P
PewDiePie
Гостин
Абе вистина дека треба да почне да се прави и во Битола,Охрид,Прилеп.....вајда ќе има Битола 2015,Охрид2016.........
Инаку време беше,
за одлукава да се гради трамвај.
Инаку време беше,

како прво сам си имаш набиено комплекс нарекувајќи се провинцијалец и сељак , јас не го делам истото мислење мада секој си има право на самоопределување како што сме учеле во школо ( за тебе незнам ).И после се чудите, оти се лутиме и критикуваме ние од "провинција", ние бе оние "сеЉаците".
Прво секоја дотација и трансвер што се прави од буџетот на РМ доаѓа и од наш џеб, не го заборавај тоа, клинец.
Знаеме како стигнаа автобусите, можеме со голема веројатност да претпоставиме како ќе биде ис со трамвајот.
А ќе бирате додека имате, кога ќе имате, се менуваат работите, синко.
П.С.
знам дека е далеку од темата, ако мод. мислат дека мислењево треба да се брише или премести, слободно нека се направи истото.
Е ова е веќе добро на сликава...Подземен сообраќај во градов е утопија,голема инвестиција и премногу пари.Се бунеa за улициве што цело лето се правеа а не па за таква инвестиција која ке трае со години,а освен тоа немаме ние подземна инфраструктура кај нас.Не сум нешто фан на оној класичен трамвај ,ќе има фрки кај нас и тоа многу.Ако ја се прашувам идеално за градов е нешто слично на ова стави челични столбови и нека тера ова
![]()
аха ептен добро, погледај кај секој столб, тротоарите начичкани, да не мојт човек да пројде. отвори прозор пред тебе метален столб, шо убав поглед имам на улицава еееееј во третиот вагон последниот прозор глеј бе!!! шо бе? кај бе? шо, шо? абе ја видов лепотицана вчера шо и намигнав у кафич коа се напрајвне дрва, ти текнува? каде бе? е отиде ти дур станиш да те 'бам топчето.Е ова е веќе добро на сликава...
А ти планираш од трамвај да висиш со главата низ прозор и да разгледуваш панорама или цел ти е да пристигнеш до дестинацијата која ти треба ???? Што имаат врска тротоарите со столбовите кога тоа е високо над нив.И само за информација ако се немаш возено во трамвај,строго е забрането висење по прозори поради струјата и можни последици од неа.Убаво реков ќе има фрки кај нас пред да се прави ова чудо потребна е прво едукација.аха ептен добро, погледај кај секој столб, тротоарите начичкани, да не мојт човек да пројде. отвори прозор пред тебе метален столб, шо убав поглед имам на улицава еееееј во третиот вагон последниот прозор глеј бе!!! шо бе? кај бе? шо, шо? абе ја видов лепотицана вчера шо и намигнав у кафич коа се напрајвне дрва, ти текнува? каде бе? е отиде ти дур станиш да те 'бам топчето.
Ама гледај вака сега, повеќе метеж има ако направат трамвај на улица. А вака ем имаш панорамски изглед на градот. Не се глупи странциве што направиле такви трамваи, сигурно има некоја логика. Појди во некоја метропола и ќе видиш дека се се така направени трамваите. Има голема разлика, не заебавај сега и ти.А ти планираш од трамвај да висиш со главата низ прозор и да разгледуваш панорама или цел ти е да пристигнеш до дестинацијата која ти треба ???? Што имаат врска тротоарите со столбовите кога тоа е високо над нив.И само за информација ако се немаш возено во трамвај,строго е забрането висење по прозори поради струјата и можни последици од неа.Убаво реков ќе има фрки кај нас пред да се прави ова чудо потребна е прво едукација.
не да се мали во споредба со скопје се минијатурни .... -.- со автобуси само можат да поминат додека на ск му треба нешо као трамвај(ако не метро барем тоа) за од ѓорче до ново лисиче да можеш да стигнеш за 20тина мин ... додека сите овие градови шо ми ги наброја се колку една населба аеродром големи ... освен битола нешто поголемо еОхрид - Прилеп - Битола - Струмица и ајде да не набројувам веќе мали градови се?
Не зборувам за трамвајот јас само општо за се.
Абе види тие два термина вие стааарите скопјани ги користите за сите ние што не сме од Скопје, а има посебна тема за автобусите на формумов и побарај, ќе видиш како се стигнати до Град Скопје истите.како прво сам си имаш набиено комплекс нарекувајќи се провинцијалец и сељак , јас не го делам истото мислење мада секој си има право на самоопределување како што сме учеле во школо ( за тебе незнам ).
Јас незнам како стигнаа автобусите , објасни ми го овој дел , ако си во право ќе бидам фер и ќе се сложам со тебе , но ако откинеш некоја зелена не очекувај понатамошен дијалог
кога ќе направиме преку милион жители може и тоа да имаморе на Скопје метро му фали.....