Секс/врска/брак со партнери од различна религија/националност

Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.947
Поени од реакции
25.453
ЛОЛ

Иста реторика како средновековните рисјани или муслимани (а и некои современици).
Јас (како атеист) никогаш нема да го пропагирам тоа, живеам во слободно, квази демократско општество каде што некои права се загарантирани и личната определба треба да се почитува.

Маме му ебавте на атеизмот, get out.
Кој атеизам? Јас немам ништо со тоа. :icon_lol:

D

Daedalus

Гостин
Социјализмот.
Кој социјализам? На Маркс и Енгелс, на Ленин, на Сталин?
Ако не ја земеш позицијата за прифаќање на авторитарните форми на социјализам за кои ќе имаш огромни проблеми да ги оправдаш како подобри од демократијата, не гледам зошто социјализмот не е комплементарен со демократијата.

B

Bonux

Гостин
Ако не сакаш да бидеш со "маж што верува во некаков Бог", кој курац го дрвиш на темава? Што галамиш кога другите кажуваат дека со муслиман/ка никогаш нема ни да помислат да бидат? За националност, знаеме сите зошто не би биле со Албанец/ка! А овие "либераливе" немале партнер/ка од "своите", а не пак од др религии или националности, па само лупаат ко Максим по дивизија.
Сака мажот со кој би била да верува во неа и да ја признае неа како божица пошто не трпи конкуренција,и кога ќе му каже драги ќе одам сега да се поебам со 5 генг бенга нигерси ме чекаат надвор у кола он само да климне со глава и да продолжи да дипли алишта.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.694
Поени од реакции
115.408
Кој социјализам? На Маркс и Енгелс, на Ленин, на Сталин?
Ако не ја земеш позицијата за прифаќање на авторитарните форми на социјализам за кои ќе имаш огромни проблеми да ги оправдаш како подобри од демократијата, не гледам зошто социјализмот не е комплементарен со демократијата.
Секој систем си има свои маани и предности, ти реков и претходно, нема совршен систем.

devilko

♆ wicked one ♆
Член од
28 август 2014
Мислења
1.894
Поени од реакции
6.170
Друже ти збориш за случај кој ти е комшиски, и тука нема никаква врска дали се работи за национална или пак верска релација. И да сте македонец и македонка, секогаш ќе има негодување од страна на родинините/родителите бидејќи традиционалноста (онаа фамилијарната) е уште поголем проблем кој ќе бара изговори на тема верска и национална нетрпеливост. Е токму таа традиционалност е рак рана во целиов проблем. Ако ти утре запознаеш некоја Нора во дискотека и живеете на малку поголемо растојание и не се познавате онолку добро колку што би се познавал со некоја Марија што ти е комшивка но ете татко и` е некој традиционален тип, секако дека ќе игра друга улога работава.
Примерот со комшиите го дадов за да посочам на тоа дека иако ме знаат цел живот, и сме во крајно пријателски односи, нема да преминат преку тоа да биде ќерка им со мене. Додека, не би имале ништо против син им да биде со некоја наша, но под услов со истата да не стапи во брак.
Нема врска со растојанието на живеење. Без разлика дали е дискотеката во Тетово, Скопје, Штип, Германија, Америка, доколку се запознаам со некоја Албанка, се дистанцирам од секаков контакт со неа кој е повеќе од пријателски, без разлика колку ме привлекува физички и карактерно.
И нема врска тука со традиционалноста и религијата затоа што веќе нагласив дека немам ништо против врски со муслимани, него против врски со албанци. Треба да помине доста време за таа национална нетрпеливост да исчезне меѓу нас. Проблемот е што истата се повеќе се продлабочува и јазот е поголем.
А ти ако немаш ништо против, јас слободно ќе те запознаам со некоја Теута или Нора, и во случај да успееш да и го пикнеш јазикот во уста, каде што за тоа да се случи шансите се мали па макар изгледал и како Бред Пит. Биди спремен на линч од страна на браќата нејзини и јавно понижување од твоите. Едноставно не се мешаме меѓу себе и тоа е тоа. Доколку не си имал контакт со нив, истото може да ти го потврди кој сакаш Албанец од форумов.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.742
Поени од реакции
27.741
Јас не би сакала да имам ништо со човек кој верува во било каков Бог.
А чекај малку сеа, за ова не може да се искористи твојот посочен пример со Теута?

