Секс/врска/брак со партнери од различна религија/националност

Член од
17 јануари 2009
Мислења
2.814
Поени од реакции
4.666
Живееме, работиме и трпиме едни покрај други (Македонци, Албанци и Турци, христијани и муслимани), но со некои исклучоци не сме се мешале и не се мешаме премногу ни сега. Не е некоја филозофија, премногу разлики не делат, и цивилизациски и културни и верски и јазични, национални, политички. Освен што сме комшии, малку имаме заедничко. Не не поврзува ни некое пријатно заедничко историско минато како народи (напротив), а и заедничката сегашност е некако насил(н)а.
Самата средина, фамилиите од двете страни, политичките состојби се фактори кои вршат постојан притисок врз евентуална мешана врска, брачна или вонбрачна. Децата од вакви врски исто така се осудени на изолација, на недоверба од страна на врсниците. Тоа некој може и да го игнорира извесен период, но не секогаш и не секаде.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.742
Поени од реакции
27.741
Јас повеке имам проблем со индијците - најголемо срање во светот отколку со албанците ко националност.
А што се однесува до апариве тие што ме читаат често на форумот знаат дека имам пишано дека поубаво сингл ке бидам отколку да легнам арап па последни да се на планетава.
Тоа што македонкиве тука се ебат со арапи (примерот со Верица Каранфилофска среќно омажена за арап , имаат син и живее тука - не знам дали си сменила религија , нејзина работа тоа, многу наши има веке во брак со арапи од Египет , лично имам одено на гости кај нив , абе среќни со по 4 - 5 деца ) тоа си е нивен избор и јас не сум никаков фактор да се мешам.
Точно е дека либанците се најголеми манипулатори , нивниот пристап ми е толку одбивен тоа е страшна работа , оние од Тунис се самобендисани арапи , арапите од Египет се страшно слаткоречиви кон пристап кон женско , оние арапи од Бахрејн и Саудиска Арабија се толку затуцани со памет и со нив нема што муабет да се прави.
Антигона, дај жити се не не замарај со други небитни нации. Гајле ми е ако си стјуардеса и животот го поминуваш во други земји и цело време си опколена со тунижани, арапи, египѓани, либанци.
Темава е за сите, да, но ти си помалку од 1% односно небитна. Фокусирај се на албанци и турци евентуално.

A

Antigona

Гостин
Антигона, дај жити се не не замарај со други небитни нации. Гајле ми е ако си стјуардеса и животот го поминуваш во други земји и цело време си опколена со тунижани, арапи, египѓани, либанци.
Темава е за сите, да, но ти си помалку од 1% односно небитна. Фокусирај се на албанци и турци евентуално.

My best friend is turkish and i love her a lot :love: ( другите 3 другарки ми се македонки)

Пак ке речам не се сите албанци заникаде , тоа што ти си фрустриран и ме вреѓаш уште од 2010 година од ко сум регистрирана на форумов е твој личен проблем. ако те иритирам игнорирај ме - simple as that . Ако сме луѓе јас и ти ке се разбререме на културе начин , ама најлесно е да се гмечи по своето македонско, оди да видам вреѓај албанец, ама ти мене ме вреѓаш дека македонка па знаеш дека сум мека не се лутам :)

Идејата да студирам на Штул беше на татко ми , колегите албанци од МВР рекоа пушти ја ќерка ти слободно , ние ке ја чуваме и навистина луѓето испаднаа фер и немав никакви проблеми тие 4 години во Тетово.

Нема што да се лутиш што јас немам проблеми со другари и другарки албанци и турци.

