Секс/врска/брак со партнери од различна религија/националност

Член од
3 март 2013
Мислења
48
Поени од реакции
56
Ова е оксиморон што го напиша...Кога прецртуваш линија и таа линија е само заради националност или пак вера значи дека сепак имаш предрасуди.
.
Затоа пишав обично, зошто има исклучоци.
На пример ако се работи за тинејџери кои уште не знаат кои се, мислам дека ваква врска е преголем залак и е непотребна барем во нашево општество а ако се работи за веќе изградени луѓе, кои знаат што сакаат во животот е друга работа.

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.146
Поени од реакции
16.080
Не поднесувам, т.е остро осудувам врски меѓу Македонци и Албанци. Еве, го пишав како што треба, за да не ми смени автоматски само.
Ова е на национална база, едноставно, после се што се случувало и се случува во државава само будала би помислила дека таква врска/брак може да успее.

Врски од различни религии, тоа пак да речеме можам да го оправдам, као демек љубовта е побитна (доколку е љубов во прашање), но во општествово ни тоа не успева, 90% пак би осудувале.

Во глобала, секој со своето, и онака врските се комплицирана работа, па зашто да си го комплицираш животот уште повеќе од потребното.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.899
Поени од реакции
23.299
Не поднесувам, т.е остро осудувам врски меѓу Македонци и Албанци. Еве, го пишав како што треба, за да не ми смени автоматски само.
.
А помеѓу Македонци/ки и Македонци/ки од различна вероисповест?

Член од
25 ноември 2013
Мислења
1.657
Поени од реакции
1.519
Девојка ми е католик плус друга националност е,у врска сме 4-5 години.ни на моите им смета нејзината вера и националност,ни на нејзините и смета мојата вера(православен сум јас) и националност.напротив,секој ден ни е некој празник :D.ете славевме Божик на 25 декември,сега славиме пак,и така за сите празници си славиме дупло :D.ко се сака се се може.

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Затоа пишав обично, зошто има исклучоци.
На пример ако се работи за тинејџери кои уште не знаат кои се, мислам дека ваква врска е преголем залак и е непотребна барем во нашево општество а ако се работи за веќе изградени луѓе, кои знаат што сакаат во животот е друга работа.
Не те осудувам воопшто, мислам дека исто така лично не би се зафатил да влезам во сериозна врска/брак со Албанка или пак Турчинка т. е Муслиманка и кога би имале некакви симпатии од причина што треба да се заебавам со околината и кога би имале деца истите да трпат тортура од опкружувањето.
Онака ми бодеше очи аналогијата, затоа и искоментирав.

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.508
Ова е оксиморон што го напиша...Кога прецртуваш линија и таа линија е само заради националност или пак вера значи дека сепак имаш предрасуди.
--- надополнето: 7 јануари 2014 во 21:20 ---

Боби мислам дека истополови бракови сеуште не се дозволени во државава.

Инаку по темава да се искажам дека бракот го гледам како поле за меѓусебно заебување помеѓу партнерите без оглед на каква верска или национална припаѓаат.
Јас сум највеќе против хомосексуалните бракови, тоа е болест. Но на темава никаде не е спомнато посебно од мене за хомосексуалците.
Јас реков дека бракот како и врската помеѓу маж и жена Христијани, по можност Македонци или луѓе од иста држава со иста вера е најдобар.
Но што да правиме ако некој/некоја се земе со некоја/некој од друга вера.... неможеме да ги спречиме ;)

Windfucker

Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Јас сум највеќе против хомосексуалните бракови, тоа е болест. Но на темава никаде не е спомнато посебно од мене за хомосексуалците.
Јас реков дека бракот како и врската помеѓу маж и жена Христијани, по можност Македонци или луѓе од иста држава со иста вера е најдобар.
Но што да правиме ако некој/некоја се земе со некоја/некој од друга вера.... неможеме да ги спречиме ;)
Упс...Оти напиша дека те интересираат Македонци Христијани, на момент си помислив дека си конзервативен геј.
Инаку останатото си е во ред, така и треба да биде за да се опраи државата.

