Секс школо

Македонец

мразам патетика во натпис
Член од
12 февруари 2007
Мислења
3.928
Поени од реакции
3.813
mnogu iskreno kazano od strana na Ma4ence....nego fintava e so nejziniot post ako go procita nekoja smizla ke se cudi u koj vek zivee ma4ence...tuku da se vratime na glavnoto..
racunaj deka so samiot cin pr. ako mu dades na tipot a ti e prv pat znaj deka nikad nema da go zaboravis a kako vtoro ic ne se zamaraj so toa sto ti go zborat doma(za da nemas odnosi so nego)-pa sigurno nema oni da doznaat deka ti si praela takvo nesto so nego(oti ako e epten ok tipot veruj mi deka on nema da te izdade-znaci od tebe ke zavisi).....i kako treto deka demek neli coekot bil od ponizok rank.....pa ne e krivo deteto so mozda aj da receme nema pari i sl....vazno e deteto da bide nacitano i snaodlivo za da se stekne so status inaku zborovite na tatkoti ke ostanat vistiniti!
:wink:

KoNtEjNeR

sapun
Член од
19 декември 2005
Мислења
2.306
Поени од реакции
44
ej makedon4e za toa deka nema da doznaat... :) i deka nemozat.. ima mnogu nacini da doznaat :)
ali sepak go poddrzuvam tvoeto mislenje, imav post pred toa i mislam bev jasen :)

Член од
21 февруари 2007
Мислења
89
Поени од реакции
6
Fala ti makedonce na sovetot,inace sekad sum iskrena,a so ke pomisli nekoja smizlicka ISKRENO ne me interesira.I vikas nema da me izdade a?:kesa:

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
Ma4ence напиша:
Epa vaka

Iam 19godini.So tipot sum veke skoro edna godina i super mi e.Me saka,me cuva,ne e ljubomoren.Onaka sve nekoe devojce sto moze da posaka go ima on.Samo problemot e vo toa sto moite prvo ne mi dozvoluvaa da iskacam so nego zasto prvo ne e na visok rank kao sto vika tatko mi i celo vreme mi vikaa da raskinam.A ne znaete kolku me saka,duri si planira i da me zaprosi.SEA MOZE VI IZGLEA MALCE CUDNO I SMESNO,ama stvarno mi e problem od druga strana sto majkami mi zabranuva da iam odnosi so nego,jas ne ja slusam ama znaete kolku e bedno nonstop nekoj da vi cedi na glava kako ne bil za tebe,rano mi bilo.I taka.Eve vi go kazav problemot,malce mi bese tesko da se otvoram ama stvarno mi treba sovet.A jas kao sekoja mlada licnost sto saka sakam dago napravam toa,sum probala,ama bas ovie raboti me kocat.
P.S Ve molam ne se smejte na ova:kesa:

Pozdrav4e
Штом сакаш да имаш секс со него и знаеш дека се сакате, онда "попувањето" на твоите не треба уопште да те замара или кочи. Со 19 години си далеку од мало девојче(дури и законски си самата одговорна за себе) кое не знае што прави, па мајка ти и татко ти немаат право и не треба да влијаат врз твоите одлуки, особено за некои што се вака лични.Your body, your choice.
А ако мислиш дека не би го прифатиле тоа дека имаш секс, онда не ни мора да им кажуваш.Чим си сигурна дека сакаш да бидеш со него, онда уживај.Немаш ама ниедна причина да осеќаш грижа на совест и да се кочиш.You go girl!:)

Caligula

Realiziran
Член од
25 јануари 2005
Мислења
895
Поени од реакции
97
Ma4ence напиша:
moite prvo ne mi dozvoluvaa da iskacam so nego zasto prvo ne e na visok rank kao sto vika tatko mi
Pozdrav4e
ako go slusas tatko ti okolu ovoj fakt gadno kje se zaebesh i kje ti steti vo zivotot...osven ako sakas da ostanes hendikepirana i da si najdes bogat maz.

p.s. ne se decata krivi,roditelite se!

Член од
16 февруари 2007
Мислења
1.196
Поени од реакции
10
abe koj gi sisa roditelite. so ima oni da ti se mesaat u zivotot. teraj si rabotata i nemaj gajle.

1. tvoite treba da go pocituvaat tvojot izbor.
2. ako gi slusas niv nema nikogas da nejades nekoj dovolno dobar.
3. sto ako nema pari?? toa ne znaci deka nikogas nema da ima a i da nema pa i ne e sve vo parite.
4. ako stvarno go sakas nemaj gajle tvojti ke razberat i na tvoe mesto ne bi se grizel za nivnoto mislenje zatoa sto tvoe telo tvoj grizi. nemoze oni cel zivot da odlucuvaat za tebe.

pozdrav i so sreka !!

