
Мислења
663
Поени од реакции
719
Јас највеке би сакал да се инвестира и во другите градови,така ке се решат многу проблеми ем и јас би работел кај друг за добра плата,нема да морам да се заебавам со административни срања.
И верувај би имале најголема поддршка од нас Скопјаните доколку вие би го побарале тоа.
Добро зарем мислиш дек не е побарано ?
Фабриките ги испозатворија, испокраднаа.
Што сакате вие 90% во владата и министерствата се вработени од Скопје, сакате сите да сте на терет на буџет, затоа што не ви се работи друга работа. Ете во градежништвото не е падната, 500 евра ќе зимаш ако работиш како градежен работник овде во Скопје, па не глеам кај татко ми што работи нема ниту еден скопјанин, ај одговори ми зашто е тоа ? А овде сите кукаат дека не сакаат за 150 евра да работат.

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.604
Поени од реакции
15.409
tocno e provincijalci go zazemaa skopje. nasekade gi zabelezuvam. tuka ziveat pustija koreni sto se veli.od niv ne moze ni rabota da se najde. ne pomaga ni 10 kolena nanazad da ti se od skopje. takae dodeka se na noze.ako se navednat ajde nazad od kaj sto dosle.ili pak na krajot vo horinzontala za mariovo,porece i psaca.daj bozeda docekaat nova bez parcelna tehnologija pa da ostanat ovde ama vo tegla.vo skopje nema mesto za site provincijalci.a i skapo im e.kaj sto ti se grobovite od tamu si.ete toa e vistinata.bas taka e sakale tie ili ne.toa se slucuva i ke se slucuva.amin.
--- надополнето: Nov 2, 2011 3:22 PM ---
:mad:

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.181
Поени од реакции
18.258
Паркираат како ке им прдне,дали треба и друг да паркира не е битно,битно господата со таблици ШТ,ВЕ,ОХ,БТ итн си паркираат за 3 коли места и тоа се дешава постојано иако им е укажано милион пати.
Смешно е да мислиш дека сите освен Скопјани паркирале неправилно.

Ме иритираат луѓе кои се дојдени да паразитираат овде без никаква идеја или намера за да направат нешто подобро за овој град,освен да плукаат највеке што можат.
Дојдени се за да најдат работа, поради немањето во својот град (нормално со пола исклучоци и јас плукам на таквите исклучоци).Стави се во позиција да работиш настрана во град поголем од Скопје за поголема плата и дали ќе се замараш да го средиш тој град или да земиш некој кеш плус.

Жените се воглавно дојдени да се проституираат и бламираат,ретко која е дојдена да се надгради себеси и да створи нешто плус во животот.Секоја чест на таквите!
Инаку за тие кои ке почнат да серат одма на напишаново,женет сум за Штипјанка која ја ценам најмногу затоа што никогаш не ја интересирало колку нечини Скопје и не ги барала неговите маани кои добро ги познава,повеке од 10 год е тука.Која секогаш ја гледала убавата страна на Скопје и уживала во муабетите кога и раскажувам за моето детство тука.Искрено да се барем 40% од провинцијалците како неа немало зборот провинцијалец да постои.
Зошто жена ти провинцијалка не си заминала дома после студиите ? На нејзино место можеа да бидат твои роднини, на пример.
За Охриѓани малку сега, вашите сестри се ебат овде во Скопје,тоа го знаете и затоа ве боли.

И за крај,на кој не му чини овде,магла од кај што дошол.А ако веке живее овде МОРА да покаже респект! Како викаат, не мочај во бунарот од кај што пиеш вода.
Како очекуваш почит кога од почеток провоцираш.Исто викаш кој не му чини овде, магла од кај што дошол.А во Охрид не ви одговарат ако чуете Ак не ви чинит не идајте!

И да, не студирав во Скопје (ниту некој од мојата фамилија) и не планирам да живеам таму, за во случај да сакаш да редиш примери.

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.420
Поени од реакции
25.311
За Охриѓани малку сега, вашите сестри се ебат овде во Скопје,тоа го знаете и затоа ве боли.
Да не ти го цитирам цел пост затоа што е многу смешен... Сакам да те прашам нешто.
1. Нашите сестри се ебеле во Скопје?
2. Провинцијалците дојдоа во Скопје за да ги ебат вашите сестри?

