Секс/врска/брак со партнери од различна религија/националност

коцка

Curiouser and curiouser!
Член од
12 јули 2005
Мислења
7.184
Поени од реакции
13.821
не не нема да се откажам никогаш од неа затоа што неможам да се откажам од нешто што е дел од мене ама би ги изолирал од мојот живот
а не би сакал ни внучиња да си видиш ништо ништо? па зарем нема да ти фалат? нема да ти е криво што нема да те познаваат?

не пробувам да те убедам во ништо, само прашувам :)

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.762
Поени од реакции
7.594
не не нема да се откажам никогаш од неа затоа што неможам да се откажам од нешто што е дел од мене ама би ги изолирал од мојот живот
Значи ќе се откажеш, ама не во службен весник.:icon_lol:

MamaLover

Admiral
Член од
2 март 2013
Мислења
296
Поени од реакции
304
а не би сакал ни внучиња да си видиш ништо ништо? па зарем нема да ти фалат? нема да ти е криво што нема да те познаваат?

не пробувам да те убедам во ништо, само прашувам :)
не не би сакал и не нема да ми фалат
Значи ќе се откажеш, ама не во службен весник.:icon_lol:
не

коцка

Curiouser and curiouser!
Член од
12 јули 2005
Мислења
7.184
Поени од реакции
13.821
не не би сакал и не нема да ми фалат

не
си патувал во земји со различна религија? познаваш луѓе од различна религија? имаш воопшто контакти некакви со различни луѓе?

MamaLover

Admiral
Член од
2 март 2013
Мислења
296
Поени од реакции
304
си патувал во земји со различна религија? познаваш луѓе од различна религија? имаш воопшто контакти некакви со различни луѓе?
Да сум патувал и сум запознал луѓе од друга религија/националност И...? алудираш ли на некаква моја затуцаност или примитивност?

^Exotic^

Wanderstruck
Член од
25 ноември 2007
Мислења
5.969
Поени од реакции
1.060
Нема да ја заклучам ама ќе настојувам со сите сили и ќе е борам до последниот атом сила да ја оттргнам од него и отворено ќе и кажам и нејзе и на него дека јас како нејзин татко не се согласувам со нејзиниот избор и нема никогаш тој брак да добие мој благослов
И веројатно ќе ти рече "губи се старо, ова е мој живот ќе правам како сакам". Таа ќе си појди дома да се љуби со Турчинот а ти ќе умираш во себе пополека. Најверојатно еден ден и ќе рикнеш од простотија.

Светот се менува, сакале вие или не. Не мора и вие да се смените, слушам убаво било во 17-ти век.

MamaLover

Admiral
Член од
2 март 2013
Мислења
296
Поени од реакции
304
И веројатно ќе ти рече "губи се старо, ова е мој живот ќе правам како сакам". Таа ќе си појди дома да се љуби со Турчинот а ти ќе умираш во себе пополека. Најверојатно еден ден и ќе рикнеш од простотија.

Светот се менува, сакале вие или не. Не мора и вие да се смените, слушам убаво било во 17-ти век.
Имај ќерка па нека се омажи за Албанец и нека ти роди 5 албанчиња и со кечиња да ти шетат дома

Последно уредено од модератор:

коцка

Curiouser and curiouser!
Член од
12 јули 2005
Мислења
7.184
Поени од реакции
13.821
Да сум патувал и сум запознал луѓе од друга религија/националност И...? алудираш ли на некаква моја затуцаност или примитивност?
не ни мислев на тоа, само не ми е јасно како тоа ти се океј до одреден момент само, после тоа ЈОК :)
него според тебе, ако некој прифаќа да има кечиња по дома....значи глуп е ? јас мислам исто и дека тие луѓе што прифаќаат мешани бракови имаат i поотворени сфаќања за самите бракови, така да не присилуваат никого на ништо, така да ако кутрава девојкава (што ја омаживме за албанец па дури и избркавме од дома) не сака строго албански правила по дома нема да и ги наметне никој.