Моето_е_поголемо

муа не ме лазе
Член од
22 јули 2005
Мислења
475
Поени од реакции
21
Прашање на време е кога и ти самата ќе сватиш дека тој не е за тебе. Првин провери кои му се намерите на дечко ти после дојди и ќе правиме муабет.

SCORPIO__20

Your sex is on fire
Член од
1 февруари 2007
Мислења
4.380
Поени од реакции
71
aiiii ama dobar sovet si i dal... sfaka cest ona postavuva eden problem a ti i odgovarash na ..drug problem..moze stvarno deckoto ja saka !

Моето_е_поголемо

муа не ме лазе
Член од
22 јули 2005
Мислења
475
Поени од реакции
21
SCORPIO__20 напиша:
aiiii ama dobar sovet si i dal... sfaka cest ona postavuva eden problem a ti i odgovarash na ..drug problem..moze stvarno deckoto ja saka !
Можеби не е никаков одговор, јас барем и кажав што мислам, а секако дека вие помладите мислите дека се знаете и дека знаете што е правилно а всушност цело време лутате бидејќи сте изгубени. И не сакав да кажам ама морам да ви кажам дека е многу лесно човек да манипулира со вас (да ве издигне и да ве тресне долу). Искуството не се купува.

п.с. на тинејџер му е важно да биде прв, на зрел човек му е важно да биде последен.

PlayBoY

I am the MuNgoS
Член од
6 февруари 2007
Мислења
1.063
Поени од реакции
5
ZA MA4ENCE:

Togas ne mi davaa da idam so nea oti bila povozrasna od mene,ja 8 odd a ona 2 godina, demek ke me ucela na nekoi raboti sto ne treba ,"SEX", i zatoa.

Член од
12 февруари 2007
Мислења
61
Поени од реакции
0
е добро бе луге оваа тема е за секс едукација или "проблемот на Ma4ence" (не ме свакаj погрешно Ma4ence), даjте нешто корисно..
е сега тоа што сакам да го знам или да научам повеке за него е предиграта.. сешто се очекува од едно машко.. таjни зафати?, нешто кое ке ми помогне за брзо и лесно "запалуванjе" на партнерката...
дали да триjaм "таму", како да го правам тоа...
аjде македонски девоjkи кажете ми нешто на таа тема.. JUST HELP ME

[MkD]Scout

~Fade to Black~
Член од
28 јануари 2007
Мислења
1.485
Поени од реакции
9
малку забега темава искрено ама МОРАМ да дадам и мој придонес!

Еј зарем сте толку огорчени од родителите?
Еј па овде не гледам никаква благодарност за тоа што некој се грижел за вас додека да станете вие САМОСТАЛНИ ЛИЧНОСТИ СО СВОЕ ЈАС!
Па добро бе мајку му стара па разбирате ли вие дека родителите не ве гледаат со исти очи ко што ве гледаат секојдневните ликови што ги срекавате на улица?
Знаете ли дека постојат цел спектар од профили на родители (еден премногу заштитник,друг кој нема ни намера да се грижи за своето дете , трет кој своето дете го продава)?!
крајно ме изиритираа сите постови кои велат нешто во стилот ma koj gi e*e roditelite imas 19 godini pravi sto sakas!
Зошто такво размислување? Сепак родителот е тој кој ке те подржи кога никој друг нема да биде тука па и ако имаш 19 и 20 и 50 години...

Јас искрено мислам дека ma4ence својот проблем што го има со родителите е од друг карактер!
по мое мислење е: родителите имаат свој план и своја замисла за тоа како треба да се движи и во која насока животот на нивната керка..
Ако сте од различни класи и ако таа разлика на вас не ви пречи не гледам проблем..се согласувам со makedon4e кога вели цитирам "vazno e deteto da bide nacitano i snaodlivo za da se stekne so status inaku zborovite na tatkoti ke ostanat vistiniti!"
и за крај мој предлог е:
Седни ги мајка ти и татко ти на убав разговор!
Нека трае колку сака..пристапи им со благодарност кон сето она што тие го направиле за тебе и побарај од нив разбирање за она што ке го кажеш..Објасни им колку што можеш поубаво (не препорачувам навлегување во детали) дека ти го сакаш него и дека си многу сигурна и дека тој тебе те сака! Мислам дека не би требало да им кажуваш на твоите за сексуалната врска меѓу вас..
За крај мораш да го викенш момчето и да го претставиш на родителите! Ке ги замолиш твоите родители да бидат отворени да размислуваат со широк поглед,не да бидат тврдоглави..и да не делуваат одбивно! Само така би требало да успее да го видат во него она што ти го имаш видено кај него! немој да им поставуваш услови бидејки само спротивен ефект ке постигнеш..
секако ова би било можно доколку дечкото е искрен..не се срами од тоа што е од понизок РАНК (многу мразам кога некој се однесува така спрема мене или било кој) и што е најважно не се срами да им докаже на твоите родители дека смртно те сака!! тоа што не сте од исти класи на крај краева не би претставувало проблем..кога сте вие веке во врска која планирате да биде продлабочена не гледам тука причина за себичност од било која страна..што ако јас имам пари а мојата девојка нема? па зошто би бил себичен и да не и пружам тоа што го немала доколку ја сакам и чувствувам дека и таа ме сака..и увидам дека не е врската само од корист!(без навреда сепак е ова мој став)..сепак некому би му било срам така да живее (мене да и би се трудел многу околу тоа да не биде така) ако е доволно чесен да не се влече како паразит (не мислам на дечко ти маченце - без навреда те молам)

