Или ќе се издвоиш од СкопјеПа ќе се преселиш во Скопје.
Ако толку сакаат да "добиеме" трамвај, зошто толку автобуси купивме?„Скопје конечно ќе добие трамвај“ станува досадно како „Paypal конечно доаѓа во Македонија“.
...
за да можеме да избереме помеѓу автобус и трамвајАко толку сакаат да "добиеме" трамвај, зошто толку автобуси купивме?
- Реторичко прашање, не се очекува одговор.
Па најверојатно да го нашминкаат градот. Исто ти е дали е автобус или трамвај. Али ако им се трошат пари подобро на нешто друго да ги трошат. Подземен сообраќај повеќе би одговарал отколку да ги фрлат парите за трамваи.Ако толку сакаат да "добиеме" трамвај, зошто толку автобуси купивме?
- Реторичко прашање, не се очекува одговор.
да збориме реално ама на берово ли да му изградат трамвај ? пешки од крај на крај е 10 мин не ме заебавај едини град у мк на кој што би му служел трамвајот е скопјеПреку ми таквото Скопје ова Скопје она, како ние да не постоеме надвор од Скопје.
Охрид - Прилеп - Битола - Струмица и ајде да не набројувам веќе мали градови се?да збориме реално ама на берово ли да му изградат трамвај ? пешки од крај на крај е 10 мин не ме заебавај едини град у мк на кој што би му служел трамвајот е скопје
За трамвај и во Битола и Прилеп можат слободно да изградат.Трамвајот е планиран за места со помал број на жители, на Скопје по би му одговарало метро или градска железница (надземна / подземна).да збориме реално ама на берово ли да му изградат трамвај ? пешки од крај на крај е 10 мин не ме заебавај едини град у мк на кој што би му служел трамвајот е скопје
И после се чудите, оти се лутиме и критикуваме ние од "провинција", ние бе оние "сеЉаците".Конечо да добиеме абер и од трамвајот , веќе 5 години се зборува за него.
Мислам дека би било поисплатливо отколку со автобус , мада и автобусот не е многу скап...
П.С: Луѓето што се чувствуваат дискриминирано затоа што немаат трамвај и двокатни автобуси во нивниот роден град можат слободно да упатат барање до сопствениот градоначалник.Ова во Скопје го прави Коце Трајановски , а не Груевски.
--- надополнето: Nov 4, 2011 12:22 PM ---
за да можеме да избереме помеѓу автобус и трамвај