- Член од
- 17 октомври 2011
- Мислења
- 14.727
- Поени од реакции
- 36.599
Со цените станаа луѓето многу интересни. Баш еден препродавач пред некој ден еден ми ја нудеше Соларис од Лем во издание на Антолог за цена од 400 денари. Истата нова во Антолог е 250 денари.Е така е. А и со цениве ептен се претерува некако, порано многу поевтино се продаваше и повеќе книги се наоѓаа.
Ги разбирам дека сакаат и треба да заработат ама некогаш ептен претеруваат особено за книги кои се уште се наоѓаат во книжара.Со цените станаа луѓето многу интересни. Баш еден препродавач пред некој ден еден ми ја нудеше Соларис од Лем во издание на Антолог за цена од 400 денари. Истата нова во Антолог е 250 денари.
Zamoci na gnevot ja citav vikendov na planina. Preubava, ista kako Okean More. Tecat recenicite i me pravat da se osekam kako dete, uzivanje. Zena mi e malku pred mene, gi procita i Svila i Emaus, Emaus ne i legna ko drugite.Само Замоци на гневот - требало. Тоа му е прв роман, ама според мене, негов најдобар, и на таа некоја иста линија со Океан море. Инаку мене многу ми се допадна и Емаус, само не очекувај од тој роман да е сличен со Океан море.
Cobiss вели: само Златниот павиљон и Исповед на една маска. И некои драми издадени во 1999 од кои се сомневам дека би нашол трага и глас.
Можно е да имам некоја од овие што ти фалат... Ако најдам по полици ќе ти пишамПрегледај го приврзокот 288494
Уште само 8 останаа:
1. Исак Бабељ - Црвената коњица
2. Даниел Дефо - Робинзон Крусо
3. Анатолиј Рибаков - Бронзената птица
4. Антоан де Сент Егзипери - Воен пилот
5. Николај Чуковски - Славните морепловци
6. Франц Кафка - Процес
7. Камара Лај - Црното момче
8. Антон Чехов - Двобој
Zamoci na gnevot ja citav vikendov na planina. Preubava, ista kako Okean More. Tecat recenicite i me pravat da se osekam kako dete, uzivanje. Zena mi e malku pred mene, gi procita i Svila i Emaus, Emaus ne i legna ko drugite.
Старецот и морето - ХемингвејAe bidete dobri i kazhete mi predlog knigiche do 150 strani
ja imav kupeno pred nekoj mesec i si rekov ajde da se probam, ok mi odi zasega.Од предлози за книги до 150 страници се префрли на книга од 600-700.