dobra konstatacija, toa e zatoa sto sme bile 10 godini zad site jugoslovenski narodi, zasto sme bile zadnjo sviralo na kavalot, a drugite metropoli vo bivsa yu bile forsirani... pa zatoa denes i edno saraevo podobro se drzi (saraevo i skopje se mn slicni.. bas-carsija i nasta stara carija)да бидеме реални малку,па едно Сараево кое има петгодишен воен стаж е поурбанизирано и покултурно.....................
30% паркинг места во централно градско подрачје(зборам за паркинг места,а не за паркирање низ згради)
10-20% култура и менталитет
90% хаос на улиците
0% модерен и квалитетен ЈАВЕН ПРЕВОЗ
100% лоши ДИВОградби
80% турбо фолк шема-што значи НОЌЕН ЖИВОТ КАТАСТРОФА(со исклучок на одредени места и одредени личности кои навистина знаат што САКААТ )
.........единствено нешто што ми се допаѓа и секогаш ќе ми се допаѓа во Скопје е Кале,Водно,Паркот и Матка се друго ни е за:kesa:
Ти за ова си сериозен?И што толку ти е недопирливо Скопје?Па максимум 30 минути ти е пат од Куманово до Скопје?:motor:Скопје за мене е Главен град на Р.М.
Скопје за мене недопирилво, далечно.
Скопје градот на соништата. Каде што и најлудиот сон биднува реалност.
Скопје... подарок за човекот.
Иначе ја сум од Куманово. ФМЛ
-точно.....но најголема мана и недостаток ни е тоа што СЕКОГАШ чекаме некој да ни направи(општо за целиот Македонски народ).....dobra konstatacija, toa e zatoa sto sme bile 10 godini zad site jugoslovenski narodi, zasto sme bile zadnjo sviralo na kavalot, a drugite metropoli vo bivsa yu bile forsirani... pa zatoa denes i edno saraevo podobro se drzi (saraevo i skopje se mn slicni.. bas-carsija i nasta stara carija)
sve ova sto zboris se e tacno, i jas se nerviram nekad uzasno kakov e stanat gradot...
ama koga i da se vratam od negde, odma si se osekjam ko doma... u bilo koj del od gradot da sum
e sega da bi se gradelo planski i urbanisticki i da bi se restavrirale starite zgradi, namesto toa kicherajskite skulpturi, urbanata mafija...kje bese drug muabetot...
sepak.. se raboti za custvo, spomeni, atmosfera...
slusnav deka taftalidze kje bilo vo nekoj zastiten sektor... se nadevam nema i toa da go unistat so zgradi i so 20 ziteli na 1m2...