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.146
Поени од реакции
16.080
А помеѓу Македонци/ки и Македонци/ки од различна вероисповест?

Пишав и за ова.
Не осудувам, реков што осудувам, и тоа е на националност, не врз база на религија.
За ваков случај, ко што пишав, не осудувам, но рака на срце, тешко дека и тоа би успеало без некои големи турбуленции.
Зборувам за нашево подрачје, за надвор веќе е друга приказна.

la-loca

Immortal...
Член од
24 јули 2009
Мислења
2.545
Поени од реакции
1.252
Девојка ми е католик плус друга националност е,у врска сме 4-5 години.ни на моите им смета нејзината вера и националност,ни на нејзините и смета мојата вера(православен сум јас) и националност.напротив,секој ден ни е некој празник :D.ете славевме Божик на 25 декември,сега славиме пак,и така за сите празници си славиме дупло :D.ко се сака се се може.
Не е исто да бидеш со некој од слична вера на твојата како шо е во твојот случај и да бидеш со некој што има сосем другчија вера како на пример муслиманската. Многу несогласувања би постоеле во вториот случај. Али јебеш га се за љубав. Не дека сум против вакви бракови/врски, ама мисла дека јас не би можела да издржам долго така.... :)

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.508
Упс...Оти напиша дека те интересираат Македонци Христијани, на момент си помислив дека си конзервативен геј.
Инаку останатото си е во ред, така и треба да биде за да се опраи државата.
Ти многу убаво се разбираш, но и одлично се правиш на Тошо ;)

Јас колку што знам ние сме Македонски народ и поради тоа не викаат Македонци, а тука спаѓаат Македонецот (машки род) и Македонката (женски род). А мене ме привлекува Македонката.

Мило ми е што некои работи ти ги разјаснив..... би требало да следи едно мало фала ;):)

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.899
Поени од реакции
23.299
Ј
На ова можиш и вака да гледаш. Ако земиш некоја со муслиманска веросиповест тоа значи дека една помалце во иднина ке роди чистокрвни муслимани. Заклучок е наместо да одбираш строго од твојата вера , земајму од нивната и така малце по малце ке ги елиминираш или ке ги измелезиш и нема да претставуваат опаснос.

Windfucker

Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Ти многу убаво се разбираш, но и одлично се правиш на Тошо ;)

Јас колку што знам ние сме Македонски народ и поради тоа не викаат Македонци, а тука спаѓаат Македонецот (машки род) и Македонката (женски род). А мене ме привлекува Македонката.

Мило ми е што некои работи ти ги разјаснив..... би требало да следи едно мало фала ;):)
Мало фала Боби!!!

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Али јебеш га се за љубав. Не дека сум против вакви бракови/врски, ама мисла дека јас не би можела да издржам долго така.... :)
Закон се либералите како тебе. Не сум против, ама јас не сакам. Црнците се луѓе, ама нека живеат во друг кварт. Немам ништо против промискулитетноста на жените, само не сакам ќерка ми да биде таква.

:)

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
10.556
Поени од реакции
26.285
Ako e хрватка а ти си македонец те подржувам 200000000000 % ама ако си ти србин православен незнам дали нема да и смета :cautious:

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.899
Поени од реакции
23.299
Пишав и за ова.
Не осудувам, реков што осудувам, и тоа е на националност, не врз база на религија.
За ваков случај, ко што пишав, не осудувам, но рака на срце, тешко дека и тоа би успеало без некои големи турбуленции.
Зборувам за нашево подрачје, за надвор веќе е друга приказна.
Зошто големи турбуленции. Ке те зборат комшиите, мајкати или таткоти ке те отпиши од род. Нема да можиш да најдиш работа или што?
За какви турбуленции зборуваш. Вашите деца што, ке ги заебаваат на училиште.
Така да освем ако не живееш за другите никакви турбуленции нема да има. А верските разлики ке се решаваат како што и би требало да се решаваат. Со толерантност.

Kajgana Shop

На врв Bottom