Последно уредено:

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.603
Поени од реакции
15.409
во мое време... околу или по земјотресението,
немало шанса ш..... и да се доближи до некое наше „жбунче“
(историски, така се именуваа во сите учебници и книги)
во тоа време и тие беа далеку од нас по планините и нивите,
земи само податок колку имаше паралеки средно во Скопје нивни.
Во најзатупеното Коце Металец,беше само еден Суљо во клас.
Го гледам на Златни песоци,фанал женски,и му се приближувам и он ми вели,пред јас да кажам -кај си бе Суљо ..... З О Р А Н.... опа се прекрстил отишол во православните само да го наводени „сечениот“.
Или колку женски муслиманки или албанки беа во средно во 69-75 год.
А сега веќе ги има насекаде по неколку класа, на пр. медицинско, секоја година им ја зголемуват квотата на нивни а повеќето Тасма.
Го видоа и они градов а на Тв и РТЛ,видоа и нешто друго и преминаа брзо на практична работа,оти видоа дека закасниле 2-3 века во тоа.
------------------
Лично мене и не би ми сметала мала промена од Жбунче во Тасма.

Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.947
Поени од реакции
25.453
А чекај малку сеа, за ова не може да се искористи твојот посочен пример со Теута?
Во мојот пример Теута е нерелигиозна и еманципирана. Со таква личност немам проблем, ама некои и тогаш имаат. Само затоа што е Албанка.

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.150
Поени од реакции
16.087
Јас не знам зашто пробувате да замерувате за тоа што не ги сакаме Албанциве за пријатели, дечковци или сопрузи. Мене не ми е гајле дали некоја или некој се ебе со шипо, јас лично и персонално не ги сакам ни за другарчиња. Зборам за овие овдека, настрана не знам дали се поарни, зашто јас живеам тука, а не на друго место.
Неам живеено во средина кајшто се они додека растев, ама на факултет не ми се видоа нешто посебно дружељубиви и питоми. Си се групираа самите на предавања, одеа во групи од 20 души низ факултет, читалната беше нивна и галамеа постојано, не смееш ни да ги погледнеш накриво. Тоа ме нервира, имаат став дека ќе го кркаш ако им свртиш очи. Не ги сакам едноставно и никој не може да ме натера да ги гледам поинаку.
И ние сме онака мек, млитав народ, нашиве родители за наше добро би поминале и низ зет шипо или турчин, дека ние сме нивни чеда, али кај нив нема такво нешто. Колку и да си ти либерален, тие не се.
Другарка се гледа со турчин некое време, јадев гомна додека видов дека не може некому да му се тури со инка, еве ја уште си се гледа со него, а според муабетите неговите се прилично религиозни, иако демек не им сметало што син им се гледа со неа, али не мислам дека на синчето ќе му дозволат да си меша гени со неа. Освен ако синчето не им стегне заби, што исто по муабети, ќе биде на Св. Никад. Ќе биде плачки големи после, ама ајде, секој си ја крои сам судбината и решава трн во здрава нога да пика.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
И замисли ситуација... Излегуваш една вечер, сретнуваш топ девојка. Се запознавате, разговарате, пиете, се смеете, чувствуваш огромна хемија и некоја конекција како никогаш досега. Сфаќаш дека имате слични размислувања, очекувања во животот и многу заеднички работи воопшто. Никогаш досега не си сретнал таква девојка... На крајот од вечерта се договарате да се видите повторно затоа што си заинтересиран за неа многу. Во целиот тој занес сфаќаш дека не си ја ни прашал како се вика. Таа ти го подава ливчето со телефонскиот број и на него пишува „Теута“. Што ќе правиш?

П.С. Еманципирана, образована, нерелигиозна и нејзините од дома не прават никаква разлика дали си Македонец или не.[DOUBLEPOST=1470047563][/DOUBLEPOST]И за волја на вистината, признајте колку од вас го измававте на Фатиме Фетаи. :icon_lol:
Како беше муабетот, ако те стават тебе, Супермен, Спајдермен и таква Албанка во круг во чиј центар има 100 долари, кои ќе ги земе тие пари? Ти се разбира, останатите се фиктивни карактери.

Друго сакав да ве прашам, вас либералните. Дали слушнавте во Македонија барем 1 (еден) Албанец јавно да го осуди масакрот кај Смилковско Езеро?