Кој кого тука ебе :icon_lol:
И еден предлог до тебе, чим работата ти е да мораш да посетуваш села и градови низ државава, и притоа се осеќаш како да те мразат и да не те сакаат, ако имаш прилика намини до Велмеј, село во Дебрца. Има таму еден човек со долга коса, го викаат Исус, има уште неколку како него... Ќе те пречекаат со сите почести ич да не се секираш.

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Јас светот го разбирам како место во кое било каде ќе ја добиеш работата затоа што вредиш, а не затоа што си од Скопје или од некое друго место.

Член од
25 октомври 2011
Мислења
663
Поени од реакции
719
tocno e provincijalci go zazemaa skopje. nasekade gi zabelezuvam. tuka ziveat pustija koreni sto se veli.od niv ne moze ni rabota da se najde. ne pomaga ni 10 kolena nanazad da ti se od skopje. takae dodeka se na noze.ako se navednat ajde nazad od kaj sto dosle.ili pak na krajot vo horinzontala za mariovo,porece i psaca.daj bozeda docekaat nova bez parcelna tehnologija pa da ostanat ovde ama vo tegla.vo skopje nema mesto za site provincijalci.a i skapo im e.kaj sto ti se grobovite od tamu si.ete toa e vistinata.bas taka e sakale tie ili ne.toa se slucuva i ke se slucuva.amin.
--- надополнето: Nov 2, 2011 3:22 PM ---
:mad:
И што ако си роден во Скопје, треба предност пред мене да имаш ?
Не родче, ќе си кукаш само, ќе ти го зимаме работното место. Ќе си седиме овде ако си се снајдеме, а веруј сите се снаоѓаме, кој со учење , кој партиски, кој роднински , кој пријателски.Тоа ти е вистината сакал или не. И веруј ама баш не не брига дали ти смета или не. Ако најдеме подобро овде во Скопје ќе си останеме . Тоа ти е вистината сакал или не. Амин.

Научи прво да пишуваш на тастатурата, барем да те разбереме 100% што сакаш да кажеш.
И како ти е кренало ти ќе си тој што ќе остане во тегла.

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.604
Поени од реакции
15.409
vo potpolno se slozuvam so poslednoto napisano od "provincijalecot". Tocno takva e sostojbata vo Skopje. Eve jas imam 4 deca od 26 do 30 god. i niedno ne raboti. A i tie imaat svoj deca. Ednata kerka go zavrsi fakultetot pri UKIM vo 2005 god. i toa kako najdobar student.NO dabe i se 10 kite ne moze da najde rabota od ovoj aktuelen problem.
Drugo mi bese muabetov.
- Od kade si bre vnucko.Go prasuvam edno momce vo Kumanovo.
-Od Palanka.
-Od kade rece.
-Od romanovce.
-Od kade.
Od German.
-Go prasuvam istoto momce vo avtobus nazad kon Skopje.
-Kade si trgnal vnucko.
-Doma vo Skopje.
-Kade.
-Vo Sindelic.
-A kade vo Sindelic.
-Pogore vo Stajkovci.
-Ova e stvarno nasata vistina "provincijalec".Od toa nema beganje.Ako mozes daj pomagaj so tvojte vrski.Dabe stvarno sto sum od Skopje i sto od prozor go gledam Nikola Karev.Vo ovaa nasa Makedonija znaenjeto ne e sila ili moc.
-
--- надополнето: Nov 3, 2011 3:11 PM ---
vo potpolno se slozuvam so poslednoto napisano od "provincijalecot". Tocno takva e sostojbata vo Skopje. Eve jas imam 4 deca od 26 do 30 god. i niedno ne raboti. A i tie imaat svoj deca. Ednata kerka go zavrsi fakultetot pri UKIM vo 2005 god. i toa kako najdobar student.NO dabe i se 10 kite ne moze da najde rabota od ovoj aktuelen problem.
Drugo mi bese muabetov.
-Od Palanka.
-Od kade rece.
-Od romanovce.
-Od kade.
Od German.
-Kade si trgnal vnucko.
-Doma vo Skopje.
-Kade.
-Vo Sindelic.
-A kade vo Sindelic.
-Pogore vo Stajkovci.
-Ova e stvarno nasata vistina "provincijalec".Od toa nema beganje.Ako mozes daj pomagaj so tvojte vrski.Dabe stvarno sto sum od Skopje i sto od prozor go gledam Nikola Karev.Vo ovaa nasa Makedonija znaenjeto ne e sila ili moc.
-

