Скопје, за мене е...

Мишелинка

расол
Член од
19 мај 2006
Мислења
3.449
Поени од реакции
385
Скопје е градот во кој ги оставив сите кои ги сакам..
Сега се плашам од тоа што ќе ме чека кога ќе се вратам во него...

pain_killer

Invictus
Член од
27 јули 2007
Мислења
4.539
Поени од реакции
2.229
Град што не наликува на другите главни градови во Европа(нажалост):kesa:

/gone/87

+++FOR CLEAN SKOPJE+++
Член од
30 март 2009
Мислења
1.769
Поени од реакции
119
да бидеме реални малку,па едно Сараево кое има петгодишен воен стаж е поурбанизирано и покултурно.....................
30% паркинг места во централно градско подрачје(зборам за паркинг места,а не за паркирање низ згради)
10-20% култура и менталитет
90% хаос на улиците
0% модерен и квалитетен ЈАВЕН ПРЕВОЗ
100% лоши ДИВОградби
80% турбо фолк шема-што значи НОЌЕН ЖИВОТ КАТАСТРОФА(со исклучок на одредени места и одредени личности кои навистина знаат што САКААТ )
.........единствено нешто што ми се допаѓа и секогаш ќе ми се допаѓа во Скопје е Кале,Водно,Паркот и Матка се друго ни е за:kesa:

Vespertine

The Ugly Duckling
Член од
22 септември 2009
Мислења
2.932
Поени од реакции
3.387
Скопје за мене е Главен град на Р.М.
Скопје за мене недопирилво, далечно.
Скопје градот на соништата. Каде што и најлудиот сон биднува реалност.
Скопје... подарок за човекот.
Иначе ја сум од Куманово. ФМЛ

Член од
17 ноември 2009
Мислења
84
Поени од реакции
7
да бидеме реални малку,па едно Сараево кое има петгодишен воен стаж е поурбанизирано и покултурно.....................
30% паркинг места во централно градско подрачје(зборам за паркинг места,а не за паркирање низ згради)
10-20% култура и менталитет
90% хаос на улиците
0% модерен и квалитетен ЈАВЕН ПРЕВОЗ
100% лоши ДИВОградби
80% турбо фолк шема-што значи НОЌЕН ЖИВОТ КАТАСТРОФА(со исклучок на одредени места и одредени личности кои навистина знаат што САКААТ )
.........единствено нешто што ми се допаѓа и секогаш ќе ми се допаѓа во Скопје е Кале,Водно,Паркот и Матка се друго ни е за:kesa:
dobra konstatacija, toa e zatoa sto sme bile 10 godini zad site jugoslovenski narodi, zasto sme bile zadnjo sviralo na kavalot, a drugite metropoli vo bivsa yu bile forsirani... pa zatoa denes i edno saraevo podobro se drzi (saraevo i skopje se mn slicni.. bas-carsija i nasta stara carija)
sve ova sto zboris se e tacno, i jas se nerviram nekad uzasno kakov e stanat gradot...
ama koga i da se vratam od negde, odma si se osekjam ko doma... u bilo koj del od gradot da sum :D
e sega da bi se gradelo planski i urbanisticki i da bi se restavrirale starite zgradi, namesto toa kicherajskite skulpturi, urbanata mafija...kje bese drug muabetot...
sepak.. se raboti za custvo, spomeni, atmosfera...
slusnav deka taftalidze kje bilo vo nekoj zastiten sektor... se nadevam nema i toa da go unistat so zgradi i so 20 ziteli na 1m2...

Романтичарка

надежна форумџика
Член од
31 октомври 2009
Мислења
382
Поени од реакции
91
Скопје за мене е Главен град на Р.М.
Скопје за мене недопирилво, далечно.
Скопје градот на соништата. Каде што и најлудиот сон биднува реалност.
Скопје... подарок за човекот.
Иначе ја сум од Куманово. ФМЛ
Ти за ова си сериозен?И што толку ти е недопирливо Скопје?Па максимум 30 минути ти е пат од Куманово до Скопје?:motor:

wild dolphin

Мал човек а голем ждерач
Член од
12 мај 2009
Мислења
1.702
Поени од реакции
229

покрај кеј во аеродром

се убаво само почист да биде и тоа авотбусите да ни ги сменат ептен се катанга

pAnDa`

Original..
Член од
5 ноември 2009
Мислења
578
Поени од реакции
35
Скопје, за мене е главен град на Македонија. :icon_lol::icon_lol:

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.029
Поени од реакции
74.430
Скопје е градот кај што сум се родил. Градот од кој потекнуват сите личности кои ми се драги. Градот во кој сум научил да одам, да зборам.... Градот во кој сум го остаил мојот живот, сета моја тага и радост, успех и неуспех:icon_lol: Скопје те сакам:back:

K

Kicky

Гостин
Скопје за мене е мојот втор ( иден ) дом.
Скопје за мене се прекрасни спомени и шетање до касни саати...
Скопје за мене е гужвата низ Партизански и сендвич од Седмица.....

/gone/87

+++FOR CLEAN SKOPJE+++
Член од
30 март 2009
Мислења
1.769
Поени од реакции
119
dobra konstatacija, toa e zatoa sto sme bile 10 godini zad site jugoslovenski narodi, zasto sme bile zadnjo sviralo na kavalot, a drugite metropoli vo bivsa yu bile forsirani... pa zatoa denes i edno saraevo podobro se drzi (saraevo i skopje se mn slicni.. bas-carsija i nasta stara carija)
sve ova sto zboris se e tacno, i jas se nerviram nekad uzasno kakov e stanat gradot...
ama koga i da se vratam od negde, odma si se osekjam ko doma... u bilo koj del od gradot da sum :D
e sega da bi se gradelo planski i urbanisticki i da bi se restavrirale starite zgradi, namesto toa kicherajskite skulpturi, urbanata mafija...kje bese drug muabetot...
sepak.. se raboti za custvo, spomeni, atmosfera...
slusnav deka taftalidze kje bilo vo nekoj zastiten sektor... se nadevam nema i toa da go unistat so zgradi i so 20 ziteli na 1m2...
-точно.....но најголема мана и недостаток ни е тоа што СЕКОГАШ чекаме некој да ни направи(општо за целиот Македонски народ).....
-биле форсирани тоа е точно,но што правиме ние изминативе 18 години од самостојноста.......не ли е логично сега Скопје да се форсира како најурбанизиран,најмодерен,најкултурен град во земјава:toe:не зборам, како што викаш ти со право,ЗА КИЧАРИЈА,.....туку за ВИСИТНСКА МЕТРОПОЛА............пред се тоа што народов(скопски,македонски итн) не се ЗАМАРА со придонес кон ОПШТЕСТВОТО и ГРАДОТ,за подобар и поубав живот.......освен ако партијата не налага така или само кога бирократите треба да остварат профит на сметка на дуругите.........за илустрација ќе го спомнам Белград и Загреб,каде што музичкиот и културниот живот беше изграден од студенти,млади организации,движења итн а не од партии,профитни претпријатија и измамници:kesa:

@@@@@@

MAKEDONEC
Член од
15 мај 2008
Мислења
539
Поени од реакции
33
Na SK mu treba rekonstrukcija barem na nekolku stari objekti koi sto go krasele pred zemjotresot.Rekonstrukcija treba vo site gradovi da ja zadrzime dusata na nasite gradovi barem vo centrite!

ZoraNaSlobodata

Чоечко суштество
Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.736
Поени од реакции
111
Главно село на Република Македонија :smir:

Kajgana Shop

На врв Bottom