Се кратат правата на работниците

Член од
30 мај 2008
Мислења
830
Поени од реакции
27
Ах мори Сојне , кој те лажит да ми тресиш вакви глупосци???
Ами Кљусто ,бог да го прости другарице ,шо си купи една тајота од тије јапонцките го мервиш со рошавата аждаја Црвенковски???? црви да го јадат на живо.Да си почниш од Зоки Поки да читаш , и кога ке се изначиташ дојди да тресниш една розева , доста ти се зелени , чунки админ че те прајме:smir:
Ne bidi tolku prost,voopsto ne si interesen.

Dolphin

Pirate of the Caribbean
Член од
3 март 2005
Мислења
1.296
Поени од реакции
57
Ne bidi tolku prost,voopsto ne si interesen.
Те молам, не плукај кон некој како Гораздс. Употреби збор “мервиш“... Тој не постои ни во дијалект, туку е нгова кованица, скратено од “меруваш“. Значи ако ме лишиш од простотата и глупоќата на луѓе како него тука, каде ќе ги барам како репрезенти јас подоцна?

Член од
3 октомври 2008
Мислења
39
Поени од реакции
1
И јас како мал сум паднал на глава ама овај паднал и изгледа многу се удрил :tapp:.Ќе им заминеле работниците :pos2:.Море портпароле ова е МАКЕДОНИЈА алоооооо...
"Очекуваме работодавците да ги почитуваат законските измени и да им ги пресметаат во бруто-платата средствата за храна и за превоз на вработените. Со тоа ќе ги задржат вработените, а во спротивно, ако им ги намалат платите за тие износи, ќе се доведат во опасност да им заминат работниците. Ризикот е на стопанствениците, кои треба од новиот систем на бруто-плати да го извлечат корисното и да им остане простор за заштеда на средства што можат да ги искористат во други намени. Со бруто-платите ќе се заштитат работниците во некои дејности, како што е текстилот, кои примаат по 3.000 денари плата и плус уште толку за храна и превоз", вели Мартин Мартиновски, портпарол на Министерството за финансии.

Член од
30 мај 2008
Мислења
830
Поени од реакции
27
Rabotnikot vo ovoj moment nema nikakvi prava.Si gi prodadovme fabrikite i rudnicite,pa sega pocnavme da proizveduvame nevraboteni.Se raduvame kako izulaveni koga nekoj kupuva nekoj kapacitet vo Makedonija,a poveketo doagaat da perat prljavi pari.Vo pocetokot e dobro dodeka ja postignat celta,a potoa naogaat izgovor da ja zatvorat fabrikata i lugeto da gi ostavat na ulica.Ova e moe mislenje,pa koj saka neka me kritikuva.Na mene sekako ne mi e ubavo.

Kajgana Shop

На врв Bottom