Член од
31 октомври 2011
Мислења
6
Поени од реакции
8
Да не ти го цитирам цел пост затоа што е многу смешен... Сакам да те прашам нешто.
1. Нашите сестри се ебеле во Скопје?
2. Провинцијалците дојдоа во Скопје за да ги ебат вашите сестри?

Кој кого тука ебе :icon_lol:
И еден предлог до тебе, чим работата ти е да мораш да посетуваш села и градови низ државава, и притоа се осеќаш како да те мразат и да не те сакаат, ако имаш прилика намини до Велмеј, село во Дебрца. Има таму еден човек со долга коса, го викаат Исус, има уште неколку како него... Ќе те пречекаат со сите почести ич да не се секираш.
Синко,скопска девојка не се понижува да се ебе со провинцијалец тоа можам да ти го гарантирам со факти.Исклучоци има со девојките од Скопските села или оние грдите кои не ги ферма ниеден скопјанец ама провинцијалец би ја опнал и би ја тинтрел само за да остане домазет нели во Скопје.
И не се секирај ти за мене,имам јас каде да одам кај што ме пречекуваат нормални луѓе со други идеали во животот,а не дали скопјанец дошол да им ги зима девојките.
Е сеа ти ако си докачил некоја овде браво за тебе.
Колку за инфо,овде девојките викаат: Боље со албанец отколку со Охриѓанец..
Ако не ти се верува прашај некого,ама не кажувај дека си од Охрид ;)
Поз другар и летово кога ке одам за Охрид немој да ми ги крадете лајсните од колата само затоа што е со Скопски таблици.

Член од
25 октомври 2011
Мислења
663
Поени од реакции
719
Drugo mi bese muabetov.
-Od Palanka.
-Od kade rece.
-Od romanovce.
-Od kade.
Od German.
-Kade si trgnal vnucko.
-Doma vo Skopje.
-Kade.
-Vo Sindelic.
-A kade vo Sindelic.
-Pogore vo Stajkovci.

a jas zavrsiv fakultet ovde vo ukim vo 2005 god. kako najdobar student ama rabota nema. vo ovaa drzava samo vrski pomaagaat .a znaenjeto ne e potrebno. ne ni sila ni mok. aj sega kazete kako da najdam rabota. diploma imam. imam idete a i sorugot ne raboti.dabe mi se 10kite.

Заедно со ќеркати завршивте факултет :vozbud: ?
Плус најдобри студенти :pos:
Некој од некого е препишувал.

Ај пред да ми избришат acountot да пишам уште нешто, кој сака може да најде работа, сега не не правете нас криви од провинција што вие не можете работа да најдете . Како прво вие во сопствениот град ако неможете да се снајдете за работа повеќе од нас тогаш стварно незнам што да ви кажам. А за работа верујте овде има, сега можеби нема да е директорско место, јавна администрација ама има работни места. Барем додека да се снајдеш не гледам што е лошото да работиш нешто надвор од струка.

