D
Daedalus
Гостин
Кој систем мислиш дека е подобар од демократскиот?Абе што ви е луѓе, зар сеуште има некој што мисли дека демократијата е добар систем?
Кој систем мислиш дека е подобар од демократскиот?Абе што ви е луѓе, зар сеуште има некој што мисли дека демократијата е добар систем?
Социјализмот.Кој систем мислиш дека е подобар од демократскиот?
Ќе се објаснуваме! Не ми кажувај приказни и филмови(го знам филмот), кажи ми како јас сама си ја ставам главата во торба, а при тоа сум свесна за последиците од религијата? Јас не би сакала да имам ништо со човек кој верува во било каков Бог. Ова го имам потенцирано милион пати, а ти си донесе некаков заклучок. Капираш каде грешиш? Јасно ти е сега?Демократијата е најлош систем, но нема подобар.
@Agda Beata за да не се објаснуваме и вртиме во круг, ако не си го гледала, погледај го Not without my daughter. Само без муабети "не се сите такви", а посебно не "ова е на Исток, овде не е така".
Грујоминати[DOUBLEPOST=1470051695][/DOUBLEPOST]Кој систем мислиш дека е подобар од демократскиот?
Многу некоректно за либерал.Јас не би сакала да имам ништо со човек кој верува во било каков Бог.
Да си некое дете од 12-13 год и да кажуваш братство/единство, па да преќутам. Ама, ти? Видовме што е братство/единство од 90та наваму. Најкрвави судири имаше на Балканот. "Браќа" Срби, Хрвати, Босанци, понекој Македонец и Словенец... Сѐ уште верувате дека СФРЈ се создала затоа што Тито "успеал" да ги "здружи" сите народи и народности? Босна? Што си по националност, Муслиман? Од тоа братство/единство само вицовите за Мујо и Хасо, и мали Џокица останаа. А и тие брзо ќе бидат заборавени.Социјализам во СФРЈ, еден куп мешани бракови и братство и единство. Ме примале на гости и католици и муслимани без да прашат кој сум и шо сум.
Дискриминатор. Јеби га!Многу некоректно за либерал.
Хипокрит.
Нема совршен систем, тоа е сигурно, а социјалистичкиот би го навел како подобар од него. Не сум живеел во тој систем за да тврдам со сигурност, ама до сега да речеме што сум зборел со 1000 луѓе, сите 1000 ми рекле дека ова е нула во споредба со времето на социјализмот. Во принцип, јас лично се водам според она дека на човек што повеќе слобода му дадеш толку полошо.Кој систем мислиш дека е подобар од демократскиот?
Значи ти несакаш да имаш нешто со човек кој верува во некаков Бог а тука продаваш муда за бубрези дека е ОК ако се мешаат рисјани и муслимани.Дискриминатор. Јеби га!
то дојде кога во СФРЈ се воспостави демократија и повеќе партиски ситем. Клањата масакрите масовни силувања се направија во нивно време и кога на власт беа повеќе партиски демократски властиДа си некое дете од 12-13 год и да кажуваш братство/единство, па да преќутам. Ама, ти? Видовме што е братство/единство од 90та наваму. Најкрвави судири имаше на Балканот. "Браќа" Срби, Хрвати, Босанци, понекој Македонец и Словенец... Сѐ уште верувате дека СФРЈ се создала затоа што Тито "успеал" да ги "здружи" сите народи и народности? Босна? Што си по националност, Муслиман? Од тоа братство/единство само вицовите за Мујо и Хасо, и мали Џокица останаа. А и тие брзо ќе бидат заборавени.
Македонец не е доволно паметен за да го направи тоа меме, your argument is invalid.Македончињата се феномен! Јас кога им зборувам на странци за тоа како размислува еден просечен Македонец, не ми веруваат, мислат дека таквото размислување е изумрено одамна. Интересно е што и останатите народи од Балканот одамна не размислуваат овака, а толку сме блиски со културата... Патетики!
Ако не сакаш да бидеш со "маж што верува во некаков Бог", кој курац го дрвиш на темава? Што галамиш кога другите кажуваат дека со муслиман/ка никогаш нема ни да помислат да бидат? За националност, знаеме сите зошто не би биле со Албанец/ка! А овие "либераливе" немале партнер/ка од "своите", а не пак од др религии или националности, па само лупаат ко Максим по дивизија.Јас не би сакала да имам ништо со човек кој верува во било каков Бог. Ова го имам потенцирано милион пати
И не се сите такви! Доказ за тоа се неколкумина овде, дека не се сите Македончиња закоравени.
Не. Пропагирам дека треба да се ослободиме од оковите на религијата, традицијата и националната имагинарна припадност. Прави разлика!Значи ти несакаш да имаш нешто со човек кој верува во некаков Бог а тука продаваш муда за бубрези дека е ОК ако се мешаат рисјани и муслимани.
ОК.
Зошто би било проблем да се стапи во врска или во брак доколку таа Теута е таква каква што ја опишуваш и потекнува од (традиционално ) христијанско семејство, без разлика дали тоа ќе биде католичко или православно? А Теута нека верува или нека не верува воопшто, тоа не е никаков проблем.И замисли ситуација... Излегуваш една вечер, сретнуваш топ девојка. Се запознавате, разговарате, пиете, се смеете, чувствуваш огромна хемија и некоја конекција како никогаш досега. Сфаќаш дека имате слични размислувања, очекувања во животот и многу заеднички работи воопшто. Никогаш досега не си сретнал таква девојка... На крајот од вечерта се договарате да се видите повторно затоа што си заинтересиран за неа многу. Во целиот тој занес сфаќаш дека не си ја ни прашал како се вика. Таа ти го подава ливчето со телефонскиот број и на него пишува „Теута“. Што ќе правиш?
П.С. Еманципирана, образована, нерелигиозна и нејзините од дома не прават никаква разлика дали си Македонец или не.[DOUBLEPOST=1470047563][/DOUBLEPOST]И за волја на вистината, признајте колку од вас го измававте на Фатиме Фетаи.
Ја имам таков еден окован во традиции и религиски затуцаности шо му смета мојата врска со неговата женаНе. Пропагирам дека треба да се ослободиме од оковите на религијата, традицијата и националната имагинарна припадност. Прави разлика!
ЛОЛНе. Пропагирам дека треба да се ослободиме од оковите на религијата, традицијата и националната имагинарна припадност. Прави разлика!