Скијање и сноуборд

Што возите на снег?

• Вкупно гласачи
    250
П

Паган-др

Гостин
Матриксот ја зема или таа друга една со зелено? :) Што везови и кондури си зема?
Црна од доле зелена и HEAD со бели букви. Од горе бело, зелено некоја апликација. :)
Везовите ми се Cure, а кондурите Rage.

Xak

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.610
Поени од реакции
464
Црна од доле зелена и HEAD со бели букви. Од горе бело, зелено некоја апликација. :)
Везовите ми се Cure, а кондурите Rage.
Солидна ти е даската со здравје да си возиш :)
Везовите и кондурите малце ме бунат зошто не ми се баш познати тие фирми :)
Таа им е фирмата (Rage и Cure) или модели се тоа?

П

Паган-др

Гостин
Солидна ти е даската со здравје да си возиш :)
Везовите и кондурите малце ме бунат зошто не ми се баш познати тие фирми :)
Таа им е фирмата (Rage и Cure) или модели се тоа?
Фала фала, уште асален снег да падне. :)

Инаку за фирмиве и мене не ми се познати многу, али солидни производи имаат. :) Од Sport Life ги земав.

Xak

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.610
Поени од реакции
464
Фала фала, уште асален снег да падне. :)

Инаку за фирмиве и мене не ми се познати многу, али солидни производи имаат. :) Од Sport Life ги земав.
Малце сомнителни се Спорт Лајф, тој Срле (газдата, се знам со него добро) многу дубари прави :)
Ама ако ти се добри уживај си немаш гајле :)
Ќути конечно си комплетирав се како што сакав и јок снег! Ми иде да земам се да шитнам вака... Ми седи даската во другата соба и фаќа прашина а јакната и пантолоните ми се на столче, ракавици, маска, марама се на едно место чекаат само да објават некаде дека ќе има снег : )))

#LakersMK

iChangeWorlds
Член од
31 јули 2008
Мислења
1.326
Поени од реакции
250
Малце сомнителни се Спорт Лајф, тој Срле (газдата, се знам со него добро) многу дубари прави :)
Ама ако ти се добри уживај си немаш гајле :)
Ќути конечно си комплетирав се како што сакав и јок снег! Ми иде да земам се да шитнам вака... Ми седи даската во другата соба и фаќа прашина а јакната и пантолоните ми се на столче, ракавици, маска, марама се на едно место чекаат само да објават некаде дека ќе има снег : )))
Хак,зашо не им се стаиш на Полар,МК сноуборд клубот...или веќе си член?
со нив барем не треба да имаш проб.со снег,идат ваму-таму се спремаат за турнири,имаат спонзори,спремна екипа,се им е на место ко шо ги глеам...освен ако не те кочат парите...знам скапи се али ако си сериозен со ова и имаш некоја пара зш да не се зачлениш...

Xak

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.610
Поени од реакции
464
Хак,зашо не им се стаиш на Полар,МК сноуборд клубот...или веќе си член?
со нив барем не треба да имаш проб.со снег,идат ваму-таму се спремаат за турнири,имаат спонзори,спремна екипа,се им е на место ко шо ги глеам...освен ако не те кочат парите...знам скапи се али ако си сериозен со ова и имаш некоја пара зш да не се зачлениш...
Ги знам Полар, бев лани со нив на Кожуф и ме викаа за некаде не знам кај отидоа после натпреварот. Многу пари треба и време со кое што многу слабо располагам во последно време (факултет претежно). Повеќето што се таму се средно (освен постарите на кои работа им е тоа) и немаат некои обврски. Не ми е мене нешто многу сериозно сноубордингот повеќе ми е за опуштање.

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Незнам кај да прашам па ајде овдека, дали знае некој дали има снежна покривка на Маврово? И колку е ако има ?

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Незнам кај да прашам па ајде овдека, дали знае некој дали има снежна покривка на Маврово? И колку е ако има ?
http://www.zarelaz.com/

Имаш на сајтот два телефони. Првиот е контакт, вториот факс, мада и на двата треба да одговараат.

Ти посакувам среќа, бидејќи јас кога се јавував пред 2 недели никој не креваше... и заминав на ќоро до Маврово ѓомти на скијање, ама на ливада не се скијало. Требало и снег да има :), па џабе го отепав пато.

