Од Прво полуфинале песните се просечни, дури и конечно ме изненади нешто од Фестивалов. Се надевам дека истиот впечаток ќе ме држи и во Второ полуфинале.
П.С. Убедливо најлоша песна на I пол. е онаа на Јане Дунимагловски. :nesvest:
EDIT: Второво полуфинале катастрофа. Убедливо многу полоши песни отколку во првото. Единствено ми се допадна песната на Браво бенд (+ направена од Симон Трпчевски), а онаа на Наум и Опи не можам да ја коментирам од едноставна причина дека се што слушнав беше рум дум дум дум дум. Дури и Влатче има лоша песна.
Песните од I ќе остварат подобар пласман од овие од II.
Маестро, брат не се песните лоши колку што ги направи.Логично е да имаш некој таков несреден впечаток дека во период од 10-12 минути слушаш 32 рефрени и во мозок ти е каша.Има време се ближи изборот слушни ги песните во целост, види како ке изгледа тоа сценски а после коментар.:smir:
Кога сме веке кај Калиопи и Наум.Мислам дека апослутно нема потреба од песни со километарски текстови.Убаво направил Кире Костов, ставил 5-6 реченици кои лесно се памтат, лесно памтлива мелодија и терај.После изборот има поголеми шанси сите да потпевнуваат рум дум дум него ли некои рефрени.
Секако дека според рефренот не можеме да оцениме која песна каква е но има некои кој се навистина квалитетни како од Влатко Илиевски,Ристо Самарџиев,Некст Тајм,Калиопи и Проект Македонија кој ми оставија доста позитивен впечаток..
Фала Богу дека неможе според еден рефрен да процениш која каква песна е.
Од глупа поглупа, ништо од Белов за на Евровизија, најтапа песна, а ни Проект Македонија немаат добра песна
На Калиоппи онака Ок ми звучеше, али Наум на Евровизија? НЕ!
Затоа сум за Генгста оро
Дијаманте, дали ти тоа си со предасуди кон пејачите од фолк естрадата?
Едно мое лично видување:
Неможеш во период од 10-12 минути да слушнеш 32 рефрени и за секоја песна да имаш целосно мислење.Уствари не ни можеш да имаш мислење.Само обичен впечаток , а ни тој не е во целост.
Нема да коментирам многу.Ке чекам да видам како ке изгледа тоа на самата сцена.Како ке биде отпеано во живо, сценографијата, костимографијата и кореографијата се дел од тој Евровизиски пакет и се навистина важни.
Песните не се толку лоши ко што некои "школувани" музичари и критичари ги оценија.Ме изненадува податокот дека голем дел од песните се навистина тешки за изведба, барем тоа можеше да се види од рефрените.Навистина се со широк распон и малку се плашам како ке изгледа тоа во живо.
Морам да нагласам дека песната на Белов не остава никаов впечаток и сметам дека направи голема утка што во псоледен момент ја смени песната.Претходната(од Косотв чинам) беше неколку класи подобра од оваа.Калиопи&Наум ја имав слушнато песната од претходно и сум задоволен од тоа како звучи.Ристо фт.маестро Џорлев на виолина се интересна комбинација.Некст тајм во нивен стил, проек Макеоднија натинг спешл.
За целосен коментар на 19 20 и 21.Ке се стрпам па тогаш ке зборам.
П.С Сепак мислам дека голем дел од критичариве на форум треба да направат некоја песна за следниот евросонг па тогаш да коментриам уште пред да слушнам нешто
:pos2: