- Член од
- 14 август 2006
- Мислења
- 45.352
- Поени од реакции
- 84.573
Леле мајко колку немаат врска Розенкројцерите, Темпларите со про-сатанистичката "Црна Ружа", или сатанизмот на мочкото Ла Веј. Текстовиве се каша попара.
оф лесно можно, од овде ми се податоците http://www.stormfront.org/forum/showthread.php/1057-1077-1082-1090-1077-255891.html , а гледам дека многу религии/филозофии со кои сум запознаено ги имаат претставено во лоша конотација...new age-ot на пример, reiki, hare krishna (bhakti yoga), yoga-ta и слично..Имаш доста точни податоци, но се искривено испреплетени сите учења и намерно лошо поврзани. А многумина од нив врска немаат едно со друго.
Епа може некој од таму си зел за работа да си ја изрекламира Црната ружа.... да ти е јасно тие се САТАНИСТИ.оф лесно можно, од овде ми се податоците http://www.stormfront.org/forum/showthread.php/1057-1077-1082-1090-1077-255891.html , а гледам дека многу религии/филозофии со кои сум запознаено ги имаат претставено во лоша конотација...new age-ot на пример, reiki, hare krishna (bhakti yoga), yoga-ta и слично..
Dont shoot the messinger
Не баш така на пр. сатанизмот е од почетокот - неможе да постои сатанизам без постоење на библија (христијанство) во спротивно ќе нема за што да спори и како што им е намена да создава страв кај христијаните.interesno e toa sto sektite se pojavuvaat za vreme na inkvizicijata vo pocetokot tie se vo sklop na hristijanstvoto no potoa poleka e odalecuvaat i stanuvaat naj golemi protivnici no ne na hristijanstvoto tuku na crkvata sega nekoi od nivt se mnogu daleku od ovaa religija a nekoi ostanuvaat bliski da spomnam deka i protestantite na pocetokot se sekta no denes se tolku prosireni sto veke prerasnaa vo religija
Дрле уште од почетокот пишуваме за нивното најштетно дејство - ги разобличуваме... е сега може и да има некој кој не тука ама на други теми пр. религија ќе влијае на ресудувањето..Ова тема уште од почеток ми гледа сумлива.Те некој не знае што се тоа секти и кои се тие те некој му објаснува на јадниот незнајник.Ова ке да ми личи на добра реклама за сективе а узпат ако може некој да се навлече на нешто(секта) па тоа е бакшиш.Јас мислам под итно клуч на темава и бришење ако е можно.
п.с. само православен христијанин и ништо друго.
se slagam so tebedrle mene sekoja godina mi pustaat pismo polno so gluposti pa mozda itoj sto ja otvori temava e od niv pa saka toa da se ispupolizira
zasto kluc temata e opasna da ali treba da se znaat nekoi raboti koi ponataaka ke ti se najdat u smisla da ne zapadnesh u nekoja od ovie bljuvotini kapirash od tuka nikoj ne uci ti da vlezesh u sekta i ne se sektashi lugevo sho pishuvaat!Администратори и Модератори мислам дека на Темава треба клуч овие се опасни работи.
се исплшиле сите хаха ..... ова е за разоткривање бе од каде ти утре ќе знаеш кои сесекти и на какви начини ќе се обидат да те придобијат ???Администратори и Модератори мислам дека на Темава треба клуч овие се опасни работи.