Лично мене не ми е лошо овде во Скопје. Претходните 3 години поминати во студентскиот ми поминаа ептен брзо(оваа на стан ама здравје наредна пак у с.дом) , колегите од Скопје не им сметаше ништо да доаѓат на гости.
Тато не ја продаде нивата за да купи стан( И ДА ВИ НАГЛАСАМ ТИЕ ШТО СТАН КУПИЈА ВО СКОПЈЕ НЕ ПРОДАДОА НИВИ ЗАТОА ШТО ТОА Е БЕЗВРЕДНО ВО ПРОВИНЦИЈА,СТАН КУПИЈА ТИЕ ШТО ЗАЕДНО СО ВЛАСТА ГИ ПОКРАДОА ФАБРИКИТЕ, ЦАРИНАРИТЕ, КРИМИНАЛЦИТЕ И ОНИЕ КОЈ ИМ УСПЕА БИЗНИСИТЕ А ТОА СЕ МАЛКУ), не одев на кафе на кеј,добро отидов еднаш само да видам шо е финтата што кога дојдат сите ми дудлаат дек биле на кеј на кафе и уште не ми е јасно,кога излегував не одев 69,тренд,колосеум,и шо знам кој се други "фенси места", си терав Маракана и лани Кастро, а и секако студентските журки по домовите и коа немаше кој да ми праи друштво за Маракана морав Б2, не глумев дека сум од Скопје, туку секогаш кога ме прашуваа нагласував дека сум К.П.
А и секако ќе ме познаа по дијалектот. Литературно само со проф/асистенти/инт..
Тоа шо имате вметнето филм во глава дека сите се дојдени овде да изиграват фаци појма немам од кај вие. Има си такви, тој да али ко што пишавте секој па не баш.

Ама од тоа што ве читав на форумот имате доста комплекси набиени и јас незнам зашто. Lurtz врти сучи со неговите досадни постови неможев да го сфатам што му смета, или човекот немаше муда да си се испуца барем тука на форум, да си искаже што мисли, а не да врти натам навам, а другите што велеа сестрите ви се курви доаѓаат да се женат, па од тие што лично ги знам постари од мене 3-4 години , имаат 25-26 никоја не се ожени со Скопјани. Така да ова ви паѓа во вода. Сестрами магистрира и си се врати назад. И седи дома без работа. Бара работа , една година веќе, овде не е ни барала. И она чека како вас што се жалите дека нема работа, место во администрација или нешто државно, а и она се жали дека се е со врски ова она. Знаете денес сите имаат желба тоа да работат и да не се замарат. Уствари тој не е ни работа. Јбг денес повеќето буквално го сфатиле "Учи за да не се мучиш".

Повеќето сме дојдени овде заради факултетот, да завршиме, прво овде глеаме да најдеме работа. А верујте ќе најдеме. како што пишав во претходниот пост.

Јеботе се изморив од постот zzzZZzzZZz.

Член од
31 октомври 2011
Мислења
6
Поени од реакции
8
Смешно е да мислиш дека сите освен Скопјани паркирале неправилно.

Дојдени се за да најдат работа, поради немањето во својот град (нормално со пола исклучоци и јас плукам на таквите исклучоци).Стави се во позиција да работиш настрана во град поголем од Скопје за поголема плата и дали ќе се замараш да го средиш тој град или да земиш некој кеш плус.

Зошто жена ти провинцијалка не си заминала дома после студиите ? На нејзино место можеа да бидат твои роднини, на пример.

Како очекуваш почит кога од почеток провоцираш.Исто викаш кој не му чини овде, магла од кај што дошол.А во Охрид не ви одговарат ако чуете Ак не ви чинит не идајте!

И да, не студирав во Скопје (ниту некој од мојата фамилија) и не планирам да живеам таму, за во случај да сакаш да редиш примери.
1.Реков дека така паркираат пред моја зграда,не насекаде у градов.Можам и слики да ти пуштам ако не веруваш.
2.Реков дека одма ке серат такви ко тебе затоа и така ја почнав мислата..
Инаку ако разбра нешто од тоа што прочита, мојата жена не ја интересира колку лошо е Скопје.
Ама пошто ти се слуша она што сакаш да го слушнеш,понатамошната конверзација е излишна.
3.Не очекувам почит спрема мене туку спрема градот во кој живееш и од кај што заработуваш за живот.Пак ке напоменам,си прочитал само тоа во кое си се пронашол и одма си се фатил за тастатура да пишеш.
Мене не ми сметаат луѓе,ми сметаат простаци и безобзирни луѓе.Ама поголемиот процент испаѓа дека се провинцијалци така да..

