Секс школо

Gjoroski

Master in Bodybuilding and Fitness Methods, IFBB
Член од
14 септември 2009
Мислења
1.332
Поени од реакции
998
Значи спермата во телото на девојката може да преживее до 5 дена. Во повеќето случаи преживува само ден/два но ако прогуглаш ќе видиш дека бројката е до 5 дена. Но тоа е во оптимални услови, на здрава сперма да.. може и до 5. Не заборавај потребен е само еден мал сперматозоид да преживее од милионите исфрлени и да си го чека јајценцето да дојде.
А спермата која е изложена на воздух умира од неколку минути до саат.
Ти Благодарам на корекцијата, иако делува малку за мене невозможно. Но, не штеди да се знае и има во предвид и покарај невозможноста. Во мое време немаше гуглање, па ова беа медицински информации. Е сега во време на гуглањето, со оптимални услови, на средина и здравје на два живи организма, можно е и до 5, како што велиш ти. Но, пооптимлани услови на два човечки субјекта можеше да се најдат во мое време, без никаква навреда на денешното здравје на младата популација(затоа што и јас сум засегнат, сепак и јас сум присутен меѓу живите), па се кажуваа 2 дена или 48 часа. Некои делови од медицината се напреднати, иако голем дел од медицината е ужасно заостаната (напредната е во областа на електрониата и дијагностиката, а никако во излекување) па чување на човечки делови, органи, сперматозоиди, крв, матични клетки...ОК.
Доколку имате стална врска, ова од искуство, и се работи за двајца здрави личности, лесно може да се одредат плодни и не плодни денови и без воопшто никакви проблеми да се ужива и во овој дел од сексот. Ова од искуство, без гугл.

Член од
14 јануари 2010
Мислења
3
Поени од реакции
0
Имам еден проблем со прерано свршување, незнам во што е работата, дали се возбудувам премногу во предиграта или нешто до мене е појма немам..на пр. имаме предигра од едно 10-15мин и потоа кога ќе го внесам и кога ќе започнеме со сексот за едно 4-5мин јас сум готов..дури ми се случи пред недела време дури и за пократко време од тоа..ако може некој да ми даде некој совет или да ми помогне околу ова ќе му бидам благодарен..

Gjoroski

Член од
14 септември 2009
Мислења
1.332
Поени од реакции
998
Имам еден проблем со прерано свршување, незнам во што е работата, дали се возбудувам премногу во предиграта или нешто до мене е појма немам..на пр. имаме предигра од едно 10-15мин и потоа кога ќе го внесам и кога ќе започнеме со сексот за едно 4-5мин јас сум готов..дури ми се случи пред недела време дури и за пократко време од тоа..ако може некој да ми даде некој совет или да ми помогне околу ова ќе му бидам благодарен..
Ај, јас ако може некако да ти помогнам.
Прво пробај кога ќе влезеш во неа, да влезеш длабоко и да се задржиш без никакви движења 3-4 минути, диши длабоко и рамномерно, без многу гушкања, да се навикнеш на средината.
Не влегувај премногу во гушкање и нежности, барем не на почтокот.

Ова се разбира, додека не станеш поискусен и поиздржлив.

А, пробај и втора партија веднаш по свршувањето. Ерекцијата останува околу 80% по свршување. Ќе ти биде првите 5 минути малку глупаво и чудно, но верувај ќе ти се врати возбудувањето после тоа и ќе тераш подолго.

Со среќа :wink:

Член од
14 јануари 2010
Мислења
3
Поени од реакции
0
Ај, јас ако може некако да ти помогнам.
Прво пробај кога ќе влезеш во неа, да влезеш длабоко и да се задржиш без никакви движења 3-4 минути, диши длабоко и рамномерно, без многу гушкања, да се навикнеш на средината.
Не влегувај премногу во гушкање и нежности, барем не на почтокот.

Ова се разбира, додека не станеш поискусен и поиздржлив.

А, пробај и втора партија веднаш по свршувањето. Ерекцијата останува околу 80% по свршување. Ќе ти биде првите 5 минути малку глупаво и чудно, но верувај ќе ти се врати возбудувањето после тоа и ќе тераш подолго.

