Ски центрите во Македонија прескапи

KIFFLA

не ме викај друже
Член од
5 ноември 2008
Мислења
548
Поени од реакции
180
Ја сеа доаѓам од маврово и карта е 1100 ама за луѓе кои живеет у маврово или имаат викендици,а за смртниците од Македонија или поточно за Скопските пеерчиња е 1300 тоа викенди само,имаше викендов некоја промоција на Ти мобајл и хуманитарно скијање и и и пак прднаа епа така им е.Овен косовари и луѓе кои имаат добар ама стварно добар бизнис можат да си овозможат неколку дневен престој да се скијаат на дожд и да избегнуваат камења ко на Тајниот агент ИЗИМИЗИРЈА,мој совет доколку скијате со своја опрема гледајте да е стара.

Член од
18 декември 2005
Мислења
1.356
Поени од реакции
165
Го исфорсираја многу маврово, а инаку подобро е на шапка и плус поефтино. Зимувањето кај нас се смета како луксуз баш поради тоа што имаат многу високи цени. Едино крушево е се уште ефтино, зборам за приватен смештај, но сепак таму не чини ни за санкање а не пак за скијање...
Според мене на шапка е најдобро

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
Се сложувам со маца шапака е најдобар избор башка ако си од скопје помалце пари на гориво ке потрошиш и помалце пари за дневна карта ама сепак за тие услови пак е многу ама кога нема друго и тоа е добро

THE_CHOSEN_ONE

1903-2012
Член од
13 август 2007
Мислења
3.724
Поени од реакции
1.333
Не идам јас на зимовање не сум буржуј како вас.

Bavarecot

Доле Влада !!!
Член од
4 март 2008
Мислења
2.813
Поени од реакции
358
Не да е прескапо,со тие пари на Гармишпартенкирхен ќе идам. Претеруваат

Член од
3 март 2010
Мислења
1
Поени од реакции
0
Банско редовно за викендите! Некој да сака да се придружи?

Дечки и девојки,

Некој да има да му се оди на Банско викендов? Тргнувам во петок, 05.03.2010, од Скопје, со моја кола, делиме трошоци само за гориво и патарини во Македонија, можам да ви организирам каде да останете таму, ски учители, се што ви треба, пишете тука или на мобилен барајте ме: 078315300, а можи и на мејл: civkar@gmail.com, за дополнителни информации.

Времето ќе биде перфектно викендов, идеално за скијање и бордање.

Поздрав,

Xak

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.610
Поени од реакции
464
Го исфорсираја многу маврово, а инаку подобро е на шапка и плус поефтино. Зимувањето кај нас се смета како луксуз баш поради тоа што имаат многу високи цени. Едино крушево е се уште ефтино, зборам за приватен смештај, но сепак таму не чини ни за санкање а не пак за скијање...
Според мене на шапка е најдобро
Единствено нешто што вреди на шапка е Церепашина(10% од времето кога ја пуштаат), се останато е мизерија. По лош центар немам видено искрено, кога купуваш карти ти кажуваат дека се ќе работи, а после гледаш дека две мизерни стази само пуштиле за кои чекаш ред 20 минути, а ги пушташ за 2 + згора на тоа и тие стази што ги пуштаат не ги средуваат ич. Маврово е многу подобар центар но цените (за време на викенди, зошто преку недела цените им се таман) им се убиство. Единствен стварно добар центар кај нас е Кожуф. Според мене картата на Шапка вреди 300 денари, Маврово 500-700, а Кожуф вреди околу 900-1000, разликата е тоа што на Шапка и Маврово центие се повеќе од дупло него што наведов, а на Кожуф е пониска од што наведов. Така да на кој не му се дава пари по нашиве болни ски центри најблиску му е Брезовица кај што другари мои често идат и викаат дека е многу подобро, а дека цените се пониски.

Член од
18 март 2009
Мислења
375
Поени од реакции
7
Само за споредок еве каква оферта има каj нас во моментот - http://www.borovets-bg.com/main/hotels.php?type=1&property=80&lang=bg .

