Скопјанец три години печалел во Ирак- неговата љубена потрошила се!

Член од
3 август 2012
Мислења
431
Поени од реакции
1.012
Абе на мајка ми не и давам полномоштво за волку пари, камо ли на некоја жена шо ќе ми тврди дека ме сака.

S

Samurai_Sk

Гостин
Добро бе сега читав, два пати ја изневерувал и пак и верувал иди утепај се бе човече, греота е да подржуваш ваков тип, јас сум сигурен на семејството к.р не и боли по што знаат каков син имаат, ни м од маж.

Член од
13 јули 2010
Мислења
1.082
Поени од реакции
447
Од една страна ми е жал за тоа што му се случило но од друга не го жалам бидејќи ова е негова и само негова грешка. А со законот не сум сигурен дека и може нешто, он и ги одврзал рацете со полномошното, никаде не пишува дека не смеела да ги троши парите

Член од
3 август 2012
Мислења
431
Поени од реакции
1.012
:facepalm:
се ставам у ситуацијава на дечкото.

Член од
27 август 2012
Мислења
1.024
Поени од реакции
2.539
Девојко, никој точно не ја знае целата вистина ко прво.... Ова е на база на половични искази на дечково а верувам да има уште еден тон ствари кои нема потреба а и невозможно е да се кажат по медиуми или напишат на некој форум....
А према ова што изјавил своеволно и дал потполна одговорност на неговите финансии на девојка која јас ја имам запознаено одамна преку бижутеријата во Бисер во која работеше.. и за која иам чуено ружни муабети и пред тоа..И далеку е од светица во градов и пред да се објават сликиве...И што ќе добие што објавил слики - ништо. Пари? Годините што поминале ќе ги врати? Некој гнев ќе смири? - НЕМА НИШТО..Само ако успее да и го извлече кешот преку суд ќе се смири правдата .....Остало е тропање у празно.....Он е изигран и 3 год џабе работел у озрачени радиоктивно земји каде за цел живот можда закачил рак и разни болештнии...А зашто?! За да некоја курва си ја прчи по Скопје и да се ебава со кој стигне...Епа типов извини ај што немал памет него и видел дека едини начин да ја задржи е со кеш и сеа нека не кука и се жали за тоа што го правел СВЕСНО. И угодувал со пари и дал слобода што сака да прави со негов кеш, епа сеа кој му е крив ...

А ова што е го изјавил е смешно.
Целта на ширењето на целава моја мака е да ја засрамам мојата поранешна сакана, со што можеби ќе се покае за направеното кривично дело, па во најдобар случај ќе се предомисли и ми ги врати моите пари. Вас ве замолувам драги форумџии што повеќе да ја раширите приказнава, па белким срамот ќе ја натера да направи добро дело.
Таквите ко неа НЕМААТ СРАМ.Ја заболе..Кај неа се парите..Курвите и покварените преваранти немаат срам ниту образ,затоа и тоа прават....

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.147
Поени од реакции
16.082
Со ова девојко осеќам ко да ти да ми се перчиш мене, затоа најди си друг термин да ми потенцираш нешто, ако не ти е тешко.

Тој и фрлал пари на готово, нејзино било да не ги пипне, така?
Сличен пример ко со, јас ако сакам гола ќе одам, али никој нема право со прст да ме пипне.

Примеров не покажува колку тој е нечовек, ами колку таа не заслужува шлајм да плукниш врз неа. Толку е едноставно. А тој може ко што реков, и по бандери да ја лепи, по форуми, по вести, по кај ќе стигне да јаде трици за неа.

Keljav

baram zena - test kujna
Член од
8 март 2009
Мислења
1.372
Поени од реакции
310
И дал пари и сака да му ги врати.

Член од
27 август 2012
Мислења
1.024
Поени од реакции
2.539
Ме цитираш колку да ме цитираш или?Немаш контра став сем сликите,но тоа е мое мислење да ништо не добива ако ги објави.Парите сигурно НЕ!;)

А со законот не сум сигурен дека и може нешто, он и ги одврзал рацете со полномошното, никаде не пишува дека не смеела да ги троши парите
Пишува и тоа како во законот, ја тужи највероватно по основ на измама и злоупотреба на доверба.. Не за џабе ја стаил на суд, посоветуван е од правници дека може да го добие случајов (по 2 год колку се спори судовите кај нас) и можно е да си ги врати парите или девојкава да лежи затвор дури до 5 год!

Измама
Член 247
(1)Тој што со намера за себе или за друг да прибави противправна имотна
корист ќе доведе некого во заблуда со лажно прикажување или со
прикривање факти или ќе го држи во заблуда и со тоа ќе го наведе да
стори или да не стори нешто на штета на својот или туѓ имот, ќе се казни
со парична казна или со затвор до три години.
(2)Ако сторената штета е од помала вредност, а сторителот одел кон тоа да
прибави таква вредност, ќе се казни со парична казна или со затвор до
една година.
(3) Ако сторената штета е од поголема вредност, сторителот ќе се казни со
затвор од три месеци до пет години.
(4)Ако сторената штета надминува значителна вредност, сторителот ќе се
казни со затвор од една до десет години.
(5)Тој што делото од став 1 го сторил само со намера да оштети друг, ќе се
казни со парична казна или со затвор до една година.
(6)Обидот за делото од ставовите 1 и 5 е казнив.
(7)За делото од ставовите 2 и 5 гонењето се презема по приватна тужба.

