ArsVivendi
самовработена невработена
- Член од
- 15 април 2007
- Мислења
- 603
- Поени од реакции
- 31
Отворен е Кожуф сега? И како е патот до таму?идете на кожуф лепота мераци убавини :helou:
Отворен е Кожуф сега? И како е патот до таму?идете на кожуф лепота мераци убавини :helou:
Не би се сложил со тебе дека ако знаеш да скијаш ке ти биде потешко да научиш да бордаш, баш обратно кога си скијал колку толку имаш осет што значи да си на снег и како функционира вртење/кочење. Можеби движењата потребни за да свртиш и закочиш не се исти ама се работи за иста механика. Генерално учењето е потешко кај сноуборд од колку кај скии, заради неприродната поставеност на телото, и може првите две години да биде фрустрирачко (со оглед на тоа што ние имаме сезона за скијање од 20ти Декември до средна на Март). Ке се земам за пример, скијав од 12 години до кај 18 научив што научив доволно за да ја пуштам Церепашина па се префрлив на сноуборд и првите 2 сезони беше нервозно и планирав да се откажам али седнав видов кај правам грешки зашто правам грешки, кои модификации треба да ги направам на бордот според моја тежина и висина, кој агол да го подесам на везовите и уште некои ситници и искрено имав 100% поголем напредок таа година од предходните 2.Ја скијам више 11 години и наеднаш ми текна да се качам на борд. Ужас. Не можев ништо да научам,заради тоа што бев навикнат на скии. Ако сака некој борд да почне,подобро му е да не знае скии,зашо прават пречка во учењето. Почнав борд заедно со брат ми кој е 8 години помал од мене, и он мн подобро борда од мене,а не знае да скија( не се има качено на скии) ... Као и да е, бордот и скиите не се споредуваат, пошо се многу различни, но меѓутоа, од бордот колениците болат. Скиите се поелегантни,но сепак, бордот и скиите нудат иста забава..
Ако чекаш попуст тоа значи дека чекаш лето... така да ако ти е за оваа сезона не чекај попусти купи си половна даска има на пазар 3 колку сакаш. Ако имаш пари и сакаш нова даска можеш да ме контактираш на ПП па ќе се договориме знам луѓе што ги носат следниве даски и се "релативно" евтини.Сакам да почнам да бордам па треба да набавам борд. Да купувам сега или да почекам ко ќе има попуст ? Да не биде мн касно тоа ?
Мој совет е да земеш сезонава да изнајмиш борд. Види како ќе ти оди, дали ти прави мерак и остало, помини ја сезонава вака. Доколку мислиш да продолжиш да бордаш на крај на сезона негде ќе почнат да вадат попусти. Тогаш купи ја опремата.Сакам да почнам да бордам па треба да набавам борд. Да купувам сега или да почекам ко ќе има попуст ? Да не биде мн касно тоа ?
Има во населба Ченто,после надвожњакот од лева страна,донесени од Швајцарија,но само скии и чизмиВака, дали може да ми каже некој каде можам да најдам во Скопје продавница во која носат на старо скии, кациги и друга опрема :smir:
Би требало за 10-20 дена да имаш попусти во Дроп Ин и Про Спорт ама да знаеш дека пак нема да бидат ефтини. Како и да е цените тука на работите не вредат да се купат без попуст.Сакам да почнам да бордам па треба да набавам борд. Да купувам сега или да почекам ко ќе има попуст ? Да не биде мн касно тоа ?
Нема везе,тоа ти како да возиш точак.Едноставно не се заборава.Пред пола деценија научив да "бордам". Отидовме со друштво во Маврово и јас ништо не знаев. Ај да не седам како утка, ми дадоа еден борд кој никој не го сака, зашто скијачи фраери биле они. И лека-полека за 2,3 дена се научив добро да бордам. По цели денови бев на снег. Ама, од тогаш не сум бил некаде и кујзнае каков ќе бидам ако се качам пак на борд...
Фала, изгледа ќе почекам. Сакам матриксот (ланскиот модел) да го земам само не знам дали има разлика меѓу белиот и црниот, валда не.Би требало за 10-20 дена да имаш попусти во Дроп Ин и Про Спорт ама да знаеш дека пак нема да бидат ефтини. Како и да е цените тука на работите не вредат да се купат без попуст.