Секс со бивши - добра или лоша идеја?

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
Нешто како проверена етикета со знак за квалитет, емоции или можност за компликации?
Бидејќи секоја врска се раскинува со причини, и тоа добри, без обзир на тоа кој на кого "му дал нога", сепак постои можност од тоа да бидете емотивно повредени затоа што да се оддвои сексот од емоциите е тешко.

Дали доколку се навраќате на бившите значи дека раскинувањето со неа ви се чини страшно, не сакате да си признаете дека е готово па само си ја подгревате надежта или еб*њето со нив е само поради секс?
 

Буковец

www.KETERING.com.mk
Член од
3 јули 2005
Мислења
996
Поени од реакции
15
Hmmmmm...Interesna tema.Jas nemam ubavo iskustvo na ovoj plan.Mi se ima ednas deseno ali otposle sfativ/uvidov deka bese namerno napraveno od ljubomora od bivsata i toj sex bese planski namenet...da mi ja zaebe segasnata vrska.Ne uspea dodusa ama od togas sum mnogu protiv.Znaes kako e...ko ke se izgoris na mleko i na jogurt posle ke duvas.Ne znam ova e moe iskustvo, moze kolegite forumdzii mislat poinaku
 

Офчар

The Bite of The Mamba [81]
Член од
24 април 2005
Мислења
3.717
Поени од реакции
57
З`ш да не мореееее? :D
 

Wolf Pack

ThE ChieF
Член од
24 јули 2005
Мислења
783
Поени од реакции
5
Seks so bifsha e ok, osobeno ako se imate videno posle dolgo vreme :D
 
Член од
15 јули 2005
Мислења
972
Поени од реакции
16
Seks so bivsi ne se racuna vo seks.
 

StormAngel

Stormology
Член од
22 јануари 2005
Мислења
5.059
Поени од реакции
244
A be vidi vaka, idejata za sex so bivsa e super, ama ne sum do tolku siguren za nejzina realizacija.:D
 

Fortune

шодаенешчо
Член од
9 мај 2005
Мислења
12.493
Поени од реакции
183
Мистичен напиша:
...сепак постои можност од тоа да бидете емотивно повредени затоа што да се оддвои сексот од емоциите е тешко.
Личност која чувствувала љубов кон партнерот, а од некоја причина не се веќе заедно, ако дојде до секс со бивш/а тогаш истата се впушта во таа игра која ќе и ги подгрее надежите за повторно да се заедно... Ако сексот е повторно добар, тоа може да врати многу спомени и емоции, а кога на крај нема да испадне ништо повеќе од тоа, доаѓа ново разочарување...

Јас си научив една лекција, никогаш не би се вратила повторно кај некој со кој сум била во врска, па не знам колку и да бил добар сексот...
 

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.749
Поени од реакции
1.855
Не ми се случило и нема да ми се. Едноставна е причината, после раскинување нема чувства за истиот партнер т.е. се губат после некое време. Сексот и чувствата тешко се двојат како што кажа Мистичен, па колку и да бил добар сексот мене типот повеќе не ме пали :lol: 8)
 

Eko1

Форум Џедај
Член од
20 мај 2005
Мислења
1.579
Поени од реакции
29
So Ex... se desilo da.... no ne po moja inicijativa (alkohol, sperma u glava ili taa epten mi se pika :lol: )... sepak jas poveke strmeam kon "novi horizonti" no sepak se desilo onaka cisto za sex bez nikakvi zadni obvrski.... nishto novo... osven ednash edna me iznenadi... mi napravi nekoi raboti shto ne mi gi praveshe dodeka beshe so mene.... pa izgleda taa misleshe deka sega jas ke sum mnogu pozadovolen.... pa moze ke ja sakam pak nazad... no... efekt beshe sprotiven.... se nakurciv ushte poveke od samiot fakt deka so drug gi "izvezbala" tie raboti.... pa sega kaj mene "demonstrira znaenje".... :lol:
 

123

Член од
20 април 2005
Мислења
2.156
Поени од реакции
8
Лоша идеа - да било се како што треба немало да биде бивш. Ако ти треба некој само за секс, тогаш така и почни ја врската.
 

Моето_е_поголемо

муа не ме лазе
Член од
22 јули 2005
Мислења
475
Поени од реакции
21
Зошто да не, се работи за секс, има многу врски каде што се било многу лошо но сексот бил добар, па продолжиле да се сексаат. Љубовта е нешто друго и нема врска со секс. Јас лично сум пробал и мислам дека е ок.

п.с. е*ел не е*ел времето на к*рот му минува :lol:
 

123

Член од
20 април 2005
Мислења
2.156
Поени од реакции
8
Според мене, љубовта и сексот се тесно поврзани. Прво важна е причината за раскинување. Во случај јас да сум раскинала, тогаш тоа е крајно и значи дека вооопшто ништо за него не ме интересира. А ако тој ми раскинал, тогаш не му се лигавам па последен да е. Стално постои подобар, најдобар не постои.
 

Mad Maxx

SSG3000
Член од
4 мај 2005
Мислења
1.235
Поени од реакции
64
Ок е пр. ако ти излета од некое ќоше по некои 4-5 го. и онака- еј па каде си ти,шо праиш,шо те нема,и се попалат некои стари искри.
Бед филм е да покушаваш да реанимираш нешто што двајцата на време сте го убиле.
У секој случај,ако се погоди моментот и бившата(што е многу битно),да, има фини резултати.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom