Се кратат правата на работниците

realen_07

Опозиционер
Член од
12 април 2008
Мислења
3.636
Поени од реакции
134
Jas sum si na vlast mnogu godnini i predsedatel samiot na sebe...
Ne sum bil u politicka partija i nema da bidam , a da mi kazuvas logikata deka vo vremeto na sds bese poarno bese ili ke bide i da me nabeduvas ako imam oci i gledam koga e podobro i ke bide podobro,deka sum ja utnal logikata Aha YEAH RIGHT ...ke ti poveruvam:uvo: (me podseka na edna kampanja na politicka partija ) sto saka u opozicija da nosi zakoni.
Nikoj ne ve izbrka nadvor od sobranie,koga ponudivte opcija da se vratite pod uslov da nosite vie zakoni,ve otfrlija i sega nemate nacin kako da ja navednite glavata i da se vratite nazad pocnavte pomedzu sebe da se glodate i grujo da go okrivuvate......
Edno da ti kazam i koga bea ovie (sto ne se od moja spored tebe) bev i protiv vrmo so nivnite ispadi ,taka da mene sve sto mi se svidza ili e dobro za drzavata ke go podrzam (ne me pravi politicki pion toa) nezavisno od toa dali e vmro,sds,dui.....znaci imam oci gledam,go pominv i prosloto vreme,go minuvam i segasnovo i samiot znam koga mi e porano i koja logika treba da ja svatam ......ne mi e potrebno tvoeto ubeduvanje za sivilata i crnilata...nadvor gree sonce ,ziveam,rabotam,jadam,sreken sum ne mi treba povise....crni scenarija ama ic dosta e......
Како што гледам, не ми реплицираш на постот...туку си наумил нешто, и си го напишал...што е твое право.
Објасни ми каде во мојот пост прочита, оти Јас теубедувам дека во времето на сдсм било поарно.
Во ништо не те убедувам Јас...
Ти си сигурно доволно паметен де процениш, за да му дадеш или не, некому подршка.
Поентата на мојот пост беше.
Груевски бараше мнозинство ?
Доби...и повеќе од мнозинство.
Нема веќе вадење на финта опозиција...замина тоа време.
Опозиција нема!!
Во недостаток на опозиција во парламентот...како што е стојат сега работите, критизер на Владата, МОРА да биде НАРОДОТ, во кој се вбројувам и Јас...за да нормално Владата не забега.
Тргнувајќи од таа гледна точка, Јас си давам за право, да ја критикувам власта, по однос на некои одлуки што ги носи.
И што е тука нејасно ?
Или треба да ја оставиме владата, и за секоја одлука да и даваме бланко подршка ?

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
Пред неколку години кај што работам, некој си партиски директор поставен избрка колега мој од работа. Судеше типот фирмата, и на крај доби. Со судски налог е вратен на работа, доби обештетување секој месец што седел дома да му биде платен, и го вратија на старото работно место. Потег за почит, дека типот нит беше крив, нит дужен. Лична пресметка од страна на тогашниот директор само дека добил можност.

Да се десило тоа со новиов закон, колегава ќе си останел дома...чао пријатно. Те бркаат од работа без никаква причина, и не добиваш обештетување. Кој те дрибла :)

Ако некој мисли дека тоа е ок, ондак јебига, Грујо е во право, еби го народот дека тој и така подобро не заслужува.

Повеќе од 40 саати неделно не смееш да работиш...барем според закон. Еве ја ќе ви давам пример дека понекогаш и јас работам повеќе од тоа. Демек треба прекувремено да ми се плати. Никој ништо не ми плаќа. Да се бунам? Па со новиов закон да ме избркаат и да не ме обештетат? Не фала. Ќе треба да наведнам глава и да ќутам....Да размислам малце...како беше зборот кога тоа ќе се случи на државно ниво, кога работник не смее да се побуни против работодавецот дека ќе добие отказ...

Ениуан?

Со среќа. Ептен идеме напред:)

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Abe do sega epten se bunea "rabotnicite" hahha... mnogu golema sloboda imase breejj.... kaj dojde Grujo i ne zapusti, nemoze ni 3 kafinja na den da ispieme samo rabota rabota.. daammnnn do koga vaka ejj??

Dolphin

Pirate of the Caribbean
Член од
3 март 2005
Мислења
1.296
Поени од реакции
57
Edno nesto ne mi e jasno koga gleadte deka nekoj sto ne vi se dopaga ,i vie pravite nekoi neubavi raboti so sto si velite deka taka treba i toa e nekoj balans i se samozadovoluvate,
i poslem toa placite kako novrodencinja,da vi se vrati prvicniot status,i pritioa mavate zeleni deka grujo e kriv,Glup,prost,neandrtalec ke svati deka nesto vi fali u toa nepregreanite mozoci.
Trazi li ste gledajte.....
Фантастично паметно кажано. Како не беше роден порано само, па наместо Блаже Конески ти да ни ја ревидираше граматиката. Гледај колку убаво склопена реченица (обележаното со сино). Лет 3, само еден одговор, ради “работници“ како Субзеро, кои што немаат основна свест и писменост, многу работодавци и вистински умови мака мачат.

А тоа црвеното... Хехе, абе престани да пишуваш на странски јазик, се посрамотуваш. Ме подсеќа на една аптека на Водњанска со натпис

“Работи ме со рецепти“

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Kakva smesna situacija... "Socijal Demokrtijata" bese tolku uspesna vo zacuvuvanjeto na rabotnickite prava..sto prinudno prati na 15+ godishen ODMOR desetici iljadi rabotnici !
Сепак фала на Господ и ДПМНЕ што половина од нив Гвујовата тајфа успешно ги “вработи“ во најгломазната “фабрика“ на светот наречена Македонска администрација.:toe:

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Pa ajde donesi nekoj koj ke gi vrati nazad od "odmori" rabotnicive, Grujo e mnogu tup i glup da stori pojke, samo mora da pripazis nekoj takov "gazda" da doneses..koj nema da im gi skratuva pravata na "rabotnicite"... da se odmaraat.

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Pa ajde donesi nekoj koj ke gi vrati nazad od "odmori" rabotnicive, Grujo e mnogu tup i glup da stori pojke, samo mora da pripazis nekoj takov "gazda" da doneses..koj nema da im gi skratuva pravata na "rabotnicite"... da se odmaraat.
Vidi brat-ot.....nisto na ovoj svet ne uspeva taka dobro kako USPEHOT, nisto ne tera na rabota kako PARATA. Koga ima PARA ..nema ni kafe, ni odmor, ni butur.....muabetot so prijatelite, spienjeto.... go presmetuvas kolku te cini... :) za forumi da ne zboruvame...:)
Znaci NEMA PARA... zatoa narod nema "prava"....
Nasive "gazdi" bi sakale so k..ot u ruka pari da praat, a spasitelive stranski..nasle trlo bez kucinja ..pa STRIZAT... :)...FYR-ovci.. :)
Bidejki ste mladi i glupi i nikogas ne ste svatile zosto po eden vakov "kapitalizam", pred vek i kusur se pijavila socijalsitickata idea, na mnogu popametni mesta od glupa Makedonija... kako moznost za izlez od toj tunel....ni ostanuva uste vek i kusur da svatite...:)
Sto e toa prema vecnosta.....??? koja e pred nas svetlo osvetlena od Herr Gwujo i negovite guru ekonomisti ...:) i spin doktori...:)
Sto e najinteresno...sekogas posledni svakame.......dignete pogled, procitajte sto mozgaat najgolemite ekonomski mozoci, ili i ponataka ke ve "vozat" mangupi , koi nasle prosta seljacaana za toj sport...:)

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.863
Поени од реакции
4.815
Фантастично паметно кажано. Како не беше роден порано само, па наместо Блаже Конески ти да ни ја ревидираше граматиката. Гледај колку убаво склопена реченица (обележаното со сино). Лет 3, само еден одговор, ради “работници“ како Субзеро, кои што немаат основна свест и писменост, многу работодавци и вистински умови мака мачат.

