T
the Carpenter
Гостин
Штом ние Охриѓаните го пиеме ко да немаме видено пиво, значи добро е 

Хајнекен е ѕверско пиво, лесно и не дува. Ама пa не е Македонско, тука збориме за Македонски пиваДефинитивно не, мене ми горче.Пијам Heinken.
Точно.Штом ние Охриѓаните го пиеме ко да немаме видено пиво, значи добро е![]()
скопското според мене (од нашите пива)Скопско е најдобро..проверено.. за мене и Даб не е лош
Јас само можам да се сложам со колегата... многу се јаки нашите две пива шо ги имаме. А горе долу, се тука некаде, јас би избрал Скопско пред Дабот.Мене лично најубо ми е лесно пиво, ама за жал во Македонија не постои такво нешто. Ми се чини најсреќниот чоек на светот ќе бидам ако пробие на македонскиот пазар некое Light Beer, незнам кој колку пробал, ама лесното пиво е далеку попитко и можи да се пие во енормни количини без да ти се слоши.
Јас да ти кажам најискрено се зачудив колку голем пијач сум во Америка, ама сфатив ко се вратив во Македонија зошто сум бил толку голем пијач. Мислам најискрено тука ми се гади негде по 3тото пиво, таму пиев со задоволство по 7-8 пива уз жестоко, а процентуално тука се негде во алкохолот.Јас само можам да се сложам со колегата... многу се јаки нашите две пива шо ги имаме. А горе долу, се тука некаде, јас би избрал Скопско пред Дабот.
Oва е балкан, нормално дека ќе се пијат јаки пива..Јас да ти кажам најискрено се зачудив колку голем пијач сум во Америка, ама сфатив ко се вратив во Македонија зошто сум бил толку голем пијач. Мислам најискрено тука ми се гади негде по 3тото пиво, таму пиев со задоволство по 7-8 пива уз жестоко, а процентуално тука се негде во алкохолот.