Скопско пиво, најдоброто пиво од Македонија? Или не?

• Креатор на темата Svetovid
  • Време на започнување
T

the Carpenter

Гостин
Штом ние Охриѓаните го пиеме ко да немаме видено пиво, значи добро е :)

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.903
Скопско е најдобро..проверено.. за мене и Даб не е лош

RaZ-R

Артилерец
Член од
8 ноември 2009
Мислења
3.416
Поени од реакции
2.550
Хајнекен и Амстел
А Македонските:Скопско и Даб

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Скопското и никогаш посебно не ми се допаѓало, ам па и немаме некој голем избор на домашни квалитетни пива.

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
Скопско е најдобро..проверено.. за мене и Даб не е лош
скопското според мене (од нашите пива)
меѓутоа имав некои гости и побараа да ги пробаат покрај кујната и нашиве вина , пива и ракии
пробаа скопско- рекоа -така-така, но откако го пробаа Дабот-веќе беше полн погодок за нив.:toe:и само од него пиеа-без исклучок

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Зависи кој какво пиво сака. За мене дефиниција за пиво е СКОПСКО.

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.758
Поени од реакции
11.678
Зависи кога како.. Ама преферирам Даб.

Синдикат

Мајгада?!
Член од
22 август 2005
Мислења
3.110
Поени од реакции
180
Даб ми е најубо македонско пиво, Скопско горчи и не бо го пиел во случај да има алтернатива.

Мене лично најубо ми е лесно пиво, ама за жал во Македонија не постои такво нешто. Ми се чини најсреќниот чоек на светот ќе бидам ако пробие на македонскиот пазар некое Light Beer, незнам кој колку пробал, ама лесното пиво е далеку попитко и можи да се пие во енормни количини без да ти се слоши.

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Мене лично најубо ми е лесно пиво, ама за жал во Македонија не постои такво нешто. Ми се чини најсреќниот чоек на светот ќе бидам ако пробие на македонскиот пазар некое Light Beer, незнам кој колку пробал, ама лесното пиво е далеку попитко и можи да се пие во енормни количини без да ти се слоши.
Јас само можам да се сложам со колегата... многу се јаки нашите две пива шо ги имаме. А горе долу, се тука некаде, јас би избрал Скопско пред Дабот.

Синдикат

Мајгада?!
Член од
22 август 2005
Мислења
3.110
Поени од реакции
180
Јас само можам да се сложам со колегата... многу се јаки нашите две пива шо ги имаме. А горе долу, се тука некаде, јас би избрал Скопско пред Дабот.
Јас да ти кажам најискрено се зачудив колку голем пијач сум во Америка, ама сфатив ко се вратив во Македонија зошто сум бил толку голем пијач. Мислам најискрено тука ми се гади негде по 3тото пиво, таму пиев со задоволство по 7-8 пива уз жестоко, а процентуално тука се негде во алкохолот.

A

Auditore

Гостин
Јас да ти кажам најискрено се зачудив колку голем пијач сум во Америка, ама сфатив ко се вратив во Македонија зошто сум бил толку голем пијач. Мислам најискрено тука ми се гади негде по 3тото пиво, таму пиев со задоволство по 7-8 пива уз жестоко, а процентуално тука се негде во алкохолот.
Oва е балкан, нормално дека ќе се пијат јаки пива..
Иначе најдобро пиво е Скопско, несомнено, али премногу е јако, ја би Горско, така натенане.

Синдикат

Мајгада?!
Член од
22 август 2005
Мислења
3.110
Поени од реакции
180
Абе нема збор за то. Јас сум да има избор, некогаш и мене ми се прај ќеф ѕидарско Добче да збучам, ама некогаш ко ќе сум препиен сакам да одморам малце и да не сум со празни раце да муцкарам пиво. Нема кај нас се до последно е отров.

ЛеоЛе07

Не биди трол
Член од
8 октомври 2010
Мислења
879
Поени од реакции
375
Можеби е најдобро ама и нема некоја конкуренција. Сепак во последно време пија повеќе Даб.
Најомилено пиво ми е Туборг.

Kajgana Shop

На врв Bottom