Еден единствен еманипиран интелектуалец, со став во животот, кој излегол во некој медиум и рекол дека тоа го направија зверови, а не луѓе.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Јас не знам зашто пробувате да замерувате за тоа што не ги сакаме Албанциве за пријатели, дечковци или сопрузи. Мене не ми е гајле дали некоја или некој се ебе со шипо, јас лично и персонално не ги сакам ни за другарчиња. Зборам за овие овдека, настрана не знам дали се поарни, зашто јас живеам тука, а не на друго место.
Неам живеено во средина кајшто се они додека растев, ама на факултет не ми се видоа нешто посебно дружељубиви и питоми. Си се групираа самите на предавања, одеа во групи од 20 души низ факултет, читалната беше нивна и галамеа постојано, не смееш ни да ги погледнеш накриво. Тоа ме нервира, имаат став дека ќе го кркаш ако им свртиш очи. Не ги сакам едноставно и никој не може да ме натера да ги гледам поинаку.
И ние сме онака мек, млитав народ, нашиве родители за наше добро би поминале и низ зет шипо или турчин, дека ние сме нивни чеда, али кај нив нема такво нешто. Колку и да си ти либерален, тие не се.
Другарка се гледа со турчин некое време, јадев гомна додека видов дека не може некому да му се тури со инка, еве ја уште си се гледа со него, а според муабетите неговите се прилично религиозни, иако демек не им сметало што син им се гледа со неа, али не мислам дека на синчето ќе му дозволат да си меша гени со неа. Освен ако синчето не им стегне заби, што исто по муабети, ќе биде на Св. Никад. Ќе биде плачки големи после, ама ајде, секој си ја крои сам судбината и решава трн во здрава нога да пика.
Ова е тоа, значи и ај да биде како што велат повеќето модерен и образован, неговите по дифолт не се и тешко дека нема да има проблеми во иднина. Затоа, барем во државава, што понастрана од вакви врски и бракови.

Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.947
Поени од реакции
25.453
Како беше муабетот, ако те стават тебе, Супермен, Спајдермен и таква Албанка во круг во чиј центар има 100 долари, кои ќе ги земе тие пари? Ти се разбира, останатите се фиктивни карактери.

Друго сакав да ве прашам, вас либералните. Дали слушнавте во Македонија барем 1 (еден) Албанец јавно да го осуди масакрот кај Смилковско Езеро?

Еден единствен еманипиран интелектуалец, со став во животот, кој излегол во некој медиум и рекол дека тоа го направија зверови, а не луѓе.
Here we go again.

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.150
Поени од реакции
16.087
Ова е тоа, значи и ај да биде како што велат повеќето модерен и образован, неговите по дифолт не се и тешко дека нема да има проблеми во иднина. Затоа, барем во државава, што понастрана од вакви врски и бракови.
Па тоа е целиот проблем, може да не убедуваат колку сакаат ние да сме полиберални, ама јас предлагам да почнат од другата страна. Ние и онака сме лесни за манипулирање.

A

Antigona

Гостин
Јас повеке имам проблем со индијците - најголемо срање во светот отколку со албанците ко националност.
Не е тајна дека студирав Штул , живеев со албанки цимерки , имав колеги од факултет албанци (од Косово и Албанија) со кои заедно идевме на предавања и ден денес се дружиме, си честитаме празници и постои тој респект.

Е сега има голема разлика во албанците кои живеат во Македонија посебно албанци од Куманово - ауу брат тешка категодија се тие , многу напнуваат за некои работи.

Значи гајле неам за дружење со албанците како националност , па не се сите муслимани во Албанија.

А што се однесува до апариве тие што ме читаат често на форумот знаат дека имам пишано дека поубаво сингл ке бидам отколку да легнам арап па последни да се на планетава.

Тоа што македонкиве тука се ебат со арапи (примерот со Верица Каранфилофска среќно омажена за арап , имаат син и живее тука - не знам дали си сменила религија , нејзина работа тоа, многу наши има веке во брак со арапи од Египет , лично имам одено на гости кај нив , абе среќни со по 4 - 5 деца ) тоа си е нивен избор и јас не сум никаков фактор да се мешам.

Точно е дека либанците се најголеми манипулатори , нивниот пристап ми е толку одбивен тоа е страшна работа , оние од Тунис се самобендисани арапи , арапите од Египет се страшно слаткоречиви кон пристап кон женско , оние арапи од Бахрејн и Саудиска Арабија се толку затуцани со памет и со нив нема што муабет да се прави.

Kajgana Shop

На врв Bottom