Секти

Член од
14 август 2006
Мислења
45.352
Поени од реакции
84.574
Леле мајко колку немаат врска Розенкројцерите, Темпларите со про-сатанистичката "Црна Ружа", или сатанизмот на мочкото Ла Веј. Текстовиве се каша попара.

Член од
20 март 2007
Мислења
8.493
Поени од реакции
308
вад д ф?
србопедедија?
Ден Браун, Кодот на ДаВинчиДва?

Член од
14 август 2006
Мислења
45.352
Поени од реакции
84.574
Имаш доста точни податоци, но се искривено испреплетени сите учења и намерно лошо поврзани. А многумина од нив врска немаат едно со друго.

B

babsy

Гостин
Имаш доста точни податоци, но се искривено испреплетени сите учења и намерно лошо поврзани. А многумина од нив врска немаат едно со друго.
оф лесно можно, од овде ми се податоците http://www.stormfront.org/forum/showthread.php/1057-1077-1082-1090-1077-255891.html , а гледам дека многу религии/филозофии со кои сум запознаено ги имаат претставено во лоша конотација...new age-ot на пример, reiki, hare krishna (bhakti yoga), yoga-ta и слично..

Dont shoot the messinger:)

Smasher

Професионален молер
Член од
27 јуни 2007
Мислења
811
Поени од реакции
9
Девијации... девијации... мотање луѓе... и моралистички фракции...
Има полно секти, затворени религиозни кругови, сите ја користат човечката заслепеност неспособност да се ослободи по пат на вистинското сознание на она што е добро и корисно за него и за човештвото и го залажуваат како што сакаат нивните креатори.

CELTIK

magionicar
Член од
23 декември 2007
Мислења
2.909
Поени од реакции
839
interesno e toa sto sektite se pojavuvaat za vreme na inkvizicijata vo pocetokot tie se vo sklop na hristijanstvoto no potoa poleka e odalecuvaat i stanuvaat naj golemi protivnici no ne na hristijanstvoto tuku na crkvata sega nekoi od nivt se mnogu daleku od ovaa religija a nekoi ostanuvaat bliski da spomnam deka i protestantite na pocetokot se sekta no denes se tolku prosireni sto veke prerasnaa vo religija

D

drle

Гостин
Ова тема уште од почеток ми гледа сумлива.Те некој не знае што се тоа секти и кои се тие те некој му објаснува на јадниот незнајник.Ова ке да ми личи на добра реклама за сективе а узпат ако може некој да се навлече на нешто(секта) па тоа е бакшиш.Јас мислам под итно клуч на темава и бришење ако е можно.

п.с. само православен христијанин и ништо друго.

CELTIK

magionicar
Член од
23 декември 2007
Мислења
2.909
Поени од реакции
839
se slagam so tebedrle mene sekoja godina mi pustaat pismo polno so gluposti pa mozda itoj sto ja otvori temava e od niv pa saka toa da se ispupolizira

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
оф лесно можно, од овде ми се податоците http://www.stormfront.org/forum/showthread.php/1057-1077-1082-1090-1077-255891.html , а гледам дека многу религии/филозофии со кои сум запознаено ги имаат претставено во лоша конотација...new age-ot на пример, reiki, hare krishna (bhakti yoga), yoga-ta и слично..
Dont shoot the messinger:)
Епа може некој од таму си зел за работа да си ја изрекламира Црната ружа.... да ти е јасно тие се САТАНИСТИ.

interesno e toa sto sektite se pojavuvaat za vreme na inkvizicijata vo pocetokot tie se vo sklop na hristijanstvoto no potoa poleka e odalecuvaat i stanuvaat naj golemi protivnici no ne na hristijanstvoto tuku na crkvata sega nekoi od nivt se mnogu daleku od ovaa religija a nekoi ostanuvaat bliski da spomnam deka i protestantite na pocetokot se sekta no denes se tolku prosireni sto veke prerasnaa vo religija
Не баш така на пр. сатанизмот е од почетокот - неможе да постои сатанизам без постоење на библија (христијанство) во спротивно ќе нема за што да спори и како што им е намена да создава страв кај христијаните.

