Скопски фестивал 2009 - одбери го твојот победник (анкета)

Победник на Евросонг!

• Сленг – Генгста оро

Гласови: 127 48,3%
  • Ристо Самарџиев feat. Зоран Џорлев – 103 бели лебеди

Гласови: 14 5,3%
  • Next Time - Нешто што ќе остане

Гласови: 29 11,0%
  • Проект Македонија – Помалку наивно

Гласови: 10 3,8%
  • Рок Агресори - Динг донг

Гласови: 20 7,6%
  • Даниел – Сила на љубовта

Гласови: 2 0,8%
  • Александар Белов - Застани

Гласови: 9 3,4%
  • Костадин Папа – За неа постојам

Гласови: 3 1,1%
  • Влатко Лозаноски - Блиску до мене

Гласови: 20 7,6%
  • Верче Пандиловска – Северно од мене, јужно од тебе

Гласови: 0 0,0%
  • Браво Бенд - Девојко

Гласови: 2 0,8%
  • Влатко Илиевски - Најбогат на свет

Гласови: 13 4,9%
  • Калиопи & Наум - Рум дум дум

Гласови: 12 4,6%
  • Кристијан - Нема да зборам

Гласови: 1 0,4%
  • Дејан Трифуновски - Љубовта доаѓа

Гласови: 0 0,0%
  • Андријана Јаневска – Дрво без корен

Гласови: 1 0,4%

• Вкупно гласачи
    263
Статус
Затворена за нови мислења.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Преголема функција на 15тмина старци кои бираат 50% од гласовите. Тотално без везе работа и предмет на сомнежи.

MadA@FakA

Black&White
Член од
4 август 2006
Мислења
1.049
Поени од реакции
105
Глупава работа им е тоа што 12 члено жири има 50% удел во гласањето (а 100% барем некои од тие 12 е поткупен).. иначе мноогу ми е мило што Калиопи не победи, а од друга страна Next Time ми беа фаворити (после Влатко Лозановски) па така оваа година Евровизија кај нас имаше среќен крај.. :tv:

Член од
19 ноември 2008
Мислења
741
Поени од реакции
286
Ми се допаѓа песната од Next Time.Не е нешто нај нај ама пак подобра е одколку на Калиопи и Наум која беше катастрофа.

Член од
16 ноември 2007
Мислења
3.641
Поени од реакции
3.266
и се стручњаци бе во тоа жирито....ја ставиле претседателката на комисија за антикорупција:tapp::tapp::tapp:
И онај балетанот...одвај гласојте шо си ги прочита и шо викаше на секое да видел како ќе помини:tapp:

ZIKS

Ај за убо да е.
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.582
Поени од реакции
39
Секоја година праќаме некој вака, поп/рок Каролина, Тоше ( бог да го прости ), овие ладни и неколку години наназад се истото пак истото, требаше годинава ГЕНГСТА да ги мавниме таму. :vozbud:

П.С. премногу негативни критика за МТВ, дури неможам да сфатам како некој погоре се мачеле да ги пишуваат, едноставно е, КАТАСТРОФА, и немат простор за некоја позитивна критика.

vac 13

партизановец
Член од
21 мај 2008
Мислења
5.426
Поени од реакции
530
Мноогу лоша песна ќе не претставува не Евросонг,катастрофа,другите не ги слушнав,касно пуштив ама сигурен сум дека имало некоја подобра.
Пак само полуфиналисти ќе бидеме:toe:

Акаша

Hydra
Член од
28 мај 2006
Мислења
1.684
Поени од реакции
128
Жал ми е за Калиопи, тоа беше дебакл во нејзината кариера, по трети пат ја пропушта шансата да не претставува на Евровизија, нигде ја немаше ни по бимовите, не с епојави ни на крајот на сцена - и публиката беше страшно изритирана пред се од СТРАЦИТЕ кои беа во жири, кои не знаеја ни да прочитаат како што треба нешто
така да сега Каљопа ако продолжи да пее во Македонија, тогаш вината за денешниот неуспех нека ја бара во старците кои уште толку ја фрлија во пропаст
Искрено ми е сега жал за неа
ОРОТО ќе остане само наш непребол!!!!!!!
Oh...you make me wanna fly... high!

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
За информација дечките имаат 22-23 години.
Помали се Александар Белов а и Лозановски мислам.
Не се бара годиште. Ако баравме годиште да ги пратевме Калиопи, Наум или Самарџиев? А?

А инаку жива среќа што ќе одат Некст Тајм. Имаат интересна песна, а и пред се дечките се ептен фини. Не им се веруваше дека победија и се гледаше изненадени дека се.
А жива среќа Калиопи што не победи, сега ќе тужи таа овца невидена. Едно 90% кариерата и оди надоле.

А што да се очекува од жирито??? Кај се Џафер и Џокси кои даваа 12ки на Сленг и Динг Донг. Ги исфрлија.
12 члено жири составено од тој и тој на Опера и Балет, тој и тој на Опера и Балет.... тој и тој на МТВ и многу нормално нема зафрканција за Калиопи ќе гласаат, евросонг сериозна работа :pos:

Еден респект за идниот хит на годината ГЕНСТА ОРО :cuc::cuc::cuc:
Денес беа многу подобри од завчера, ах бе зш не отидов се нервирам во Универзална сала. А и подобро инциденти ќе имаше

Малце се пошегував со фактот дека мајка им ја влечат секаде со нив. Дури летово на одмор во Охрид беше со нив :) Иако е подобро тие отколку Калиопи да не` претставуваат на Евровизија, можеби ќе беше подобро да отидеше Калиопи, да се изрезилеше кравата и да се откажеме веќе еднаш од тој циркус. Сега ако навистина тужи, ќе има фијаско, ќе биде интересно како кога се „тепаа“ Пилева и Вучиќ:)
Ама чувствувам и на геј тајм по Москва ќе им помине меракот за фестивали, така да како што кажа Точкест, нема да ги слушаме кај нас. И да, подобро нека си земат преведувач, нека не се обидуваат да зборуваат англиски, кога му го видов Мајспејсот на еден од нив ќе паднев во несвест. Штом тој догурал на Филолошки до трета, сите можат:)

Наредната година или да се откажеме, да има избор без жири, или па во жирито да се некои стручни луѓе, а не завод за геријатрија :).
На крајот од краиштата, не гледам што и` недостасува на Италија што не учествува на Евровизија повеќе од 10 години.

M

marko 1996

Гостин
Него сум се скршил од смеење кога со кранот го здрвија еден од Некст-тајм у глава. Дали го забележавте тој момент? Се случи кога ја изведуваа песната на крај. Зум, зум, зум - премногу зум! :pos2:
И ја приметив сум се пукнал од смеење:pos:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Да те замолам биди љубезна и објасни што значи ова?:icon_bigg
Клапушиве со 2 песни веќе имаат свој препознатлив стил ? :)
Да, wannabe Слеш - Бонџови модернистички стил :)

maca_kaka'

тiƒosi јаossoηeјаo
Член од
6 октомври 2007
Мислења
3.515
Поени од реакции
640
Секоја чест!
Лозановски има пренајубав глас. Вчера после еврозвизија му бев на журка, ја пееше во живо песнава и има преееедобар глас и не варира како останативе учесници:)
Иако за жал ретко кога по глас се избираат песните.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom