Скопско пиво, најдоброто пиво од Македонија? Или не?

• Креатор на темата Svetovid
  • Време на започнување
Член од
17 јули 2008
Мислења
1.560
Поени од реакции
1.019
Se' e vo navikata i do momentot !!!! Ako ti se pogodi momentot i batal pivo moze da napravi stimung , ako ne i najdobro pivo da e dzabe !!!! Inaku od moeto 30-35 godisno iskustvo so pivo bi izdvoil nekolku kaj koi nema promashuvanje :
1.haseroder
2.ginis
3.stela artoa
4.staropramen
5.karlsberg
6.hajneken
7.kilikija
8.skopsko
9.efes
10.tuborg
sega da se razbereme ova e moja lista t.e. spored moj vkus ne mora sekoj da se slozi so toa , inaku pred nekoj post imase prasanje za star lisec , skopsko pivo nisto posebno , da ne ti e zal sto ne si probal !!!!!

Член од
16 април 2011
Мислења
607
Поени од реакции
154
Дефинитивно го расипаа скопското. Има некој киселкаст вкус ко оцет а нов датум е. За срча зборам.

Член од
7 март 2014
Мислења
7
Поени од реакции
1
Здраво Nemanjici пил ли си скоро б'лгарска бира Каменица Загорка Шуменско какво те е мнението за неја поздрави Павле!

Член од
17 јули 2008
Мислења
1.560
Поени од реакции
1.019
Здраво Nemanjici пил ли си скоро б'лгарска бира Каменица Загорка Шуменско какво те е мнението за неја поздрави Павле!
Каменица , да ! Не е лоша ! Пред година -две Шуменско ама за него не можам да ти кажам оценка ! Повеке со Каменица се дружев чисто од навика , бидејки и во Македонија го има скоро во секој поголем маркет !
Пивото е работа на навика , не за џабе во Европа секое село си има пивара и свое пиво , си навикнуваат лугето на месното пиво и тоа им е најдобро .
Проблемот кај нас на Балканот е монополизацијата , од силните брендови и корумпираноста на власта , нема можности да се развијат ситни пивари и да имаме разновидни пива . Така , во родната земја пиеме пиво кое во останатиот свет го пијат само туристи !

Член од
7 март 2014
Мислења
7
Поени од реакции
1
Здрасти Nemanjici това за монопола е много вјарно например в Б'лгарија Stella Artois ја произвеждат завода в Каменица в Пловдив оригиналната Stella Artois e белгијска бира имах в'зможност преди години да пија оригинална Stella Artois белгијска којато нјама ништо обшто с тази којато ја правјат тук в Б'лгарија .С'штото се отнасја и за Amstel и Heineken неја ја правјат в завода Загорка в Стара Загора нали се сешташ че каквото и да правим оригиналното качество и вкус не можем да го стигнем каквато ни ја направјат такава ште ја пием.Имам т'шта(на жена ми мајка) в град Петрич тја там има много роднини ,братовчеди в град Струмица там е близо бјаха донесли Скопско пиво много хубава бира!

Kajgana Shop

На врв Bottom