што е со мажите православни оженети со албанка? и тие ќутат по дома? како си ја замислуваш таа ситуација? зашто до сега се македонките ги мажевме за албанци :)

^Exotic^

Wanderstruck
Член од
25 ноември 2007
Мислења
5.969
Поени од реакции
1.060
прочитај го пак мојот едитиран пост
Што сака нека прави, најискрено. Ако имаат среќен живот нека земе кој сака. А верувај ми, ќерка ми ќе знае што да одбере. Причината поради која таа ќе има избор и ќе знае што да прави во животот за разлика од тебе (и твоите деца за жал) е во еманципацијата и начинот на кој ќе биде израсната. Никој не се раѓа прост и затуцан, ама може да израсне таков. Пак ќе ти речам, светот се менува, не мораш и ти лично ама не плачи кога следната генерација ќе размислува различно. Само ти ќе изгубиш.

MamaLover

Admiral
Член од
2 март 2013
Мислења
296
Поени од реакции
304
Што сака нека прави, најискрено. Ако имаат среќен живот нека земе кој сака. А верувај ми, ќерка ми ќе знае што да одбере. Причината поради која таа ќе има избор и ќе знае што да прави во животот за разлика од тебе (и твоите деца за жал) е во еманципацијата и начинот на кој ќе биде израсната. Никој не се раѓа прост и затуцан, ама може да израсне таков. Пак ќе ти речам, светот се менува, не мораш и ти лично ама не плачи кога следната генерација ќе размислува различно. Само ти ќе изгубиш.
Ауууу па ние сме имале нов Фројд,па ти дури знаеш јас како ќе ги воспитувам моите деца :pos:,демек нејзиниот избор ќе зависи од твоето воспитување:facepalm:,еве јас имам еден совет до тебе воспитувај ја да нема предрасуди,дека Албанците се еден мирен и кроток народ кој е полн со модерни сфаќања, народ кој многу ги љубат Македонките,значи начинот на кој ќе биде израсната тоа значи дека ти од мали нозе ќе и втеруваш страв во коски дека не смее таа да има избор наречен Албанец,епа нека фала на таквото воспитување[DOUBLEPOST=1393329710][/DOUBLEPOST]
Џабе си шетан човек, кога не гледаш подалеку од носот.
нека хвала мени није лоше ни овако,шетај ти за мене

^Exotic^

Wanderstruck
Член од
25 ноември 2007
Мислења
5.969
Поени од реакции
1.060
Ауууу па ние сме имале нов Фројд,па ти дури знаеш јас како ќе ги воспитувам моите деца :pos:,демек нејзиниот избор ќе зависи од твоето воспитување:facepalm:,еве јас имам еден совет до тебе воспитувај ја да нема предрасуди,дека Албанците се еден мирен и кроток народ кој е полн со модерни сфаќања, народ кој многу ги љубат Македонките,значи начинот на кој ќе биде израсната тоа значи дека ти од мали нозе ќе и втеруваш страв во коски дека не смее таа да има избор наречен Албанец,епа нека фала на таквото воспитување
Пак ќе ти речам, никој не се родил расист или со предрасуди, тие само е всадуваат во менталитетот. И не зборувам конкретно за Албанец, туку за сите националности. А верувај нема да ги воспитам децата мои да целат кон цели националности или потполно да ги избегнуваат. Ќе ги научам да ги ценат луѓето индивидуално, онака како што и треба, а не според национални или верски обележја што очигледно ти не можеш да го направиш.

MamaLover

Admiral
Член од
2 март 2013
Мислења
296
Поени од реакции
304
Пак ќе ти речам, никој не се родил расист или со предрасуди, тие само е всадуваат во менталитетот. И не зборувам конкретно за Албанец, туку за сите националности. А верувај нема да ги воспитам децата мои да целат кон цели националности или потполно да ги избегнуваат. Ќе ги научам да ги ценат луѓето индивидуално, онака како што и треба, а не според национални или верски обележја што очигледно ти не можеш да го направиш.

значи јас сум примитивен и затуцан а вие би ги дале своите ќерки да се омажат за затуцан народ од типот на муслиманите,која идеологија човече :facepalm:,сте се запрашале зошто муслиманите пример. Албанци/Турци не можат да замислат да ги дадат своите ќерки на некој кој припаѓа на друга религија

B

babsyy

Гостин
значи јас сум примитивен и затуцан а вие би ги дале своите ќерки да се омажат за затуцан народ од типот на муслиманите,која идеологија човече :facepalm:,сте се запрашале зошто муслиманите пример. Албанци/Турци не можат да замислат да ги дадат своите ќерки на некој кој припаѓа на друга религија
Не е точно.

Kajgana Shop

На врв Bottom