T

Tetro

Гостин
Синко,скопска девојка не се понижува да се ебе со провинцијалец тоа можам да ти го гарантирам со факти.
:rolleyes:
Наспроти твоето мислење, дечките од провинција имале "поголеми алати" и биле поискусни... Исповед на една искусна скопска мома, која во интерес на дискусијата нема да биде спомната во понатамошното излагање.
Исклучоци има со девојките од Скопските села или оние грдите кои не ги ферма ниеден скопјанец ама провинцијалец би ја опнал и би ја тинтрел само за да остане домазет нели во Скопје.
Грешка муабет, пријателе. На крај ако си земал некоја со помината километража, не ти е крив никој друг, сам си си крив.
овде девојките викаат: Боље со албанец отколку со Охриѓанец..
То нормаљно, дека знае оти таму ќе има појќе дупачи у една куќа. :X3:

Поз другар и летово кога ке одам за Охрид немој да ми ги крадете лајсните од колата само затоа што е со Скопски таблици.
Шо се исплаше, море. :pos:
Досега ништо ми немаат украдено во Охрид, а у Скопје ми се деси скршен лев ретровизор, украдени бришачите и една мала гребаница.
Пријавив вандализам и заборавив на случајот. Сега се сетив кога те прочитав.

Член од
31 октомври 2011
Мислења
6
Поени од реакции
8
:rolleyes:
Наспроти твоето мислење, дечките од провинција имале "поголеми алати" и биле поискусни... Исповед на една искусна скопска мома, која во интерес на дискусијата нема да биде спомната во понатамошното излагање.

Грешка муабет, пријателе. На крај ако си земал некоја со помината километража, не ти е крив никој друг, сам си си крив.

То нормаљно, дека знае оти таму ќе има појќе дупачи у една куќа. :X3:

Шо се исплаше, море. :pos:
Досега ништо ми немаат украдено во Охрид, а у Скопје ми се деси скршен лев ретровизор, украдени бришачите и една мала гребаница.
Пријавив вандализам и заборавив на случајот. Сега се сетив кога те прочитав.
Абе мамицата селска да ти ебам ти си од тие провинцијалци како у мојот влез што секојдневно плачат за ќотек.Знам дека си гневен зашто сестрати се ебе овде или девојка ти те откачила за Скопјанец ,сигурно си изел гомна па затоа ти искршиле ретровизор и ти ги ебале бришачите.Гарант и стапот ти го удриле ама тоа нема да го признаеш.А жена ми сум ја земал баш затоа што нема километража ко сестра ти или девојка ти.
А ти немаш скопски таблици за да ти украдат лајсни нели,така да си најмалце компетентен за да кажуеш како е у Охрид.За плашење се плашам за тој мочко што ке го начекам како ми краде лајсни.
И Скопската мома од кое село у Скопје е не кажа?Штом ја ословуваш како мома значи од оние селските моми е.
Друго уште нешто да изедеш бобинки имаш?

T

Tetro

Гостин
Абе мамицата селска да ти ебам ти си од тие провинцијалци како у мојот влез што секојдневно плачат за ќотек.Знам дека си гневен зашто сестрати се ебе овде или девојка ти те откачила за Скопјанец ,сигурно си изел гомна па затоа ти искршиле ретровизор и ти ги ебале бришачите.Гарант и стапот ти го удриле ама тоа нема да го признаеш.А жена ми сум ја земал баш затоа што нема километража ко сестра ти или девојка ти.
А ти немаш скопски таблици за да ти украдат лајсни нели,така да си најмалце компетентен за да кажуеш како е у Охрид.За плашење се плашам за тој мочко што ке го начекам како ми краде лајсни.
И Скопската мома од кое село у Скопје е не кажа?Штом ја ословуваш како мома значи од оние селските моми е.
Друго уште нешто да изедеш бобинки имаш?
Бре, бре, бре, Бојчо. Тепач голем си бил по зборои те глеам.
Потпрашај дома твоите од кај се дојдени, па после внимавајќи на речник, кажи си тука што ти е маката и кои лекарства забораваш да си ги земаш.
--- надополнето: Nov 4, 2011 8:14 PM ---
Во Штип ме мрзат затоа што сум земал Штипјанка за жена,божем со сила ја одвлечкав од таму.
Ја жалам, кутрата. :(
--- надополнето: Nov 4, 2011 8:14 PM ---
Во Штип ме мрзат затоа што сум земал Штипјанка за жена,божем со сила ја одвлечкав од таму.
Ја жалам, кутрата. :(

Kajgana Shop

На врв Bottom