Член од
7 октомври 2008
Мислења
163
Поени од реакции
23
Ејјј не спомнувајте снег пошо ке задавам некого! Од цел снег што се прогнозираше доволно заврна само на шапка бев на 6ти се качив горе и условите беа следни:
Немаше полудневна карта, имаше доволно снег ама не на стазите кој што беа пуштени, работеше жичарата Тетекс - Аеродром и двата нивни ски лифта другото се беше во застој, Магла видливост 4 метри максимум, автоматски имаше гужва... со еден збор следниот пат не одам на шапка!
Следниот пат ке прежалам 1300 за маврово ама барем ке бордам асално.

Chapstick

Сам свој психолог
Член од
7 август 2009
Мислења
2.986
Поени од реакции
311
Возам санка по малку и скии ама баш сакам со сноуборд да се пуштам да видам какво е дали е исто како и со скејт борд.

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Има некој скокнато до Маворово сега брзо? Или до Кожув? Каква е ситуацијата? Ми се скија ми се плачи, нема каде, а ко за малер цела Европа е завеана од снежно невреме.

Да не сме ние некој изроди мамата????

Xak

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.610
Поени од реакции
464
Ејјј не спомнувајте снег пошо ке задавам некого! Од цел снег што се прогнозираше доволно заврна само на шапка бев на 6ти се качив горе и условите беа следни:
Немаше полудневна карта, имаше доволно снег ама не на стазите кој што беа пуштени, работеше жичарата Тетекс - Аеродром и двата нивни ски лифта другото се беше во застој, Магла видливост 4 метри максимум, автоматски имаше гужва... со еден збор следниот пат не одам на шапка!
Следниот пат ке прежалам 1300 за маврово ама барем ке бордам асално.
И ти ли се заеба тогаш : )))
Ние отидовме со намера да се оставиме таму од возење, ама после 2-2ипол саати фативме колата и накај Тетово на скара бар нешто да направиме пред да се вратиме Скопје : ))
Не се гледаше ништо, не растапкан снегот, пуштени најтапа стази мизерија...

Возам санка по малку и скии ама баш сакам со сноуборд да се пуштам да видам какво е дали е исто како и со скејт борд.
Па не е баш како скејтборд ама има сличности. На почеток многу ќе паѓаш ама ако сакаш за 15-20 минути ќе научиш да возиш :)

Има некој скокнато до Маворово сега брзо? Или до Кожув? Каква е ситуацијата? Ми се скија ми се плачи, нема каде, а ко за малер цела Европа е завеана од снежно невреме.

Да не сме ние некој изроди мамата????
Тоа вчера и кажував на мајка ми, како се е обратно кај нас : )))

Xak

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.610
Поени од реакции
464
Маврово како е ситуација?
Бев пред 10ина дена и ептен беше добро, ама ептен! Не ми се веруваше дека некогаш ќе кажам вака за Маврово : ))) Се скоро работеше иако беше вторник, картите беа по пристојна цена 600 денари полудневна, 800 целодневна (ако платите +50 денари од цената, кога ќе ја враќате картата назад добивате 150 денари назад). Снег имаше ептен, ги имаа пуштено топовите (што исто позитивно ме изненади) и времето се погоди перфекција, цел ден сонце пукаше. Е сега лоша работа е што гледам на прогноза дека дожд ќе врне неделава и ако е точно ќе ни го стопи снегот :(
Добра вест е што изгледа Кожуф ќе се отвара викендов, такви информации добив така да ако е точно перфекција ќе биде, лоша работа (за мене) е што нема да бидам во Македонија баш сега во сабота : ))))

KIFFLA

не ме викај друже
Член од
5 ноември 2008
Мислења
548
Поени од реакции
180
У Маврово почна нагло топење на снегов дува јужен ветер ако погодат на прогнозиве до недела ќе скијаме на трева така да кој се лизнал до викендов знае како беше,на Галичка стаза имаше снег до метро ипол прекрасно беше за скијање немаше многу гужва(па нормално маме им ебам 1300 е карта)

Kajgana Shop

На врв Bottom