Gjoroski
Master in Bodybuilding and Fitness Methods, IFBB
- Член од
- 14 септември 2009
- Мислења
- 1.332
- Поени од реакции
- 998
Ти Благодарам на корекцијата, иако делува малку за мене невозможно. Но, не штеди да се знае и има во предвид и покарај невозможноста. Во мое време немаше гуглање, па ова беа медицински информации. Е сега во време на гуглањето, со оптимални услови, на средина и здравје на два живи организма, можно е и до 5, како што велиш ти. Но, пооптимлани услови на два човечки субјекта можеше да се најдат во мое време, без никаква навреда на денешното здравје на младата популација(затоа што и јас сум засегнат, сепак и јас сум присутен меѓу живите), па се кажуваа 2 дена или 48 часа. Некои делови од медицината се напреднати, иако голем дел од медицината е ужасно заостаната (напредната е во областа на електрониата и дијагностиката, а никако во излекување) па чување на човечки делови, органи, сперматозоиди, крв, матични клетки...ОК.Значи спермата во телото на девојката може да преживее до 5 дена. Во повеќето случаи преживува само ден/два но ако прогуглаш ќе видиш дека бројката е до 5 дена. Но тоа е во оптимални услови, на здрава сперма да.. може и до 5. Не заборавај потребен е само еден мал сперматозоид да преживее од милионите исфрлени и да си го чека јајценцето да дојде.
А спермата која е изложена на воздух умира од неколку минути до саат.
Доколку имате стална врска, ова од искуство, и се работи за двајца здрави личности, лесно може да се одредат плодни и не плодни денови и без воопшто никакви проблеми да се ужива и во овој дел од сексот. Ова од искуство, без гугл.