Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Од Прво полуфинале песните се просечни, дури и конечно ме изненади нешто од Фестивалов. Се надевам дека истиот впечаток ќе ме држи и во Второ полуфинале.
П.С. Убедливо најлоша песна на I пол. е онаа на Јане Дунимагловски. :nesvest:
EDIT: Второво полуфинале катастрофа. Убедливо многу полоши песни отколку во првото. Единствено ми се допадна песната на Браво бенд (+ направена од Симон Трпчевски), а онаа на Наум и Опи не можам да ја коментирам од едноставна причина дека се што слушнав беше рум дум дум дум дум. Дури и Влатче има лоша песна.
Песните од I ќе остварат подобар пласман од овие од II.
Секако дека според рефренот не можеме да оцениме која песна каква е но има некои кој се навистина квалитетни како од Влатко Илиевски,Ристо Самарџиев,Некст Тајм,Калиопи и Проект Македонија кој ми оставија доста позитивен впечаток..
Од глупа поглупа, ништо од Белов за на Евровизија, најтапа песна, а ни Проект Македонија немаат добра песна
На Калиоппи онака Ок ми звучеше, али Наум на Евровизија? НЕ!
Затоа сум за Генгста оро
Маестро, брат не се песните лоши колку што ги направи.Логично е да имаш некој таков несреден впечаток дека во период од 10-12 минути слушаш 32 рефрени и во мозок ти е каша.Има време се ближи изборот слушни ги песните во целост, види како ке изгледа тоа сценски а после коментар.:smir:
Кога сме веке кај Калиопи и Наум.Мислам дека апослутно нема потреба од песни со километарски текстови.Убаво направил Кире Костов, ставил 5-6 реченици кои лесно се памтат, лесно памтлива мелодија и терај.После изборот има поголеми шанси сите да потпевнуваат рум дум дум него ли некои рефрени.
Не сум многу загреана за овогодинешната Евровизија од причина што нема скандали, нема интересни песни од прво слушање, сите се безлични, многу анонимци - нема познати имиња освен два тројца
Иначе не сум против народњак на Евровизија, али видете на што личи Наум? Огромен е, визуелно е лош за на евровизиската сцена, а претчувствувам дека ќе победат, сепак ако имаат најинтересна песна, нека победат
СЕ ЗНАЕ ЕДНО
Калиопи ги собира гласовите од жирито!
Не сум многу загреана за овогодинешната Евровизија од причина што нема скандали, нема интересни песни од прво слушање, сите се безлични, многу анонимци - нема познати имиња освен два тројца
Иначе не сум против народњак на Евровизија, али видете на што личи Наум? Огромен е, визуелно е лош за на евровизиската сцена, а претчувствувам дека ќе победат, сепак ако имаат најинтересна песна, нека победат
СЕ ЗНАЕ ЕДНО
Калиопи ги собира гласовите од жирито!
Ако идеме по логиката на нештата:
На што личеа Лорди?На што личеше Верка Сердјучка?Марија Шерифовик Мис Србија да не е? Сертаб Ернер и нејзината коњеста фаца?
Дијаманте, знаеме дека е Каролина поубава од Наум, ама сепак мислењево не ми се допага.Може има човекот некакви здравствени проблеми па се одраазува врз тежината.Крај на крај и најружна особа ако е ако има добра песна ке пројде.
П.С Штета оваа година ја нема Каролинка инаку жирито немаше да знае дали да гласа за неа или Калиопи:pos2:
Да ,да потполно си во право за ова. :smir:Заборавив да ја спомнам и песната на ристо со тој типот на виолина многу подсеќа на ланската победничка песна каде нели имаше и виолина на сцена.
да да и јас веднаш штом ја видов комбинацијата Ристо и виолинистот Џорлев веднаш си помислив на победничката песна на Дима Билан, тој познатиот виолинист и лизгачот Евгениј Плушенко, среќа што ние немаме некој кој се занимава со уметничко лизгање инаку гарант го земаа:pos2:Заборавив да ја спомнам и песната на ристо со тој типот на виолина многу подсеќа на ланската победничка песна каде нели имаше и виолина на сцена.
ФаворитЕве ги рефрените
прва полуфинална вечер
втора полуфинална вечер
Сите sux, Македонија има капацитет за мн повеќе ама најлошите нешта се појавуваат на Скопскиот фестивал за жал :S
Додека не се изменеле работите во МРТВ, Каролина нема да биде дел од Евровизија, мислам и во жири требаше лани да биде, па се откажа зашто овој циркус селски се одразува на кариерите на нашите пејачи
Сепак, ако имал здравствени проблеми, не треба да пее, не знам од каде на толку години НАУМ реши да оди на Евросонг, или подобро Калиопи да си одбереше друг за дует
Сепак ќе бев за Белов да имаше добра песна, за ова ќе видиме каква е