Со среќа :wink:
ај баш ќе пробам..па ќе видиме што како..сепак едно големо БЛАГОДАРАМ до тебе..:)

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
ај баш ќе пробам..па ќе видиме што како..сепак едно големо БЛАГОДАРАМ до тебе..:)
Процедурално. Сум приметил без кондом многу(многу) побрзо свршувам, со кондом терам подолго. :D
И до тоа е

Gjoroski

Член од
14 септември 2009
Мислења
1.332
Поени од реакции
998
Не се откажувајте од втора партија веднаш по првото свршување. Начин да се навикнете да бидете длабоко во убавините на жена :vozbud:

\m/arko

A place where the beer flows like wine...
Член од
15 јануари 2008
Мислења
6.357
Поени од реакции
790
А може и да го лупнеш 1-2 пати пред тоа па да ти фуче.

Gjoroski

Член од
14 септември 2009
Мислења
1.332
Поени од реакции
998
маарко,
не функционира тоа така. Лупање на собна температура, со шмиргла рака, и идеална средина...леле колкава голема разика има :vozbud:

\m/arko

A place where the beer flows like wine...
Член од
15 јануари 2008
Мислења
6.357
Поени од реакции
790
маарко,
не функционира тоа така. Лупање на собна температура, со шмиргла рака, и идеална средина...леле колкава голема разика има :vozbud:
Мслев да си го лупне за да може да издржи каде каде повеќе во сексот после. Нема да си има проблеми.

Gjoroski

Член од
14 септември 2009
Мислења
1.332
Поени од реакции
998
Значи пак не ме разбра.Проблемот не е во тоа да ги испразниш тестисите, туку во средината каде ќе продреше со малиот :vozbud:, значи, температура, влажност, лизгавост, структура, звук кој ќе го имаш на уво за цело време на продирање... нема допирни точки со тоа дали маш нето во тестиси или не.

Член од
4 декември 2007
Мислења
119
Поени од реакции
4
Vo red se site tie zabeleski, denovi broenje ovo ono, no vo realniot svet e podrugo. Iako se neplodni denovite, ako svrsis vo nejze, golemi se sansite da zabremeni. Ne vikam da ne se pazis pri seksualen odnos, ako ides bes guma, no ne premnogu. Koncentriraj se na toa sto go pravis, uzivaj, a ne misli use kolku imas dodeka ne svrsis, pa da racunas koa da go izvadis, poso u toj slucaj golema e moznosta da napravis belja. So samoto uzivanje, neznost, guskanje, predigra, zadigra, svrsuvanjeto ke ti dojde samo po sebe i ako nesakas vo nejze ke si go izvadis nadvor i fino lepo u toalet ili pak ako saka devojkata nekade vrz nejze, pa da imate pricina za tus :wink:

creator_92

haker4e
Член од
16 јануари 2009
Мислења
188
Поени од реакции
3
лесно може да се одредат плодни и не плодни денови и без воопшто никакви проблеми да се ужива и во овој дел од сексот. Ова од искуство, без гугл.
kako lesno moze da se odredat chitav i na pod temata za plodni i neplodni denovi ali nemozam bas bas da go razberam..:S

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Ја вака... ќе си ја прашаш партнерката за потребните податоци - ќе ја пополниш тебелава и ќе видите :)

Само.. не е исто кај сите девојки, зависи од низа фактори дали ќе има доцнење* и сл.

*варијација на плодни и неплодни денови итн (значи не е 100% сигурна)

AtoM-AnT

Dexter
Член од
3 септември 2008
Мислења
4.530
Поени од реакции
583
kako lesno moze da se odredat chitav i na pod temata za plodni i neplodni denovi ali nemozam bas bas da go razberam..:S
Ако ти касни менструацијата тоа значи дека си била активна во плодните денови :smir:

Толку ли ништо не клецна од 14-ти до денес па да ни ги пренесеш искуствата? :drk:

creator_92

haker4e
Член од
16 јануари 2009
Мислења
188
Поени од реакции
3
Ја вака... ќе си ја прашаш партнерката за потребните податоци - ќе ја пополниш тебелава и ќе видите :)

Само.. не е исто кај сите девојки, зависи од низа фактори дали ќе има доцнење* и сл.

*варијација на плодни и неплодни денови итн (значи не е 100% сигурна)
se utepav od chitanje a ustvari ednostavno bilo rrrr fala:$

Ако ти касни менструацијата тоа значи дека си била активна во плодните денови :smir:
sovetov ke go smiri devoj4evo zaso nekad i kasne po edna nedela i za taa edna nedela ona umira mislejki deka neso sme napraile belja i jas pukinjam.. fala..

Kajgana Shop

На врв Bottom