и за крај најискрено се надевам дека проблемот ке го решиш во најдобри рамки!
Ти посакувам се најдобро!

DeathTracker напиша:
е добро бе луге оваа тема е за секс едукација или "проблемот на Ma4ence" (не ме свакаj погрешно Ma4ence), даjте нешто корисно..
е сега тоа што сакам да го знам или да научам повеке за него е предиграта.. сешто се очекува од едно машко.. таjни зафати?, нешто кое ке ми помогне за брзо и лесно "запалуванjе" на партнерката...
дали да триjaм "таму", како да го правам тоа...
аjде македонски девоjkи кажете ми нешто на таа тема.. JUST HELP ME
и јас барам слична едукација..
бидејки не беше одамна кога запловив во водите на табуто наречено СЕКС и затоа ако може малку потворен разговори девојки ве замолувам да кажете што ве "Пали" .. каде сакате да ве допираат за време на предиграта и што е најважно каде НЕ СМЕЕ..дали сакате шепотење при играта или слично..
јас сум тотално аматер па така да...
и секако доколку сакате прашајте знам дека имам момци кои би ви ги одговориле сличните прашања (вклучувајки ме и мене)!

поздраФ

Моето_е_поголемо напиша:
Можеби не е никаков одговор, јас барем и кажав што мислам, а секако дека вие помладите мислите дека се знаете и дека знаете што е правилно а всушност цело време лутате бидејќи сте изгубени. И не сакав да кажам ама морам да ви кажам дека е многу лесно човек да манипулира со вас (да ве издигне и да ве тресне долу). Искуството не се купува.

п.с. на тинејџер му е важно да биде прв, на зрел човек му е важно да биде последен.
во претходните постови сум го пропуштил овој пост затоа се извинувам по третпат што морам да пуштам нов пост..
ТОТАЛНО СЕ СОГЛАСУВАМ СО Моето_е_поголемо за кажаното!
премногу младите (незнам дали да се ставам во исти кош бидејки имам 19 години) размислуваат во стилот : мене никој не ми може нишо или се што лета се јаде..
многу е лесно да те изманипулира човек ..посебно некој од оние со способност да ти влезат под кожа и кога најмногу се надеваш на нив и нивната подршка ги снемува..и понатаму што: Ги мразиме ги плукаме а зошто? кога не се тие криви..криви сме самите што сме толку тесногледи кон светот и сме тврдоглави..Многу е поучна изерката ја знам од пред неколку години поточно кога имав 13 ама сега го сваќам вистинското значење! премногу летав тој период со паметот и направив премногу работи за кои се каам... но затоа потоа премногу забегувам со темава па уште еднаш ке ви се извинам и упатувам еден топол поздраф до сите колеги форумџии!!

KoNtEjNeR

sapun
Член од
19 декември 2005
Мислења
2.306
Поени од реакции
44
[mkd]scout i deadttracker mislam deka problemot nemozes da si go resis na internet.
kaj sekoja devojka toa ne e isto... kako i kaj nas maskite mnogu jasno.
toa najubavo mozes da go resis so tvojata devojka, da pravite otvoren muabet pred ili posle.. cim ste navlegle vo tie vodi.. nema sram naprajtesi otvoren muabet i dvajcata ke si kazete sto vi e ubavo sto ne vi e sto sakate da smenite... i taka mislam deka ke si ja podobris situacijata :)
pozz

[MkD]Scout

~Fade to Black~
Член од
28 јануари 2007
Мислења
1.485
Поени од реакции
9
абре...ја зборев за маченце не за мене...ме исфрустрираа многуте членови на форумов кои беа толку огорчени од своите родители!..
не знам..
подраф!

Kajgana Shop

На врв Bottom