Ситница што ме нервира

Член од
13 август 2010
Мислења
956
Поени од реакции
1.100
Ме нервира:
- кога некој ќе прашам да ми каже за што се зборува во некоја книга, филм и тој некој ќе се внесе, ќе се уфилма и ќе почне детално да објаснува, а јас барам само објаснување од два реда;
- кога ќе ми дојдат не најавени гости и кога ќе ме масираат непотребно, а јас од учтивост нема да ги откачам по брза постапка па се прекорувам по стоти пат во себе;
- кога ќе видам некој збиен пост, каде после запирка и точка нема оставно празно место;
- кога ќе отидам некаде на гости и кога ќе ме прашаат што за пиење а јас ќе побарам вода, обична вода а тие ќе ми донесат сок демек вода на гости никако не смее да се пие;
- кога ќе нагласам дека пијам кафе без шеќер, а ќе ми го направат со три лажици шеќер;
- кога по стотти пат објаснувам на некој нешто, а тој некој се ѕвери како теле во шарена врата илипак лута некаде со мислите, брои чавки;
- кога ќе земам книга од библиотека и кога ќе видам дека фали некоја страница или целата е демолирана со потписи и чкртаници;
- кога некој непотрбено ме замара со работи што не ме интересираат, а јасно нагласувам дека не ми се потребни вишок информации.

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.263
Поени од реакции
2.260
И сега едно така само ми дојде: кога ќе треба од шкаф да извадам маица, шорц или било што што е подолу во шкафот и истиот ќе го оставам како да е саем на алишта :(

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Кога на испит некад ќе ме стават да седнам напред и тие што чуваат ќе почнат да баботат.

Член од
6 април 2009
Мислења
6.147
Поени од реакции
2.988
Најмногу се нервирам кога наутро некој ме разбуди, без разлика дали влегол в соба, тропал со нешто или слично, ама кога некој ме разбуди едноставно не ми се живее.

Ме нервира кога некој ми ѕвони со непознат, кога ќе ме падне една на тикет (посебно последната која ќе ја чекам), кога ќе снема интернет, кога ќе ми дојде некој ненајавен гостин дома, кога некој ми се противи за нешто за кое сум 100% сигурен дека сум во право .. има и други работи, ама ме мрзи да набројувам.

A

Antigona

Гостин
Кога сецкам кромид за салата и почнат да ми солзат очите. Е тоа страшно ме нервира.

Belle

A Jedi
Член од
12 април 2009
Мислења
1.006
Поени од реакции
552
Најмногу се нервирам кога наутро некој ме разбуди, без разлика дали влегол в соба, тропал со нешто или слично, ама кога некој ме разбуди едноставно не ми се живее.
.
Аууу исто. А ова ми се случува секој ден.

- Ме нервира кога некој оди многу бавно.
- Кога кучето ми моча и кака по цел стан.
- Кога треба да рендам зелка. :giggle:
- Звуците на правослукалка, миксер и бебе што вришти.
- Зуење на комарец дур си спијам
- Кога некој не свака пто му објаснувам
- Кога не можам да се сетам на некој збор или на нешто што сум сакала да кажам

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Аууу исто. А ова ми се случува секој ден.

- Ме нервира кога некој оди многу бавно.
- Кога кучето ми моча и кака по цел стан.
- Кога треба да рендам зелка. :giggle:
- Звуците на правослукалка, миксер и бебе што вришти.
- Зуење на комарец дур си спијам
- Кога некој не свака пто му објаснувам
- Кога не можам да се сетам на некој збор или на нешто што сум сакала да кажам
Кај го прочитав ова...ко за пред спиење ццц :pos:

С

Спенсер

Гостин
Има многу работи... Една од нив е кога јас сум 100% сигурен во нешто,а некој паметњакович ми кажува- Е не е така,вака е... :tapp: глупаци:vozbud:

E

elena.

Гостин
Нешто што најмногу ме нервира е кога погрешно ќе ги проценам луѓето. Ова не е баш ситница, и не се случува многу често, но кога и да се случи ме вади од такт!