Ова тема уште од почеток ми гледа сумлива.Те некој не знае што се тоа секти и кои се тие те некој му објаснува на јадниот незнајник.Ова ке да ми личи на добра реклама за сективе а узпат ако може некој да се навлече на нешто(секта) па тоа е бакшиш.Јас мислам под итно клуч на темава и бришење ако е можно.
п.с. само православен христијанин и ништо друго.
Дрле уште од почетокот пишуваме за нивното најштетно дејство - ги разобличуваме... е сега може и да има некој кој не тука ама на други теми пр. религија ќе влијае на ресудувањето..
и за крај ако имаше само христијани (со мислење како твоето) ќе ја немаше темава (освем за сатанистите и нивните култови).

важи и за тебе пиши што знаеш да ги научиш другите.

se slagam so tebedrle mene sekoja godina mi pustaat pismo polno so gluposti pa mozda itoj sto ja otvori temava e od niv pa saka toa da se ispupolizira

Член од
1 февруари 2007
Мислења
408
Поени од реакции
15
CELTIK машко
ако за нешто немаш познавње немој да пишувал клупости во периодот на ингвизацијата се појавуваат некој од поновите секти но старите секти и ереси како Ариевата, Несторијанската, монофизитската , монотелицката иконоборската, павликијанската и мн. други да не ги редам се осудени на првите 7 вселенски собори така да 95% од денешниве секти се мешавина од овие стари секти иначе з аинформација 7 вселенски собор е одржан во 797 во Никеја

Член од
1 февруари 2007
Мислења
408
Поени од реакции
15
Седум Вселенски Собори Одржани од Православната Црква во првите векови од Христијанството
1. Првиот 325 год во Никеа против Ариј кој учел дека Христос е создаден ** Христос предвечно се раѓа
2. Вториот 380 год во Цариград против Македониј кој учел дека Светиот Дух е создаден.
** Св Дух Произлегува
3. Третиот 413 год во Ефес против Несториј кој учел дека:
Во Христос има две личности и дека се родил како обичен човек, а Марија ја нарекол Христородица.
**Христос е Една Личност, Он се раѓа како Богочовек
4. Четвртиот 451 год во Халкидон против Диоскор и Евтихиј кој учеле:
Христос не е човек, во него има само една Божја природа, односно дека Христос е само Бог
** Христос е совршен Бог и совршен Човек
5. Петиот 553 год во Константинопол против Ориген кој учел:
Бог е милостив и дека во пеколот маките нема да бидат вечни.
Исто така Ориген погрешно учеше дека телото на оние што ќе се спасат нема да воскресне
** Православното учење е дека и во рајот и во пеколот луѓето ќе добиат ново преобразено Тело
Ние ќе воскреснеме со Телото и Душата заедно. Едни во вечни маки, а други во вечна радост
6. Шестиот 680 год против монотелитите, оние кои учеле дека во Христос има само една Волја
** Христос има две вољи, Божја и Човечка. Човечката секогаш се покорува на Божјата
7. Седмиот 797 год во Никеа против иконоборците, оние кои учат дека не треба да се цртаат икони
** Божјата природа во Христос е неопислива, но човечката природа може да се нацрта на икона
Соборот воведе поклонување на Бог, пред Иконите на Христос, Богородица, и сите Светии.
Иконите се Прозорци Небесни
Иконите се исполнети со Благодатни Енергии на Св Дух кои чудесно помагаат во нашиот Живот
Иконите се предслика на Царството Небесно, погледот во нив е Предизвик за Силен Духовен Живот

Famous Last W

I LoV3 YoU..
Член од
24 август 2007
Мислења
1.515
Поени од реакции
5
Администратори и Модератори мислам дека на Темава треба клуч овие се опасни работи.

iis

Mraf4i
Член од
12 септември 2007
Мислења
432
Поени од реакции
16
Администратори и Модератори мислам дека на Темава треба клуч овие се опасни работи.
zasto kluc temata e opasna da ali treba da se znaat nekoi raboti koi ponataaka ke ti se najdat u smisla da ne zapadnesh u nekoja od ovie bljuvotini kapirash od tuka nikoj ne uci ti da vlezesh u sekta i ne se sektashi lugevo sho pishuvaat!

Член од
25 мај 2007
Мислења
6.662
Поени од реакции
949
Има некој што е во некоја секта?

И како можа да бидат излажани толку лесно и како телиња да следат некого што им зборува. Направи тоа направи она. Господ ова правел Сатаната она правела.

Мижи да те баем и приказни за мали деца,

само што во овие приказни има понекогаш и жртви.

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
се исплшиле сите хаха ..... ова е за разоткривање бе од каде ти утре ќе знаеш кои сесекти и на какви начини ќе се обидат да те придобијат ???

Kajgana Shop

На врв Bottom