Тоа е во Боровец, 4* хотел ( не е баш од наj-убавите, ама ... ), полупансион + карта за скиене за 1 ден ( сабота или недела ) - 75 лева ( 37.5 евро ). Ако сакаш да скиеш и другиот ден - картата сабота или недела чини 35 лева ( 17.5 евро ) - през седмицата е 25 евро.

За двата дена - 55 евра, а од другата седмица цените ке паднат уште, а снег барем засега има доволно, тогава ке е два дена скиене + един ден спиене - 45 евра :)

Член од
11 март 2010
Мислења
20
Поени од реакции
0
Само за споредок еве каква оферта има каj нас во моментот - http://www.borovets-bg.com/main/hotels.php?type=1&property=80&lang=bg .

Тоа е во Боровец, 4* хотел ( не е баш од наj-убавите, ама ... ), полупансион + карта за скиене за 1 ден ( сабота или недела ) - 75 лева ( 37.5 евро ). Ако сакаш да скиеш и другиот ден - картата сабота или недела чини 35 лева ( 17.5 евро ) - през седмицата е 25 евро.

За двата дена - 55 евра, а од другата седмица цените ке паднат уште, а снег барем засега има доволно, тогава ке е два дена скиене + един ден спиене - 45 евра :)
Видео от Боровец:

H

^HITMAN^

Гостин
Имаше најави дека Кожув ќе се отвори но не сум сигурен што се случи. Жално е што и оваа сезона полека поминува, а тоа што се инвестираше во истиот многу е веројатно и дека ќе биде отстрането поради долговите кои ги има ски центарот.
Кожуф се отвори и е топ.Сум бил повеќепати дека од Гевгелија сум, има доста снег, ски патеките се феноменални. Ски лифтовите работат. Сум бил и во Банско и во Боровец, Шапка, Маврово и во Кланхирхајм - Австрија, но ски патеките на Кожуф се дефинитивно најдобри. Патот е пуштен во употреба, останува да се доградат бунгаловите и хотелите. Треба уште нешто? Не. Дојдете и уверете се.Сноубордот под рака и јавете се ако поминувате навака да се пробаме. :)

Член од
20 јуни 2007
Мислења
809
Поени од реакции
18
Кожуф се отвори и е топ.Сум бил повеќепати дека од Гевгелија сум, има доста снег, ски патеките се феноменални. Ски лифтовите работат. Сум бил и во Банско и во Боровец, Шапка, Маврово и во Кланхирхајм - Австрија, но ски патеките на Кожуф се дефинитивно најдобри. Патот е пуштен во употреба, останува да се доградат бунгаловите и хотелите. Треба уште нешто? Не. Дојдете и уверете се.Сноубордот под рака и јавете се ако поминувате навака да се пробаме. :)
Годинава функционира?

Член од
29 март 2010
Мислења
19
Поени од реакции
2
Поскапо од македонија... може да е само во австрија или некаде таму во тие екслузивните центри. Срамотилаци... 20 евра за ски карта.. ЛОЛ па не сме ние толку моќни. За тие пари ќе платам човек со моторна санка да ме качува по планината цел ден :pos2:

Soreno

Big Brother
Член од
14 јануари 2009
Мислења
530
Поени од реакции
19
Банско и Боровец со сигурност се најдобрите скијалишта на балканот

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.966
Поени од реакции
11.824
Маврово, Пелистер, Шапка е демоде одамна, на Кожуф не сум бил...штета што се лакоми и што не секој може да си дозволи да оди на зимување :| педерски народ, во странство парите ги даваме, кога се глупи.

peter

Петар Пан...
Член од
6 септември 2005
Мислења
636
Поени од реакции
165
Маврово, Пелистер, Шапка е демоде одамна, на Кожуф не сум бил...штета што се лакоми и што не секој може да си дозволи да оди на зимување :| педерски народ, во странство парите ги даваме, кога се глупи.
ти одиш да се модернишеш или да скијаш?

Kajgana Shop

На врв Bottom