Член од
27 јули 2011
Мислења
216
Поени од реакции
94
Ме нервира кога немам што да правам
Ме нервира кога немам вино покрај себе
Ме нервираат луѓето кои сакаат да чепкаат по туѓи фиоки а не си чепкаат по своите фиоки
Ме нервира кога мојата "најдобра пријателка" му се пушта на момчето кое ми се допаѓа
Ме нервира кога го гледам нашето премиерче на ТВ и неговата глупа фаца
Ме нервира студирањето по ЕКТС откога се воведе овој систем некако сите оглупавеа
Ме нервира што денес скоро секој се запишува на факултет а факултетот не е за секого
Ме нервира некој кога ми поставува прашања од типот: Што има ново? Еј која година си на факултет? Имаш дечко? Како си? Што си толку меланхолична? Каде излегуваш не сум те видел/а одамна...
Ме нервира кога некој мисли дека е во право а всушност не е така
Ме нервира кога чекам автобус
Ме нервира овој глупав и пасивен народ

baksterski

Националист тип 500
Член од
22 февруари 2010
Мислења
431
Поени од реакции
277
Ме нервира коа не ми даваат...."сладолед од ванила"

I

IBIZA SOUND

Гостин
me nervira koga sakam da odmoram porucek na ova zesko pekolno vreme,a ne mozis zaradi nekoi lugje sto ke ti dojdat na vrata
i koga nekoj cekam po pola saat i povike
i tolku se sega za sega ,ne mi teknuva vice :)

Член од
23 август 2011
Мислења
113
Поени од реакции
46
od takt se vadev koga ne me pustaa na ispit, posebno na eden na koj ne mi pisuva poen povejke namerno za da ne polozam i ne znam koga ke go polozam i kako ama znam deka ke bidi :)
--- надополнето: Aug 26, 2011 1:37 PM ---
Ме нервира кога немам што да правам
Ме нервира кога немам вино покрај себе
Ме нервираат луѓето кои сакаат да чепкаат по туѓи фиоки а не си чепкаат по своите фиоки
Ме нервира кога мојата "најдобра пријателка" му се пушта на момчето кое ми се допаѓа
Ме нервира кога го гледам нашето премиерче на ТВ и неговата глупа фаца
Ме нервира студирањето по ЕКТС откога се воведе овој систем некако сите оглупавеа
Ме нервира што денес скоро секој се запишува на факултет а факултетот не е за секого
Ме нервира некој кога ми поставува прашања од типот: Што има ново? Еј која година си на факултет? Имаш дечко? Како си? Што си толку меланхолична? Каде излегуваш не сум те видел/а одамна...
Ме нервира кога некој мисли дека е во право а всушност не е така
Ме нервира кога чекам автобус
Ме нервира овој глупав и пасивен народ
pa tebe ocigledno mn. nesta te nerviraat mora da si gi promenis navikite na ziveenje i ke vidis poubavo ke ti e :) i prijatelkata treba da si ja smenis po sekoja cena... i za da ne im bidis melanholicna, pokazi se barerm so mala nasmevka kolku i da ti e tesko i najdi si decko spored tebe a ne nekoj Kazanova...

Член од
11 октомври 2010
Мислења
1.942
Поени од реакции
1.750
od takt se vadev koga ne me pustaa na ispit, posebno na eden na koj ne mi pisuva poen povejke namerno za da ne polozam i ne znam koga ke go polozam i kako ama znam deka ke bidi :)
--- надополнето: Aug 26, 2011 1:37 PM ---

pa tebe ocigledno mn. nesta te nerviraat mora da si gi promenis navikite na ziveenje i ke vidis poubavo ke ti e :) i prijatelkata treba da si ja smenis po sekoja cena... i za da ne im bidis melanholicna, pokazi se barerm so mala nasmevka kolku i da ti e tesko i najdi si decko spored tebe a ne nekoj Kazanova...
И ти можеш да не им кажуваш на луѓето како да живеат. Патем, тоа е една од работите која мене ме нервира многу, кога некој се обидува на друг да му кажува како треба да живее и што да промени.

Kajgana Shop

На врв Bottom