@Kuklickaaa нешто многу се запали за спонзорушиве. Да не сакаш нешто да ни кажеш?
со искажување у јавност проблемов добива медиумска тежина, така да ако продолжи да се збори у јавност за ова тешко дека туку така ке се заташка..Не го млатете човеков.Нека си остане вака како што е.Ако се смилува да му врати некој динар арно.Ако не ништо.Инаку по судови не,бидејќи 100% ќе изгуби
Ќе фати госпоџа Кристина некој судија и убаво ќе го истренира.На Драган нема да му бега после затвор.
Кристинчето си има мерак за стапчиња тоа е факт,па малку и треба да почне да лиже судиски сладоледи.евентуално ако се погодат женски судии па да нема тогаш шанса.Инаку вака Драган е 100% во загуба.
епа тогаш оваа го наебала ке си останеНормално дека не може да си троши како и текне. И јас имам целосно овластување на неколку сметки и што треба, да ги испразнам?
Мене ме чуди друго. Каде се сите оние што проповедаат некакви "вредности" кај машко, за да бидат со него во врска/брак, да кажат дека баш ваков би го земале без размислување?
Ќе ги добие парите, само зависи од судијата што ќе го води случајот. Не можеш на некој да му дадеш доверба за чување/располагање...па еве и трошење на пари, за после некое време да испадне дека не останало ништо. Токму поради вакви нешта се измислени измама и злоупотреба на овластување како дела.епа тогаш оваа го наебала ке си остане
абе законот така вика ама познавајќи го судството и законите општо кај нас, чисто сумњам, дај боже да грешам, нека ја изгори ороспијатаМе цитираш колку да ме цитираш или?Немаш контра став сем сликите,но тоа е мое мислење да ништо не добива ако ги објави.Парите сигурно НЕ!
Пишува и тоа како во законот, ја тужи највероватно по основ на измама и злоупотреба на доверба.. Не за џабе ја стаил на суд, посоветуван е од правници дека може да го добие случајов (по 2 год колку се спори судовите кај нас) и можно е да си ги врати парите или девојкава да лежи затвор дури до 5 год!
Измама
Член 247
(1)Тој што со намера за себе или за друг да прибави противправна имотна
корист ќе доведе некого во заблуда со лажно прикажување или со
прикривање факти или ќе го држи во заблуда и со тоа ќе го наведе да
стори или да не стори нешто на штета на својот или туѓ имот, ќе се казни
со парична казна или со затвор до три години.
(2)Ако сторената штета е од помала вредност, а сторителот одел кон тоа да
прибави таква вредност, ќе се казни со парична казна или со затвор до
една година.
(3) Ако сторената штета е од поголема вредност, сторителот ќе се казни со
затвор од три месеци до пет години.
(4)Ако сторената штета надминува значителна вредност, сторителот ќе се
казни со затвор од една до десет години.
(5)Тој што делото од став 1 го сторил само со намера да оштети друг, ќе се
казни со парична казна или со затвор до една година.
(6)Обидот за делото од ставовите 1 и 5 е казнив.
(7)За делото од ставовите 2 и 5 гонењето се презема по приватна тужба.
Злоупотреба на довербата
Член 252
(1)Тој што застапувајќи ги имотните интереси на некое лице или грижејќи
се за неговиот имот нема да ја исполни својата должност или ќе ги
злоупотреби дадените овластувања со намера да прибави имотна корист
или да го оштети лицето чии имотни интереси ги застапува или за чиј имот
се грижи, ќе се казни со парична казна или со затвор до една година.
(2)Ако делото од став 1 го стори старател, полномошник, застапник или
адвокат, ќе се казни со затвор од три месеци до три години.
(3)Гонењето се презема по приватна тужба.
Хахахаа ме заболе за глупачите@Kuklickaaa нешто многу се запали за спонзорушиве. Да не сакаш нешто да ни кажеш?
Нормално ќе те боли кога 80 бона се во прашање башка таков фраер ако напраил 80 ќе напраи и 100Хахахаа ме заболе за глупачите
Ја заболе. Од завист има многу да пукнат. Јас сместа би ја оженил срцката.Од сето ова дечкото и ако не ги добие парите назад, курвата најмногу изгубил,80 илјади не се многу за да
имаш цел живот етикета КУРВА.
Види, кеш што не генерира кеш, многу брзо се троши. Јас разбирам да разработи некој бизнис со тие пари, па ај чао пријатно, ама она ги има потрошено на шетање и курвање и ако и останало нешто за 2-3 години ќе и останат само сликите од прошетките, а она мома од 30 години. Тие што имаат пари, ќе ја изгустираат за два-три месеци и клоцата во газот. И ќе најде некој сличен на нејзе без пари, колку да има да се омажи и тоа.Од сето ова дечкото и ако не ги добие парите назад, курвата најмногу изгубил,80 илјади не се многу за да
имаш цел живот етикета КУРВА.