А тоа црвеното... Хехе, абе престани да пишуваш на странски јазик, се посрамотуваш. Ме подсеќа на една аптека на Водњанска со натпис

“Работи ме со рецепти“
Abe slepec (moram vaka da te narecam=blaze koneski)kako prvo ne dozovoluvam vojnici na celo so Vlado Buckovski da kazuvaat koj kolku ima svest i pismenost...Nemas replika na muabetot ok..Se fakas za gramticki raboti (opoziciski stav na davenje i fakanje za slamka) ok i toa
Temava e sosem drugo nesto ne gramaticko citanje...Ako imas nekoj stav,replika iznesi go,ne laj...
Izvini ako se uvredi...:smir:

Macedonia>>Europe

Faster Than Light
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.582
Поени од реакции
836
Ја знаете приказната "Царот е гол"? Е тоа им е политиката на СДСФИРОМ. Божем само паметните можеле да ја сфатат нивната политика, а толку е очигледна нивната неспособност што и едно дете како во приказната може да го воочи тоа.

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Ја знаете приказната "Царот е гол"? Е тоа им е политиката на СДСФИРОМ. Божем само паметните можеле да ја сфатат нивната политика, а толку е очигледна нивната неспособност што и едно дете како во приказната може да го воочи тоа.
I ti ja uoci..??? bravo ..napreden nekoj spermatozoid...:)

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Јас да донесам,ааа не бе Брат,има луѓе кој се дебело платени да носат дури и со мои и твои пари.Всушност не мора ни да носам,сами ќе дојдат ако им створам услови по нивна мерка.Со новиот закон не се ствараат услови што ги бараат светските но и домашните вистински “газди“,со новиот закон се привлекуваат криминалци кој ни ги представуваат како газди а тие всушност се “перачи на пари“ од нивните земји.Неколкумина потенцијални инвеститори му укажуваа на Гвујо дека давачките за вработените се превисоки,всушност највисоки во регионов според примањата,а Гвујовата тајфа побара тоа да им се нацрта на табла за да разберат,иако газдите немаат време да им цртаат.

Има уште една со царот во која се користеше:
-Пиј си кафе,пиј си тутун,и азното само ќе си дојде.
Изгледа властиве многу ја гледаат таа епизода па ни спроведуваат слична теза,која успева само на ТВ која е во распаѓање,па затоа мора да репризира Стари Македонски Приказни.:smir:

B

Borg_Drone

Гостин

Повеќе од 40 саати неделно не смееш да работиш...барем според закон.
Еве ја ќе ви давам пример дека понекогаш и јас работам повеќе од тоа. Демек треба прекувремено да ми се плати. Никој ништо не ми плаќа. Да се бунам? Па со новиов закон да ме избркаат и да не ме обештетат? Не фала. Ќе треба да наведнам глава и да ќутам....Да размислам малце...како беше зборот кога тоа ќе се случи на државно ниво, кога работник не смее да се побуни против работодавецот дека ќе добие отказ...

Ениуан?

Со среќа. Ептен идеме напред:)

Рајмз друже џабе зборуваш само ќе се нервираш.....не се ни мачи да објаснуваш, подобро чувај си го здравјето ќе ти треба за да можат овие гадовиве да ти ја вадат маста и на крај да не ти дадат уште и плата, мизерна од 100 евра....
Платите се непроменети, а храната е многу, премногу поскапена, работодавачот те шета како што му душа сака, му е гајле и да си отидеш, има полно невработени во државава..а ваквите закони ги носат само заради тоа што истите тие гадови ги финансираат кампањите на нашиве "спасители" , сепак има доста фирми од Македонија кои ги спонзорираат кампањите и на ВМРО и на СДСМ, е за вакви луксузи да имаат некои гадови...
За да можат да ти ја цицаат крвта, и на крај да не ти дадат на крајот од месецот плата......

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
B

Borg_Drone

Гостин
Ако се смилуваат можеби ќе дадат.:toe:
Не, кај нас нема милост, кај нас само ти ја цицаат крвта и маста, ништо друго нема..
Уште и ќе те навредува на работа, ќе направи пред другите да се чуствуваш како лајно... и после тоа немале желба за работа луѓево, па ќе немаат со вакво недавање на плати, и со ваков третман спрема работникот...
Нема тоа кај нас милост и сл. тоа е измислено, овој народ овдека е лаком, алчен, и никој не гледа да ти помогне, секој гледа да те уништи...

ОФФ
Нека ми извинат модераторите и администраторите на овој ОФФ ТОПИК но тука прочитав некои мислења кои премногу ме иритираа, и пробував некако да се воздржам да одговорам, но неможев да издржам...
Некој ќе попува тука а не излегол на терен да осети како се заработува парчето леб кај другите...

Kajgana Shop

На врв Bottom