Се е ок, нели?

• Креатор на темата Сатори
  • Време на започнување
Член од
4 октомври 2009
Мислења
257
Поени од реакции
13
Sum bila vo situacija koga mi bilo mnogu tesko...sum kriela,no bev premnogu skrsena sto normalno mi vlijaese i na odnesuvanje i na se...mi bese premnogu tesko da skrijam no morav :jaj:

Annabel

Неутрална*
Член од
18 декември 2008
Мислења
1.298
Поени од реакции
183
Многу ретко дозволувам другите да приметат дека ми е тешко и дека не се чувствувам баш најдобро.Првенствено тоа го правам затоа што никогаш не сум сакала да замарам некого со моите проблеми.
Да,знам дека е полесно кога ќе разговарам со некого и ќе го споделам тоа што ме мачи ама ете едноставно не сум таква...
Се смеам,гледам да се занимавам со нешто што ќе ми го оттргне вниманието од проблемот,ЛАЖАМ-кога ќе ме прашаат како сум велам: одлично(дури и самата себе си се лажам ајде бе супер си ќе ти помине) и едноставно избегнувам да размислувам за тоа што ме мачи,веднаш ги бркам лошите мисли од глава.
Многу е тешко да се глуми дека си најсреќен на свет а ти тонат сите бродови,ама за мене уште потешко е да му се “ставам“ на некого и него да му го упропастам денот со моите “тажачки“. Наместо тоа би му го направила денот уште поубав за и јас да се чувствувам подобро.

DonJas

Married and Happy
Член од
22 јуни 2008
Мислења
2.651
Поени од реакции
586
Се ли е во ред?
Ви се случило ли, да се чувствувате катастрофално, светот ви се распаѓа, ама сепак за да докажете дека сте силна личност која може да поднесе се, едноставно не покажувате или одавате никакви знаци дека е така?

Секогаш, секоаш си држам се за себе, не ширам многу негативна енергија, и си го перам мозокот дека е е ок, нишо неможе да ме сруши.

~DaRko

Поштен лопов
Член од
29 март 2009
Мислења
5.888
Поени од реакции
2.481
секако да. И еден мој совет сите треба да бидеме оптимисти и што и да се случи секогаш викај ,,се е ок,, :smir:

Член од
16 октомври 2009
Мислења
593
Поени од реакции
28
Секогаш кога сум таква ситуација само од внатре сум.На надворешен изглед се е ок и тие што не ме знаат многу тешко да приметат дека нешто не е у ред.

Член од
15 декември 2007
Мислења
865
Поени од реакции
28
Се е ОК,оти мора да биде ОК,порано или подоцна.

Во најтешките и најмрачните моменти добивам желба да си олеснам малку од товаров што ми тежи на душава,да намалам малку од притисоков што ме гуши,ама самата претстава во мозоков на загрижените,сожалителни погледи макар и на лицата на најблиските,инстантно ја убива таа желба.Ја закопува длабоко.

И тогаш знам,знам дека сум сама и ако не си помогнам сама себеси нема никој друг да ми помогне,па продолжувам напред,сакала или не бидејќи немам друг избор,со надеж за подобри денови и насмевка на лицето, дури и Мадона знае

Hide behind your smile, all the world loves a clown.....

KoNtEjNeR

sapun
Член од
19 декември 2005
Мислења
2.306
Поени од реакции
44
Обично не искажувам чувства... така да ми се случува често.
Моите проблеми се мои, нема потреба да ги замарам другите... поготово не денес, кога 95% глумат дека нешто ги интересира и сакаат да помогнат. Ги интересира да... за твојата несреќа да биде трач муабет :)

bounty_hunter

Фатенко
Член од
13 октомври 2009
Мислења
1.268
Поени од реакции
322
Не бе, ништо не е ок. Ебати кобач(к)ите, ебати мозокот што го немаат и ебати желбите да ти посерат нешто што мислиш дека е убаво. Ебаве песојте, што ве боли ако си мочам во мој двор:toe:. Абе, да ме ебиш не знам што пак се замарам. :uvo:

Утре се ќе биде "OK".

DonRistovski

Peace Disturber
Член од
1 септември 2009
Мислења
3.558
Поени од реакции
4.492
Ќе ти поолесни ако направиш муабет со некој за маките...ем ќе добиеш некој совет, ем полесно ќе ти биде на душата :smir:

Член од
16 октомври 2009
Мислења
593
Поени од реакции
28
За полесно ќе биде ама џабе.Пак мака ќе се има.Затоа најдобро е кога само ќе си најдеме решение.

Член од
8 мај 2009
Мислења
284
Поени од реакции
102
Едноставно кога ми е тешко избегнувам да се движам во гужва со цел да ја одбегнам тежината на маската... не сакам да се изложувам самата себеси на поголеми непријатности кога не морам:pipi:

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.613
Ако нешто не е ок, доаѓам дома и се затворам, за да немам контакт со некого. И потоа спијам.

После спиењето обично подобро се справувам со потешкотиите, зашто мозокот ми е поодморен и поспремен да се соочи со предизвиците.

Lucy in The Sky

A girl with kaleidoscope eyes
Член од
8 март 2009
Мислења
304
Поени од реакции
34
Скоро никогаш не ги кажувам проблемите. Не ми е потребно сожалување, кога знам дека никој неможе да ми помогне.
Најчесто се затворам во свој свет. Спијам долго време.
И да, понекогаш сакам некој навистина да се запраша што ми е во тие моменти, и сакам некој тоа да го направи без јас да го замолам и да му кажам.
А бидејќи ретки се таквите, останувам во тишина.

VeS

.
Член од
16 мај 2008
Мислења
4.749
Поени од реакции
2.355
Шо и да ми е, мајка ми секогаш знае дали е или не е ок. И да сакам да скријам нешо од неа неможам.
А,кога сум во друштво секогаш гледам да се расположам и да ги тргнам барем малку мислите,ама после пак ќе си е истото.
Сепак, понекогаш е подобро да разговараш со некој близок,отколку да кријаш во себе, колку-толку барем можи малку оптимизам да ти даде.

kIRe9

OK. u'r right
Член од
4 март 2009
Мислења
1.419
Поени од реакции
73
ne[o [o najvi[e mrzam e koa mi vikaat OK e ...aa ne e..daleku od toa e.. ali :toe:

:toe:

Kajgana Shop

На врв Bottom