Се е ок, нели?

• Креатор на темата Сатори
  • Време на започнување
М

Мрак

Гостин
Јас правам така, затоа што колку повеќе луѓе знаат дека не е се ок-толку повеќе се зборува за тоа. Можеби ќе помогнат, но поубаво ми е да си преќутам, да помине периодот, сама со себе да се изборам и толку. И онака на никој не му е многу гајле дали е се ок:) Многу ретко кажувам кога не е нешто ок и тоа на луѓе кои ќе ме разберат и ќе бидат секогаш тука за мене. Ок, не секогаш, секогаш е преголем збор ама на луѓе кои очекувам да бидат тука подолго:)

devojka111

i'm real
Член од
28 декември 2008
Мислења
1.937
Поени од реакции
148
Јас викам - "секое чудо за 3 дена"
Што и да биде ќе помине, потребно е само време да "легне" проблемот.
Се ќе биде добро, потребнa е само верба и позитивни мисли во нашите главчиња :)

Член од
25 септември 2009
Мислења
91
Поени од реакции
10
Сум поминувала низ многу тешки периоди.
Тие периоди понекогаш траеле и по неколку месеци. Но, не сум дозволила никогаш да го покажам тоа пред другите.
Луѓето што ми знчат најмногу, знаат за повеќето од работите низ кои сум поминала. Секогаш сум ја имала најголема можна подршка од нив.
Но, има работи и некои периоди низ кои сум минала, за кои ни тие не знаат.
Бидејќи сум личност која повеќе е повлечена во себе, ретко да ги кажам работите што ме мачат. А тоа е затоа што увидов дека повеќето од луѓето гледаат само повеќе да ти чепкаат во раната која што најмногу те боли, за да се исполнат себе си.:toe:

Член од
22 септември 2008
Мислења
153
Поени од реакции
13
I've been through more shit that you see on TV.
али life goes on. Кога не ми е нешо океј, не кријам. Зашто? Така се осеќам, зашо да се замарам да кријам и да ставам face smiles.
Некогаш и да сакаш, неможеш да ставиш во глава позитивни мисли. Ама најчесто таквите денови не завршуваат секогаш така, ме расположува друштвото, дури некогаш и мали ситници.
Многу е битно да имаш некој да те сослуша, секогаш колку лошо да се осеќам, после разговор со некоја сакана особа, може многу да направи да се чуствуваш подобро. Сега верувам во само една особа која знае како дишам, сродна душа ми е. Се ќе помине, кога имам лош ден, викам ај утре ќе биде подобро ;)

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Па да, често кријам се под насмевка и си терам со животот. Не сакам на другите да им покажам кога сум ранлив за да не би можеле во следна прилика да го искористат тоа.
Природното право е да секој човек може да искористи се што му стои на располагање само за да полесно опстане.
Зошто јас да не го искористам правото да се прикажам како цврста личност дури и кога сите бродови ми тонат...

Член од
21 декември 2009
Мислења
131
Поени од реакции
26
кога знам што ми е - ставам лажна насмевка
кога се осеќсм бедно без причина, најчесто се тргнам на страна, ако ме прашаат што ми е викам дека не ми е ништо ... а најмногу ме нервира тоа што во таквите моменти, се однесум не баш најкоректно ... малце сум избувлиива ... после ми е криво поради тоа,ама нема назад ...
кога гледам дека некој не лошо расположен, обично не пристапувам со "што ти е" ... поставувам индиректни прашања ... се обисувам да помогнам колку можам повеќе

Кент

Професионалец
Член од
16 февруари 2010
Мислења
255
Поени од реакции
15
Секогаш ја гледам посветлата страна на животот. Никогаш ништо не сфаќам сериозно или трагично.

Д

ДаркхарТ

Гостин
Никогаш не сум глумела. Едноставно таква сум. Колку и да ми се дешаваат срања не покажувам слабост. Со тек на време ти станува скоро сеедно за било какво срање да ти се издешава.

Член од
12 март 2009
Мислења
205
Поени од реакции
13
Во некои ситуации кога ми се рушеше целиот свет што сум го изградила сум се смеела како нездрава и сите се чудеа како после нешто такво се однесував
како се да е ок.
А некогаш пак ми се има случено за нешто не толку лошо и битно да се расплакам пред луѓе :toe:

H

HITCH

Гостин
Ако е ОК значи дека е ОК! Можеш да се правиш нешто што не си пред другите но не и во душата да се лажеш. Не се тапкам по рамо, ако е ОК тогаш е ОК ако не е :tapp: јбг чекам да помине лошиот сон или се борам да биде подобро :toe: купи ден продај испадна :kesa:

п.с. не глумам пред никого, ако не ми е ОК нема да го гњавам никого со моите проблеми

S

StereoLove

Гостин
Уф да,многу пати...а и сега во моментов.
Не е баш лесно да се правиш дека си добро пред другите а не си зошто болката која си ја имал во себе те издава.
Сепак секој си е различен.Некој успева да го прикрие тоа.
Кога сум таква сум многу избувлива,се карам за без причина,сите ми се криви.:uvo:

Член од
25 септември 2008
Мислења
8.785
Поени од реакции
1.556
Не можам да сокријам, одма ми се познава по понашање.:toe:

Член од
22 ноември 2009
Мислења
1.840
Поени од реакции
2.704
Ej diridiridaridej smej se pej i se e okej.Така правам јас, и сокривам се.

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
тоа што нема да ме дотепа ке ме направи уште посилен!!!

Kajgana Shop

На врв Bottom