Phoenixx

The Last Pharaoh
Член од
9 ноември 2015
Мислења
788
Поени од реакции
956
Либерални сфаќања имам во глобала ама шиптариве органски не можам да ги поднесам, секој кој имал контакт било каков со нив и воопшто здраворазумен човек кој е во тек со настаните во земјава не може да ми каже дека оправдува ваква врска. Апсурдно ми е. Како што имаа кажано некој пост назад не знам за албанците низ другите земји дали се исти но албанците во оваа земја се племе и тоа е факт. Диво племе. Имаат задња цел, сите знаеме која им е целта а некои ми глумат либерали по ова прашање, тоа за мене е премногу наивно. Имам роднини во Тетово, често идам таму, се понашаат женска со очи како да не виделе ти диши у врат буквално ти се пушта позади грб, дивјаци на квадрат, па уште после секој фудбалски натпревар ќе ми скандираат по наши улици македонско девојче најголемо курвиче бе и некој албански националистички песни кичарајски таму..не дека ја лично паѓам на такви ниски провокации него ме нервира како никој не реагира на тие скандирања, толку опуштено бе албанец така да ти скандира у твоја држава?! :mad: Си ги примил, си ги сместил и ќе те ругаат, племе најпросто! Силеџии се, докажани, самите провоцираат цело време, ги слават терористите како национални херои. :/
Никад нема да има искрен респект помеѓу албанците и македонците у оваа земја. Period.
И не ме интересираат и никогаш не ме интересирале муабети од други или пак од моите за дозвола да ги прашам или страв дека нема да прифатат, мене лично мизерно и крајно мазохистички ми е да бидам со албанец.[DOUBLEPOST=1470063247][/DOUBLEPOST]Абе они се многу прости нив ги ваѓа тоа што не се даваат така лесно премногу се сложни не како кај нас кодоши и хипокрити све, љубомора невидена владее помеѓу македонците.
Е за тоа капа им симињам толку прост народ коа е сложен може и успех да извади некаков.

Член од
20 април 2014
Мислења
5.239
Поени од реакции
5.821
C c c, abe neli temata e Sex-vrska-brak, a ne samo brak so partner od druga nacionalnost? Sho se napinjate tolku na na taj brak so Albanci i na politiki odma. Sexnite se prvo malce da go ebam, nemora da se braknete ;)
@Триптико , a zamisli da e nekoja shiptarka poput Erzana pejackata recimo, nema li da sakas da ja vkusesh malce? ;)

Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.947
Поени од реакции
25.451
Ептен прибираш, така никојпат нема да се омажиш!

:oeoeoe:
Истополов брак во Македонија сеуште не е дозволен, а еве јавно ќе признаам тука пред сите, девојка ми е Албанка(не е од Пустец). Шведска ми го овозможува тој брак, ама не сакам државни институции. :(

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.609
Поени од реакции
88.071
Оваа Агда кога ќе ја видам како сере на форумов за нас, значи еј... абе седи си таму во Шведска, живеј си во некој Дизни свет и не ми продавај муда за бубрези жити мајка. Македонците и македонките се женат/мажат со секакви нации низ светов... колку примери има кога наши момчиња и девојчиња се мажат со хрвати, чеси, полјаци, руси, германци, американци, англичани, па има примери и со грци и бугари, колку и да не ни се свиѓа нас тоа, ете има и такви бракови.
Рачната кочница тука во земјава е ставена само со албанците... значи многу, МНОГУ тешко е некој да ти одобри таков брак. Побогу до пред 15 години имавме војна, гинеа наши дечиња, цели семејства се иселени од своите родни краишта, пред тоа Балистите жигосувале низ западна Македонија, пред тоа во турско време биле десна рака на османлиите и не биле ништо подобри во своите намери. И сега ќе ти дојде некоја утепана од Шведска да ти соли памет, демек еве ние сме глупавите, затуцаните и дивите, додека таа е од ГоЉамото добро утро, знае се и сешто. Кур мој знае, нека седи таму и нека ќути... најглупо е кога некој одозгора ќе ти кажува што-како што чини, што не чини. Која си бе ти, која си? Господ за мадиња да не си го фатила таму, па солиш муда овде?

Јас живеам во таква населба кадешто албанци се мнозинство... жените од дома не ги пуштаат, деца само гледаат, вака ако ги сретнеш по улица, биди среќен едно "здраво" ако ти кажат. За живот се тера некако, сме помагале, ни помагале, има некаков соживот ама сеуште е далеку од тоа за брак и такви слични ствари. Остајте Агда што вика, таа може да се чука во гради и да се прави незнам што, али еве јас зборам од лично искуство, бракови меѓу македонци и албанки и обратно не се можни во државава... освен се разбира ако не сакаш да завршиш два метра под земја, тогаш слободно чукај се со кого сакаш

Член од
5 мај 2016
Мислења
1.330
Поени од реакции
855
Лелееееее..кај имало педери овде па уште и лезбејќи:facepalm:
Треба и форумиве да се забранат за деца :(

Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.947
Поени од реакции
25.451
Лелееееее..кај имало педери овде па уште и лезбејќи:facepalm:
Треба и форумиве да се забранат за деца :(
Да, затоа што педерлукот и лезбејството се за деца. Пази си ги децата. ;)

Kajgana Shop

На врв Bottom