Злоупотреба на довербата
Член 252
(1)Тој што застапувајќи ги имотните интереси на некое лице или грижејќи
се за неговиот имот нема да ја исполни својата должност или ќе ги
злоупотреби дадените овластувања со намера да прибави имотна корист
или да го оштети лицето чии имотни интереси ги застапува или за чиј имот
се грижи, ќе се казни со парична казна или со затвор до една година.
(2)Ако делото од став 1 го стори старател, полномошник, застапник или
адвокат, ќе се казни со затвор од три месеци до три години.
(3)Гонењето се презема по приватна тужба.

А

Атомската мравка

Гостин
Ова е на база на половични искази на дечково а верувам да има уште еден тон ствари кои нема потреба а и невозможно е да се кажат по медиуми или напишат на некој форум.... А према ова што изјавил своеволно и дал потполна одговорност на неговите финансии на девојка која јас ја имам запознаено одамна преку бижутеријата во Бисер во која работеше.. и за која иам чуено ружни муабети и пред тоа..И далеку е од светица во градов и пред да се објават сликиве...И што ќе добие што објавил слики - ништо. Пари? Годините што поминале ќе ги врати? Некој гнев ќе смири? - НЕМА НИШТО..Само ако успее да и го извлече кешот преку суд ќе се смири правдата .....Остало е тропање у празно.....Он е изигран и 3 год џабе работел у озрачени радиоктивно земји каде за цел живот можда закачил рак и разни болештнии...А зашто?! За да некоја курва си ја прчи по Скопје и да се ебава со кој стигне...Епа типов извини ај што немал памет него и видел дека едини начин да ја задржи е со кеш и сеа нека не кука и се жали за тоа што го правел СВЕСНО. И угодувал со пари и дал слобода што сака да прави со негов кеш, епа сеа кој му е крив ... Таквите ко неа НЕМААТ СРАМ.Ја заболе..Кај неа се парите..Курвите и покварените преваранти немаат срам ниту образ,затоа и тоа прават....
Ако не ништо друго ќе добие наклонетост на судии кон него и зголемени шанси да си ги врати парите, ќе добие морална сатисфакција дека и ставил крај на животот на ороспијава барем во Македонија - нема иднина за неа веќе тука тоа е повеќе од јасно. И жити се не трескај глупости ја купувал љубовта со пари, да сакал да купува љубов со пари немало сигурно да ја најде оваа која е чист просек и не е ништо посебно. Едноставно е во ситуацијава, ја сакал бил у план да се земат и тоа е тоа.. колку е кривично дело тоа што го направила она ќе каже судот.

И како го кажа ова “кај неа се парите“ како божем милион му земала а не 70К кои веројатно се веќе потрошени, а последиците ќе ја коштаат многу повеќе од тие 70.000 ама кој да верува дека веста ќе се прошири волку па цела Македонија ќе ја дознае :)

S

Samurai_Sk

Гостин
Со пари сакал да ја држи зошто тогаш и дал полномоштво сигурно имал некој притисок, сигурно к.рвата правел он да се чуствува виновен околу нивната врска, демек он не прави ништо за врската нема доверба кај неа слични оросписки финти, па ако си наивен ке го јадеш.

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.966
Поени од реакции
4.073
Исклучително глупа женска со кратки погледи во животот т.е од денес за утре или народски попознато како чергарин. Па добро бе, дечкото и простил 2 неверства, вакви деца се женат, не се оставаат на улица.
Можела цел живот да си живее лагано, чим има некој што работи и ти носи пари, што друго ти треба. За швалерај ќе се снајде и ќе и опрости, па мајка и татко да се вака нема да те толерираат, не пак некој непознат.
Дечкото може ќе добие, а може и не, може и да ги прежали 80к евра, пак ќе ги заработи, не работел може 10-15 години за тие пари, работел 3, ама женската тешко да најде вака лесен дечко

Член од
27 август 2012
Мислења
1.024
Поени од реакции
2.539
Спонзорушите обожаваат овакви наивци смотани со кеш. Одлично поле за обработка им се! И сам он кажува дека девојката успеала да му извлече кеш за реновирање на нејзина барака во Аеродром (на татко и) наместо он сам да си купи станче....Плус му заглавила пари во Кроација Осигурување околу 15к, типкава го вртела со париве и правела као сака, а он климал со глава и одобрувал ! Очаен бил по неа очигледно и парите му биле едини начин да ја задржи.....
80к не се малку пари и плус на него му се битни зашто планирал стан да реши со тие пари а сеа останал со к во раце..

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.461
Поени од реакции
11.390
дечково мн скапо ја платил животната лекција нема што.
незнам што го напаѓате кога си имал работа со тежок манипулатор помогнат од своите родители, верувам мн од нас би паднале кога сме заљубени едноставно се губиме иако сеа овака од страна нас ни изгледа типот смешен и глупичок, срамота бе никаков осет да се немало само за пари зинале.
сеа нека ги сјебат парите по судови и адвокати наместо да уживаат.

Kajgana Shop

На врв Bottom