Сендвичара "Седмица"

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Комбиниран имаш два со пилешка салама и со ,,друга,,.
Значи коа ке нарачаш ке напоменеш со пилешка салама и таков ти даваат.

А за хамбургерот секој пат прашувам со какво месо е.Тие викаат со телешко-говедско,па сеа они ако ме лажат,на нивна глава гревот:).
Мене покојниот Бада, ми викаше дека свинско-телешко е месото. :)

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Те прашав да кежеш какво месо има, ама Армин ми одговоре. Не се нервирај :lol:

Член од
2 септември 2007
Мислења
2.155
Поени од реакции
176
О... Седмица...

Тие компирчиња, тој кечап, тој мајонез, па со буковец одозгора... Убедливо најдобрата брза храна во градот! Порано јадев по цел хамбургер, сега или го делам со некој, или земам комбиниран зошто ме прејадува ептен... Инаку, тоа со цената што ја покачуваат цело време стварно и мене ме нервира ама што кога им се може? Не им се намалува гужвата, кога и да влезам има ред до врата!

Член од
24 мај 2007
Мислења
5.124
Поени од реакции
35
Комбиниран имаш два со пилешка салама и со ,,друга,,.
Значи коа ке нарачаш ке напоменеш со пилешка салама и таков ти даваат.

А за хамбургерот секој пат прашувам со какво месо е.Тие викаат со телешко-говедско,па сеа они ако ме лажат,на нивна глава гревот:).
Не сум видел хамбургер со свинско месо.:toe: (ебаго :) )

А ти Крејзи паше мое, хоби ти е офф топици да рокаш по темиве, а ? :)

\m/arko

A place where the beer flows like wine...
Член од
15 јануари 2008
Мислења
6.357
Поени од реакции
790
јадел некој жешко куче од седмица да каже дали е добро за јадење???

иначе http://www.7.com.mk/

E

`EsCaPe`

Гостин
Мммм пред некој ден сестра ми ми донесе хамбургер од ваму , и вкусен многу стварно , ама повеќе од пола не можев да го изедам..:nesum:
А за цените не ми е гајле , друг плаќа ..:pos:

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Не сум видел хамбургер со свинска салама ја.:toe:

А ти Крејзи паше мое, хоби ти е офф топици да рокаш по темиве, а ? :)
О Шушмо еден кај си видел ти хамбургер со салама.
Со плескавица е хамбургер бе.

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Те прашав да кежеш какво месо има, ама Армин ми одговоре. Не се нервирај :lol:
Почнувајќи од историјата во која се вели дека првите плескавици биле направени во Македонија, па се до ден денес општиот принцип и правило е да се прави плескавизата за хамбургер од чисто говедско месо. А тоа колку преваранти има денес, и што се не сеуште ставаат во плескавиците јас неможам да ти гарантирам. Инаку обично што сум чул дека се става е свинско месо, пошто е поевтино, соја дека е уште поевтина, дури и сода бикарбона што е најевтино ама ја прави плескавицата екстра голема да изгледа, кога всушост е полна со воздух.
Распрашај се за сигурно како и што ставаат во седмица.

\m/arko

A place where the beer flows like wine...
Член од
15 јануари 2008
Мислења
6.357
Поени од реакции
790
Почнувајќи од историјата во која се вели дека првите плескавици биле направени во Македонија, па се до ден денес општиот принцип и правило е да се прави плескавизата за хамбургер од чисто говедско месо. А тоа колку преваранти има денес, и што се не сеуште ставаат во плескавиците јас неможам да ти гарантирам. Инаку обично што сум чул дека се става е свинско месо, пошто е поевтино, соја дека е уште поевтина, дури и сода бикарбона што е најевтино ама ја прави плескавицата екстра голема да изгледа, кога всушост е полна со воздух.
Распрашај се за сигурно како и што ставаат во седмица.
тоа сода бикарбона незнам дали ставаат ама дефинитивно плескавицата ја полнат со презла, затоа не е истата плескавица од сендвичариве и од некоја асална кафана или гостилница или пивница или било што кај што има скара

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
17.018
Поени од реакции
51.253
Иначе за во град таа 7ица обавезно избегвајте да ви праи хамбургер таа една млада плава ич не тура помфрит обавезно подесувајте се кај таа црната слаба госпожа пошто става без усул sdво Аеродром исто е кај сите ставаат добро
Иначе мој рекорд за изедено од таму 2 хамбургера еден со и еден без помфрит(што ми се деси после не можам да објаснам)а еден дугар акна 2 цели и еден без помфрит
а вие што не јадете свинско ич кур да не ве боли и така све е соја внатре за волумен

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Точно.Соја е.Кај таа со црната коса кратка да идете она пуни ненормално:)

Kajgana Shop

На врв Bottom